Pirmieji metai ELNIO

1906; 1938; 1970; 2002; 2034m.

Šių metų totemas – elnias auksiniais ragais. Tai zoroastrizmo (persų) horoskopo karaliai – panašiai kaip Liūtas Zodiake. Šiams ženklui priklauso ir dabartiniai penkiasdešimtmečiai, gimę nuo 1970 metų kovo 21 d. Iki 1971 metų kovo 21 d. Tai tokie išdidūs žmonės kaip Asta Stašaitytė, Andrius Užkalnis, Algis Ramanauskas, Marijonas Mikutavičius ir kt.

Mitologijoje, visose tradicijose, elnias su auksiniais ragais minimas kaip atgimimo ir išdidumo simbolis. Tai gerovės, pasišventimo ir aukščiausios jėgos ženklas. Tais metais gimę žmonės per kliūtis eina pirmieji. Kai žmogus turi Charizmą, jam duodami totemo bruožai: tai aukšti, sausi, ilgakojai, šviesaplaukiai žmonės. Jie išdidūs, žinantys savo vertę, mėgsta dirbti vieni, išradėjai, novatoriai. Tačiau jų kūrybines mintis dažniausiai įgyvendina kiti žmonės, retais atvejais patys. Labai kūrybingi, mažai kalba, gali pasireikšti didelis jausmų protrūkis, koncetruojasi į vieną svarbiausią kryptį.

Žmonėms, gimusiems Elnio metais, labai svarbūs 33-ieji gyvenimo metai. Trisdešimt trečiais gyvenimo metais pagal Saulę Venera grįžta į savo vietą, tai grįžimas į pradinę formą.

Tačiau elnio ragai gali būti nebūtinai auksiniai, gali būti ir paprasti. Ir juos reikia nešioti garbingai ir su pasididžiavimu. Ragai simbolizuoja karaliaus karūną, kurie numetami, kai valdžia panaudojama neteisingai, tai didelis išbandymas.

Jei žmogus gyvena ne pagal totemą, neturi nėra jokių aiškių minčių, jis tarsi amžiname rūke, nepadoriai storas ir jei jis yra valdžioje (Brežnevas, Čerčilis), reiškia, kad jis pasinaudojo Charizma savo tikslams, ją pavogdamas iš žmonių ir už tai jis turės sumokėti. Antitotemas - tai Agro-Manju įsikūnijimas, atstumiantis ir apsileidęs. Elnio metų antitotemas - Karpuota rupūžė. Jei žmogus su karpomis, plikas, slidus ir panašus į rupūžę, vadinasi jis pavogė Chvarną. Gali būti ir simpatingas, viliojantis, traukiantis kitus, o viduje šaltas, negailestingas, melagis. Tai kvaksintis, pasipūtęs, amžinai nepatenkintas, norintis valdžios, įžūlus. Jei jumyse pradės reikštis antitotemas, labai greitai tai pastebėsite: jums ims augti karpos, su kuriomis labai sunkiai kovosite. Tik atsikratę blogų minčių, išsivaduosite iš karpų.

Antrieji metai – AVINO

1907, 1939, 1971, 2003, 2035 m.

Avino metais gimusių žmonių žvilgsnyje yra kažkas aviniško. Jis nei storas, nei plonas, garbotas, truputį išsprogusiomis akimis, truputėlį atsikišusiais dantimis. Jo totemas turi matytis veide. Viduriniame lygyje formuojasi žmogus norintis kaupti informaciją, dirbti kolektyve, orientuotis į praeitį.

Avinas, turintis charizmą, išsiskiria kantrybe, paklusnumu, pareigos jausmu, kartais gali pasireikšti užsispyrimas, bet tik principiniuose reikaluose, gerbia tradicijas, giminiškus ryšius. Jis turi gilų ryšį su žeme, spinduliuoja išmintimi.

