Avinas

Avinai kaip niekas kitas mėgsta skaniai užkrimsti ir sočiai pavalgyti, taigi jie vaišių niekuomet neatsisakys. Šio Zodiako ženklo atstovai judrūs, choleriški, tad išeikvoja daug energijos, todėl ir valgo nemažai. Pradžiuginsite mėsos, žuvies patiekalais su daugybe pikantiškų prieskonių. Nors jie sako, kad kulto iš maisto nedaro ir kad jiems svarbiausia „užkimšti skrandį“, tai netiesa. Šia taisykle jie vadovaujasi namie, kai tingi gaminti valgį. Taigi sutinkant Aviną, stalas turi būti gausus. Nepamirškite ir deserto, raudonojo vyno.

Jautis

Šio ženklo atstovai – dar didesni smaližiai nei Avinai, bet ir kur kas išrankesni maistui. Taisyklė „užkimšti skrandį“ jiems negalioja. Netgi būdami vieni jie pasigamins karališką patiekalą ir pasiserviruos stalą taip, kaip ir dera pačiam mylimiausiam žmogui, t. y. sau. Jei svečiuose laukiate Jaučio, teks paplušėti virtuvėje ir pasirūpinti ne tik sultingu jautienos steiku, bet ir gražiais indais. Jautis – didelis estetas. Tiek Avinas, tiek Jautis gali atsisakyti valgyti dėl visiškos smulkmenos, pavyzdžiui, nedidelės dėmelės ant staltiesės – jiems gali dingti apetitas. Jaučiui neruoškite pikantiškų aštrių patiekalų ir nebandykite kokio nors naujoviško kulinarinio šedevro – nesužavėsite. Jaučiai dideli konservatoriai ir mėgsta tai, kas įprasta, išbandyta.

Dvyniai

Su Dvyniais viskas daug paprasčiau. Šio Zodiako ženklo atstovai į svečius eina tik pabendrauti, padiskutuoti bei apsikeisti naujienomis ir gandais. Tam, kas bus padėta ant stalo, jie neteiks jokios reikšmės. Jiems patiks ir lengvi užkandžiai, tokie kaip salotos, sūris, silkė. Dvyniai mėgsta saldumynus. Jiems turėtų patikti pyragaičiai, šokoladas, riešutai, vaisiai ir vynas. Ypač pradžiuginsite savo keptu pyragu. O jei dar šalia kvepės egzotiško skonio arbata, jie bus be galo patenkinti ir manys, jog priėmėte itin svetingai.

Vėžys

Šis Vandens ženklas mėgsta tradicinius patiekalus, bet tik ne žuvį ir ne jūros ar ežerų bei upių gėrybes. Paradoksas, tačiau taip yra, nebent žuvį valgo iš įsitikinimo, kad tai sveika. Egzotiškais valgiais Vėžių nesužavėsite. Padenkite lietuvišką stalą: išvirkite cepelinų, nupirkite silpnesnio lietuviško alaus – tiks ir nealkoholinis, pagaminkite lietuviškų salotų. Ir vaisiai neturėtų būti atvežti iš šiltųjų kraštų. Ant stalo lai puikuojasi obuoliai, kriaušės, slyvos, braškės. Labiausiai Vėžiams patiks jūsų parodytas dėmesys, ypač jei teirausitės apie jų vaikus bei anūkus ir dar lauktuvių jiems įdėsite.

Liūtas

Liūtai mėgsta viską – tiek tradicinius patiekalus, tiek Rytų šalių virtuvę. Jei laukiate svečiuose Liūto, teks pasistengti ir surengti tikrą puotą – šie Zodiako ženklo atstovai skaniai pavalgyti mėgsta, gal net labiau už Jaučius ar Avinus. Jei Avinui reikia daug maisto, o Jaučiui – daug ir dar gražiai paserviruoto, tai Liūtas kreips dėmesį ne tiek į gausą, kiek į įvairovę. Tačiau patys būdami dosnūs, to paties jie tikisi ir iš kitų. Puošniai serviruokite stalą, kuriame neturėtų trūkti įvairių patiekalų iš mėsos, žuvies, sūrio. Svarbiausias akcentas – didžiulis karališkas tortas.

Mergelė

Mergelė prie stalo – įdomus reiškinys. Tai Liūto priešingybė. Jokios pompastikos jai nereikia. Paprastai pedantiškosios Mergelės laikosi įvairiausių dietų, derina maisto produktus, stengiasi sveikai maitintis netgi svečiuose. Stalą serviruokite kukliai, bet skoningai, pasiūlykite užkandėlių iš liesos mėsos, žuvies, pagaminkite salotų, išspauskite šviežių sulčių. Neprašausite pasiūlę geros kokybės brendžio, vyno ar alaus. Tačiau nenustebkite, jei jūsų paruoštų vaišių Mergelės atsisakys (arba „iš mandagumo“ imituos, kad valgo).

