Impulsyvusis avinas

Šio Zodiako ženklo atstovas lengvai bendrauja, jam nesunku tiesiog iš gatvės ateiti į naują kolektyvą. Savo idėjomis jis nesunkiai sužavi ir viršininką. Tačiau Avino impulsyvumas trukdo prisitaikyti prie nustatytų darbo valandų ir kitų „rėmų“. Tad Avinams labiausiai tinka darbas laisvu grafiku – kūryba arba savas verslas. Karantino metu Avinas – pirmasis, kuris greitai adaptuojasi, randa naujų galimybių ir būdų.

Bet jeigu jau tenka dirbti kolektyve ir griežtai laikytis darbo drausmės, Avinai turėtų pasistengti parodyti daugiau kompetencijos , o ne demonstruoti pasitikėjimą savimi.

Jaučiams sunkiausia

Jaučiams būtina tvirtai stovėti ant žemės, tad ekonominiai sunkumai ir bendravimo krizės juos ilgam išmuša iš pusiausvyros. Jiems sunkiausia dirbti ten, kur atlyginimas mokamas nereguliariai ir pavėluotai. Rizika – ne jiems, tad nepatartina imtis savarankiškos veiklos. Verčiau jau uždirbti nedaug, bet turėti ramybę ir laisvu laiku rūpintis namais.

Pandemijos laikotarpiu konservatyviesiems Jaučiams sunkiausia, nes permainų buvo išties daug. Tačiau moterims Karvėms kur kas lengviau – juk jos gali būti namie.

Dvynius traukia permainos

Visai kitokie žmonės yra Dvyniai. Net kritinėje situacijoje jie išlaiko pusiausvyrą ir lengvai randa išeitį. Jiems patinka permainos. Be to, jie visai nesisielos, jei dirbs darbą neatitinkantį jo specialybės. O ir perspektyva dar pasimokyti jų visai negąsdina. Dvyniams patinka komandiruotės, kelionės, bendravimas su žmonėmis.

Nesiseks dirbti tuo atveju, jei pasirinks nuobodų darbą. Neverta imtis ir savo verslo, mat polinkis rizikuoti Dvynius gali atvesti prie bankroto.

Vėžių perspektyvos

Atsidūrę už „borto“, Vėžiai ima panikuoti. Tačiau visai be reikalo… Vėžiams praradus darbą atsiveria puikios naujops galimybės. Ypač moterims. Juk pasaulyje egzistuoja daug grynai moteriškų specialybių. Tokius darbus Vėžės atlieka daug geriau už kitų ženklų atstoves.

Vyrai Vėžiai kuo puikiausiai tvarkytųsi savame versle. Pradėti reikėtų nuo mažo verslo ir pamažu jį plėsti. Tuomet tikrai pasiseks. Kadangi Vėžiai – namų, šeimos žmonės, jie karantino laikotarpiu tiesiog džiaugėsi galėdami būti „savo paežerėje“.

Liūtai nemėgsta paklusti

Nors liūtai ir nemėgsta paklusti, tačiau sutinka dirbti eiliniais darbuotojais tokiose srityse kaip teatras, kinas, reklama, turizmas, pramogų verslas, žurnalistika. Bet eiliniais jie nežada likti visą gyvenimą. Gana greitai Liūtai kyla karjeros laiptais. Taip yra dėl jų įgimto ambicingumo. Liūtams gana neblogai sekasi vadovauti organizacijai ar turėti savo verslą.

Jei esate Liūtas ir matote, kad karjeros nepadarysit, apsvarstykite veiklos keitimo galimybes, ieškokite kūrybiškesnio darbo. Būti klerku – ne jums.

Sąžiningoji mergelė

Visur ir visada bus reikalingi atsakingi, sąžiningi ir darbštūs žmonės, todėl Mergelių bedarbystė neturėtų gąsdinti. Ne kiekvienas sutiktų sąžiningai darbuotis už nedidelį atlygį. Ne kiekvienas bus toks punktualus, tikslus ir netgi pedantiškas kaip Mergelė. Dauguma kratosi smulkmeniško ir mažiau reikšmingo darbo, taigi Mergelei – visi keliai atviri dirbti organizacijoje su griežta hierarchine sistema, su griežtai apibrėžtu darbo laiku. Mergelėms pernelyg sunku planuoti savo laiką, todėl dirbti nuotoliniu būdu buvo nemažas iššūkis.