Metų antitotemas – avinas kiaulės galva. Žmonės, gimę avino metais, bet turintys nykų vidinį pasaulį, bus linkę į paniką, baimę, juose pasireikš aviniškas kvailumas. Toks žmogus negerbs savo šaknų, tradicijų. Pjaunamas genetinis medis, ant kurio patys sėdi. Taip reiškiasi tamsi karma. Jie neturi sąžinės ir garbės. Tai kiauliška avis, kuri gadina giminės medį, naikina agregoro dvasią, giminės ir tautos lizdą, perimdama viską, kas yra blogiausio šioje giminėje. Ir visa tai bando įdiegti kolektyve ir jame įsitvirtinti.

Tretieji MANGUSTO metai

1908, 1940,1972, 2004, 2036 m.

Mangustas - žvėrelis, kuris mato blogį ir kovoja su juo. Kūrybinė ugnies pradžia yra jo miklumas, staigus šuolis ir pergalė. Mangustas miklus, greitas, jautrus, viską užuodžia, ištempia iš tamsos į šviesą vienišius juodulius, niekam nedaro išimčių, gerai susigaudo įvairiose intrigose. Jo negali apgauti jokia gyvatė, jokiais nuodais jo nepaimsi, mangustas labai prisirišęs prie žmogaus.

Mangusto metais visuose geruose darbuose reikia palaikyti Ugnį. Priešingu atveju bus gaisrai, baisi ugnis ir nenusakomai blogi reiškiniai. Ataras – dvasinga Ugnis, tai kūrybą ir gyvenimo kovą patvirtinanti pradžia, kuri nugali pradinę Tamsą Gamtoje ir Gyvenime. Tamsa visada bijo Mėlynos Ataro Ugnies. Raudona ugnis, raudona liepsna buvo ir yra Velnio. Į zoroastriečių šventyklas būdavo nutiesti dujotiekiai ir degdavo mėlynos spalvos Ugnis. Velniai dega mėlynoje liepsnoje. Azarbaidžanas(Asurbagdan) – tūkstančių ugnių šalis, ten šventovėse degdavo liepsna iš dujinių lempų.

Žmogus gimęs šiais metai, turi turėti savyje mėlyną liepsnelę, kuri nugali Tamsos pradžią. Jis turi naikinti visokią, nešvarą, atmatas. Tačiau liepsna lengvai keičia savo spalvą ir ji staigiai gali įsiliepsnoti raudonai. Tada žmogus pasireiškia kaip tamsos atstovas ir jo paties liepsna jį naikina. Mangustas – žvėrelis, kuris mato blogį ir kovoja su juo. Kūrybinė ugnies pradžia yra jo miklumas, staigus šuolis ir pergalė. Mangustas miklus, greitas, jautrus, viską užuodžia, ištempia iš tamsos į šviesą vienišius juodulius, niekam nedaro išimčių, gerai susigaudo įvairiose intrigose. Jo negali apgauti jokia gyvatė, jokiais nuodais jo nepaimsi, mangustas labai prisirišęs prie žmogaus. Tokiam žmogui kūrybinė ugnelė reikalinga visuose pradėjimuose. Jis turi būti apsukrus, budrus ir pasiruošęs visais atvejais stoti į kovą su blogiu. Tai auksčiausioji šių metų Charizma. Pavyzdys: Mangustėlis iš Kiplingo pasakos “Riki-Tiki-Tavi“. Čia ir bailė Čiučiundra, ir gyvatė, kurią mangustėlis kaptelėjo už sprando, ir gyvačiukai, kurie vos vos neišsirito. Tai pasakėlė, kuri labai atitinka šių metų simbolį.

Mangusto metais viešpatauja avantiūros, staiga žmonėms prireikia nuotykių. Kai kas ir išlošia, tai startinis laimingas atvejas, galimybė išlošti laimingą bilietą. Mangustas toks žvėrelis, kurio gyvenimas atsitiktinumai. Pvz. Mangusto metais 1492 metais Kolumbas išplaukė į Indiją, o atrado Ameriką. Tais pačiais metais buvo nutraukta lenkų-lietuvių unija, tai yra Lietuva atsiskyrė nuo Lenkijos.