Svarstyklės

Tipiškos Svarstyklės itin vertina grožį, turi subtilų estetikos jausmą, todėl įvertins gražią aplinką, gėlėmis ir gražia staltiese papuoštą stalą. Kas lėkštėje – ne taip svarbu. Pradžiuginsite vaisių salotomis, vaisiais, sausu vynu, pelėsiniu sūriu. Nepamirškite kavos ir gražiai bei „apetitiškai“ atrodančių pyragėlių (itin tiks vaisiniai su žele). Tačiau netipiškos Svarstyklės norės gausaus stalo, beveik neabejokite, kad pačios atsineš įvairių valgomų lauktuvių – gėrimų, riešutų, traškučių. Beje, įdomus kai kurių Svarstyklių bruožas yra vertinti žmones pagal tai, ką ir kaip jie valgo.

Skorpionas

Skorpionai – sudėtingos asmenybės ir gana įnoringi svečiai. Jiems labai smagu matyti, jog dėl jų buvo stengiamasi, ruošiamasi ir puošiamasi. Todėl netiks pirktiniai pyragai, šalti užkandžiai. Geriau jau kukliau, mažiau, tačiau tai tegul bus gaminta jūsų pačių. Bet kokią apgaulę Skorpionai pajus akimirksniu – tikrai netiks kepyklėlėje įsigytas pyragas ir pavadintas „keptu namie“. Ruošdami stalą nepamirškite jūros gėrybių – Skorpionai, skirtingai nei kitas Vandens stichijos ženklas Vėžys, jas dievina. Maistas, kurį valgys Skorpionai, neturėtų būti kaloringas.

Šaulys

Šauliai – tikri nenuoramos, smalsios asmenybės, daug keliauja, bastosi po pasaulį ir domisi kitų tautų kulinariniu paveldu. Jie labai pradžiugs, jei pavaišinsite kuo nors neįprastu, pavyzdžiui, iš kinų, tailandiečių ar meksikiečių virtuvės. Taigi, teks pavartyti receptų knygas ir išmokti pagaminti patiekalą, kurio, galbūt, niekada negaminote. Be to, Šauliai nudžiugs, jei juos pakviesite virtuvėje paeksperimentuoti drauge.

Ožiaragis

Paprastai Ožiaragiai valgo nedaug, tačiau, kaip ir Mergelės, mėgsta sveiką ir kokybišką maistą – tai svarbiausia. Patys dažnai sako, kad „kuo paprasčiau, tuo geriau“. Tą „paprastumą“ reikėtų suprasti kaip kuo mažiau apdorotą maistą. Pavyzdžiui, mėsa Ožiaragiui patiks nemalta, neįdaryta, o pakepta ant ugnies su žolelių prieskoniais ir šviežiomis daržovėmis. Taip pat Ožiaragis mėgsta sūrius, varškės desertus, šokoladą, pyragėlius, riešutus, ledus, želę, vaisius. Stalas nebūtinai turi būti gausus, tačiau įvairus. Skiriamasis Ožiaragio elgesio prie stalo bruožas – nemėgsta, kai jam daug prikraunama į lėkštę. Geriau jau pats įsidės.

Vandenis

Tai pats neišrankiausias ženklas. Vandeniui tiks kone viskas. Tik nepamirškite sauso baltojo vyno, šampano, kavos, saldumynų. Susižavi viskuo, kas nauja, neįprasta. Dėl smalsumo paragaus netgi to, ko paprastai nemėgsta. Galbūt Vandenį pradžiuginsite futuristinio stiliaus indais?

Žuvys

Žuvys nebūtų žuvys, jei nemėgtų jūros gėrybių – nuo krabų ir moliuskų iki paprasčiausios silkės. Pasirūpinkite ir salotomis su ridikėliais, žirneliais, kopūstais ar špinatais. Pavaišinkite šviežiomis vaisių ir daržovių sultimis, suplakite kokteilį. Žuvų, beje, niekuo nenustebinsite. Šio Zodiako ženklo atstovai – tiek moterys, tiek vyrai – yra puikūs kulinarai, konditeriai ar bent jau šiaip maisto žinovai ir kritikai. Neišvengsite to, kad jūsų stalas bus aptartas ir nebūtinai iš gerosios pusės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)