Diplomatiškosios svarstyklės

Šie žmonės – tikri diplomatai. Jiems pavyksta rasti kompromisą net ir „sunkiausiame“ kolektyve. Jie nekonfliktuoja su vadovybe, būna geros nuotaikos. Tačiau Svarstyklės labai nemėgsta rodyti iniciatyvos, todėl dirbti vadovaujamą darbą arba kurti savo verslą jiems bus kiek sunkiau. Sunku buvo ir pandemijos laikotarpiu, nes dirbant nuotoliniu būdu Svarstyklės negalėjo susikaupti, joms trūko savidisciplinos.

Skorpionas – kovotojas dėl reikalo

Šio ženklo atstovai tiesiog intuityviai jaučia, kas gali atnešti daugiausia naudos. Jie apdovanoti tiesiog unikalia savybe priimti geriausius sprendimus, nesutrikti ekstremaliose situacijose. Skorpionams labai padeda intuityvusis psichologijos išmanymas. Jiems labiausiai tiktų dirbti ką tik susikūrusiose firmose ar organizacijose, kurioms gresia bankrotas. Kritiniu momentu Skorpionai sugeba labai susikaupti ir išspręsti daugelį problemų, kurios atrodė jau nebeišsprendžiamos ir išgelbėti “beviltiškus” projektus.

Laimingieji šauliai

Šauliai dažniausiai užima aukštas pareigas. Net ir tada, kai atsiduria kritinėje situacijoje ar praranda darbą, ilgai be veiklos neužsisėdi. Optimistiškas požiūris į darbą ir naujos idėjos sužavi potencialius darbdavius. Dar viena patraukli Šaulio savybė, kurios nederėtų slėpti – tai sugebėjimas dirbti ne tik dėl pinigų, bet ir vardan idėjos. Šaulių užsidegimas, jų iniciatyva tiesiog pritraukia sėkmę.

Darbštūs ožiaragiai

Ožiaragiai pritampa bet kokiame kolektyve, jiems sekasi dirbti bet kokioje firmoje. Ten, kur verslas klesti, Ožiaragiams taip pat seksis. Ten, kur reikalai prastesni, Ožiaragiai padės išbristi iš bėdų. Šio ženklo atstovai vienodai sėkmingai gali dirbti tiek vadovaujamą darbą, tiek eiliniu, tiek kurti savo verslą. Joks iššūkis Ožiaragiams ir pandemija – jie pernelyg kantrūs, kad kas nors juos išmuštų iš vėžių.

Vis dėlto darbštiesiems Ožiaragiams patartina dirbti ten, kur yra perspektyvų kilti karjeros laiptais. Juk jie – karjeristai iš prigimties.

Vandeniai niekuomet nenusimena

Šio ženklo atstovai turbūt vieninteliai nenusimena praradę darbą. Beje, materialinės problemos juos ne itin jaudina. Be to, jie turi daug pomėgių, interesų, kuriuos gali paversti pajamų šaltiniu. Darbas atsiranda lyg netyčia. Kartais įsidarbinti padeda draugai ir pažįstami, kurių Vandenis turi begalę. Tačiau įdomus dalykas – nors Vandeniai bičiuliaujasi su visu pasauliu, bet su bendradarbiai, jeigu jie nėra asmeniniai pažįstami, nepuola į artimesnes draugystes.

Tačiau, radę naują darbą, Vandeniai gali jį greit prarasti, jei ten reikės tokių savybių kaip punktualumas, griežtas darbo laikas ir darbo drausmė. Vandeniams nepatartina kelti savo kandidatūrą viršininko postui užimti ar įsidarbinti klerku. Darbas laisvu grafiku – štai išeitis Vandeniui. Žurnalistika, sociologiniai tyrimai, menas, reklama – tai sritys, kuriose gali jie pasireikšti. Vyrams Vandeniams turėtų neblogai sektis dirbti laisvai samdomais elektrikais, staliais.

Kūrybiškosios žuvys

Žuvims taip pat nelabai tinka darbas „nuo skambučio iki skambučio“. Joms labiausiai tiks darbas aptarnavimo, mokymo, medicinos, poilsio verslo srityse. Jei nori turėti savo verslą, tegu žuvys ieško partnerio ar prisijungia prie jau sukurtos firmos. Idealus variantas Žuvims – darbas susijęs su menu. Čia jos turės kur pademonstruoti savo puikų estetikos jausmą, puikų skonį.

Be to, Žuvys su visais puikiai sutaria, kolektyve nekonfliktuoja, pagerina psichologinį klimatą, ypač esant kritinei situacijai. Pandemijos metu Žuvys buvo būtent tie žmonės, kurie drąsino kitus, skatino nepasiduoti, kėlė optimizmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)