1812 metais Napaleonas sudegino Maskvą, kareiviai sukūrė laužą šventykloje. Mangustas stipriai įsikabino Napaleonui į sprandą, ko rezultate jis neteko visos armijos ir žlugo.

Mangusto metais gimsta žmonės su specifinėmis savybėmis. Todėl, kad šie metai siejasi su mėnulio fazėmis. Mėnulio fazės - tai besikeičiantis pasaulis, o mums reikia siekti pastovumo (pagal Saulės kalendorių), tvirtumo. Šiais metais gimę turi turėti lankstų ir imlų charakterį.

Bloguoju atveju tai melagis, bukas, nesusigaudantis situacijoje, murzius. Žemame lygyje - tai ugnį naikinantis mangustas, Antimangustas, kuris dirba tamsiosioms jėgoms savo nenusakomu, chaotišku, gudriu ir klastingu charakteriu.

Mangusto antitotemas Kobra. Jos žvilgsnis suktas, hipnotizuojantis. Tai ilgaamžiai su savo paslaptimis žmonės, atvirkščiai nei mangustai, kurių gyvenimas neslepiamas. Antitotemas liesas, išsitempęs ir labai gremėzdiškas, tačiau lankstus ir plastiškas (Dantesas, nušovęs Puškiną).

Ketvirtieji – VILKO metai

1909; 1941; 1973; 2005; 2037 m.

Vilkas

Vilkas yra vienas iš šventųjų gyvūnų. Jo metai siejami su Izedu Rammanu, griaustinių ir audrų Dievu. Griausmingas Dievas Rammanas yra ir turtų Dievas, apdovanojantis tuos, kurie moka iškentėti, nugalėti nukritusias ant jų pečių didžiules kliūtis.

Metų totemas - Baltas Vilkas. Antitotemas - Vilkolakis, beuodegis, blizgančiomis akimis, kurio tarppirščiai su plėvele.

Vilkai – vienišiai, kad išsilaikytų gyvena gaujose. Jiems būdinga drąsa, nepriklausomybė, turi gaujos pareigos, atsakomybės, ištikimybės jausmą, kietą charakterį, gali pakelti didelius krūvius – tiek fizinius, tiek psichologinius. Šiais metais gimę būna atletiško sudėjimo, tvirti, stipriu sprandu. Aukštame lygyje tai drąsus, išdidus žmogus, bet ne elnias. Elnias - tai dendis, o vilkas aktyvus, kovojantis plėšrūnas, ieškantis ekstremalių situacijų. Jis nekenčia ir baudžia neteisingus.

Aukštame lygyje - tai stichijos nugalėtojai, kai drąsa pasireiškia ekstremaliomis sąlygomis. Jie gerai jaučiasi netvarkos sąlygomis, mokėdami sudaryti struktūrą, sistemą ir nugalėti stichiją. Tai kovos žmonės. Viduriniame lygyje - tai keliautojai, kurie negali sėdėti vienoje vietoje, jų gyvenimas ištisi nuotykiai. Žemame lygyje - noras griauti, laužyti, tyčiotis iš kitų. Tai vilkolakiai, turintys griaunančią jėgą ir aktyviai įžulūs. Iš esmės vilkai vienišiai, bet kai reikia, jungiasi į gaujas. Jei paisreiškia vilkolakio antitotemas, gali būti niekšai, sadistai ir net žmogėdros.

Penktieji metai – GANDRO

1910; 1942; 1974; 2006; 2038 m.

Visų pirma, gandras neša vaikus. Ir iš tikrųjų tais metais gimsta daug vaikų.

Gandras - vienišius, vienmylys, truputį niūrus, asketas. Vienatvė, mokėjimas skristi aukštai debesyse, ateiti į pagalbą sunkiu metu – tai bruožai. Visa tai būdinga žmonėms gimusiems gandro metais. Žmonės-gandrai kalba mažai ir tik esant reikalui. Būdingas tikslumas, konkretumas, asketizmas, mokėjimas keistis. Jie nesiriša su erdve, jų erdvė – begalybė, bet jie tiksliai siejasi su laiku. Tai labai tikslūs žmonės.

Gandro metų žmonėse yra kažkas gandriško, atžymėto - baltas paukštis su juoda žyme. Noras matyti, pažvelgti į priekį. Tai žmonės, kurie moka džiaugtis tada, kai nuo nieko nepriklauso. Poruojais tik vieną kartą. Fatalistai, tiki lemtimi. Jie daug ką numato labai toli į priekį, ko negali numatyti kitas žmogus. Tai atpildo ir apdovanojimų nešėjas. Gandrai yra keliautojai, bet labai prisirišę prie šeimos, artimųjų ir tradicijų. Jiems labai sunku to atsisakyti.

Gandrai nesutaria su tais, kurie drumsčia ramybę. Sakoma, kad virš namo kur vyksta pykčiai, gandras niekada nesuka lizdo. Gandrams labai sunku įsirašyti į bendruomenę. Pvz. Lermontovas buvo tipiškas gandras: ilgesys, melancholija, kažkokia misija, kuri jį traukė į tolimas šalis.

Gandro antitotemas – rupūžė(bet ne karpuota kaip elnio antitotemas). Pvz. Antitotemas buvo Bakuninas, anarchizmo įkūrėjas. Paskutiniais gyvenimo metais pas jį veidas buvo platesnis už pečius, atkritęs apatinis žandikaulis. Jis nuėjo žemu, tamsos keliu. Nors po pasaulį keliavo daug. Turintys antitotemą, yra niūrūs, nebendraujantys, užsidarę.

Šeštieji metai – VORO

1911; 1943; 1975; 2007; 2039 m.

Šių metų totemas yra ne paukštis, ne žuvis, ne žinduolis, o turbūt vienintelis tarp totemų vabzdys - Voras. Voras kovotoja su smulkiais parazitais.

Geltonas Voras dar siejamas su pažinimu. Žinios naikina tamsą, nugali nežinojimą. Voriškas charakteris - lėtas, tikslo siekiantis, imlus, jausmingas, jis junta akimirksniu. Stipri kūrybinė pradžia, atsistatymas, jis voratinklį atstato staiga. Žmonės gimę Voro metais būna stipriomis ir ilgomis rankomis su stipriais ir kibiais pirštais. Moka daug rankdarbių: siuva, mezga, siuvinėja. Jie nemėgsta išsišokti, paprastai lieka šešėlyje. Jie labai dažnai būna šešėliniai, neformalūs lyderiai, saugojantis jiems “patikėtą kumpį" nuo musių ir kitų gyvių.

Metų antitotemas – skorpionas, kuris rezga intrigas, mėgsta už akių apkalbinėti. Jie gali būti smulkmeniški, pedantai. Antitotemas pasireiškia ligomis, nes tokie žmonės patys graužia save.

Septintieji metai – GYVATĖS (ŽALČIO)

1912; 1944; 1976; 2008; 2040 m.

Tai vienintelis roplys Saturno totemų cikle, nenuodinga Gyvatė arba Žaltys. Šie metai ir šių metų totemas daro žmogų permainingą, nenusakomą, sugebantį orientuotis paslaptyse. Tai paslapčių, intuicijos, krypties į aukščiausiąjį tikslą metai. Žmogus, gimęs šiais metais, nesikabina į gyvenimo pasikeitimus, tai ne aizbergas, pas jį viskas yra viduje. Toks žmogus ir iš viršaus, ir iš vidaus turi būti lankstus, sugebantis valdyti valtį bet kurioje situacijoje.

Tarp Žalčių daug mistikų, filosofų, žmonių sugebančių persiorientuoti. Bet tuo pačiu metu jie labiausiai neapsaugoti, kaip gyvatė numetusi odą. Tarpsniais žmogus-Žaltys būna lankstus ir aktyvus, o kartais būna užsidaręs ir beminantis vietoje. Daugelyje atveju jis nenusakomas, kaip upė savo judėjime, su posūkiais, duobėmis ir t.t., bet turintis labai palankias ištakas. Kai žmogus sau numato kažkokį tikslą, jo siekia kryptingai, užsispyrusiai ir tikslingai. Jis lankstaus proto, bet mėgsta sėdėti šešėlyje ir būti truputėlį paniūręs. Prie visos savo mistikos, prie visos neptūniškos krypties, Žaltys labai kritiškas tikrovei, nors kartais užsižaidžia ir nusikalba. Ypatingai, kai guli prieš saulutę, aplinkui harmonija, tada jis linkęs atsipalaiduoti.

Bet, neduok Dieve, kas nors užlips jam ant uodegos. Tai niekam nerekomenduojama, Žaltys virsta Smaugliu (antitotemas) ir gali pasmaugti. Jam svarbiausia vidinė, racionali pradžia, negu paviršinė. Žaltys ištikimas, atsidavęs, kovojantis su Marguole. Žmogus-Žaltys moka “išlaikyti žvilgsnį", akys pas jį mažai juda, gilios, magnetiškos, tai gyvatiška savybė, kartais turi gyvatišką šypsenėlę.

Tačiau jei tik pamatysite išsiblaškiusį, su lakstančiomis akimis, žvairą žmogų – žinokite: tai antitotemas smauglys.

Aštuntieji metai – BEBRO

1913; 1945; 1977; 2009; 2041m.

Bebras

Totemas - Bebras. Zoroastriečių manymu bebro užmušti negalima, nes atsiskaityti už Vandens Šuns nužudymą neužteks ir tūkstančių gyvenimų.

Žmogus gimęs šiais metais labai žemiškas. Stato namus, mėgsta dirbti, ūkininkauti, šeiminiškauti, patikimas, stiprus, mėgsta žemės gėrybes, rimtas, nemėgsta lengvatikių, tvirtas įsitikinimuose. Savo žemišką gyvenimą kuria kaip danguje, tai yra turi ritualus ir viskas pas jį kaip reikia. Bebras tiki tik tuo, ką galima pajusti ir pačiupinėti savo rankomis.

Žmogus-Bebras turi ištiso ciklo antspaudą. Tai statybininkas, kuris stato iš nieko. Jie niekada nenusimena, viską atstatinėja, triūsia, gražina į vietą, stiprina, meistrauja, mėgsta daryti remontą, be darbo neįsivaiduoja savo gyvenimo. Pas Bebrus visada švaru. Jei pas žmogų reiškiasi totemas, jis turi turėti šeimą, vaikų. Skirtis Bebrui negalima, jis turi laikytis šeimos.

Bloguoju atveju, jei nugali antitotemas, griūna užtvankos. Kas griauna Bebrų užtvankas? Tai šlykšti vandens žiurkė Ūdra (antitotemas), teršianti vandenį. Jos tikslas - piktavališkai naikinti ištakas. Ūdros yra vandeninės ir gyvenančios ant žemės. Žemės Ūdra rusva ir dar pavojingesnė. Maža to, kad ji niekina, bet dar neša užkratą, ligas. Tai godus, nešvarus, piktų siekių, nevaldomas, nepasiduodantis jokiam poveikiui žvėris. Tokius bruožus atitinka ir bebro metais gimę žemos dvasios žmonės, kuriuose pasirweiškia antitotemas.

Devintieji VĖŽLIO metai

1914; 1946; 1978; 2010; 2042 m.

Vėžlys neskuba daryti išvadų, viską intesyviai apgalvoja ir pasveria. Vėžlys - tai išmintis, pažinimas, įsiskverbimas, palaipsnis mąstymas, lėtumas, visiška harmonija.

Žmonės, gimę Vėžlio metais, yra lėti, atsargūs, pasitikintys savimi, pakankamai paslaptingi, turi tvirtą apsaugą (kiautą). Kai reiškiasi Vėžlio totemas, žmogaus oda yra stora, labai tanki, kaip kiautas, ant nugaros turi būti kelios besikeičiančios žymės. Vėžliai vaikšto išmintais keliais.

Šių metų niekintojai, kaip taisyklė būna vėžliai be kiauto. Dažniausiai tai lengvai įsiaudrinantys, savo gyvenimą baigiantys prievartine mirtimi žmonės. Tik reikia Vėžliui išeiti iš kiauto, ir jis tampa nervingas, piktas, priklausomas ir bando užsidėti dirbtinį kiautą. Prie Vėžlių visada sukasi įvairaus plauko prisiplakėliai.

Vėžliai turi gerą atmintį, jie visada grįžta prie vieno ir to paties, jų mintys “sukasi, kaip vanduo stiklinėje", niekada neužmiršta to, kas buvo. Visada turi tikslą ir lėtai, nenukrypdami eina link jo. Vėžliai lėtai tobulėja, bet greit paveja, nes jis siekia savo tikslo. Jie lėtai ir tiksliai pašalina iš kelio tuos, kurie jiems trukdo siekti tikslo.

Vėžlio antitotemas - tai upių Žuvėdra, kuri naikina Vėžlių kiaušinius. Tai klastingas ir akiplėša paukštis. Vėžlys kovoja su godžia, rajūne Žuvėdra. Tai dar ir keršto metai, tais metais gimsta keršytojai (jei atsineša antitotemą).

Dešimtieji metai – ŠARKOS

1915; 1947; 1979; 2011; 2043 m.

Žmonės gimę Šarkos metais linkę į kraštutinumus, mato tik dvi spalvas – juodą ir baltą. Žmogus-Šarka labai vikrus, linkęs būti palydovu, sekti, kas pasakyta, kas pažadėta. Tokiam žmogui rekomenduojama niekada nesimėtyti žodžiais, visada judėti, perspėti kitus, ginti juos nuo visokių avantiūrų, greitai narplioti intrigas.

Šarkos - aštrialiežuviai, gudrūs, bet jų gudrumas netgi ne gudrumas, o apsimetinėjimas. Tarp balto ir juodo gali balansuoti lyg virš prarajos, apie ką primena jų plunksnos.Žodžiais jų neapgausi, jų galvose akimirksniu gimsta reikalinga versija.

Šarka - vagilė, bet vagia ji tik iš vagių. Jų vagystės būna tartum atpildas. Tartum apgavystė, o iš esmės - teisingumo atstatymas. Bausmė priklauso nuo dvasinės šarkos švaros ir lygio.

Jei žmogus vikrus, judrus, greitas žodžiu, puikiai orentuojasi situacijoje, aiškus ir blaivus protas, loginis situacijos apmąstymas, sekundinis įvairių variantų įvertinimas - žmogus turi Šarkos totemą. Tokie žmonės vienu metu gali daryti kelis darbus ir labai gerai. Jų galvose sukasi daugybė norų ir pramogų, kurios paprastai apjungia žmones darbui.

Totemas pasireiškia, kai žmogus gyvenimo bėgyje keičiasi plaukų spalvą. Greit žyla brunetai. Iki 32 metų, kol nepraėjo vienas ciklas, plaukų dažymas ir kosmetika pas zoroastriečius buvo laikoma gėdinga. Plaukų spalva gali keistis kelis sykius, ypatingai paauglystėje.

Šarka - amžina keliautoja. Šarkos labai keičiasi, labai mėgsta žaidimus, jos užsigimę žaidėjai. Štai Šarkos metais gimė Freddie Mercury. Šarkos gudrauja, kaip Chodža Nasredinas, kuris kiekvieną galėjo sugluminti, išsisukti iš bet kurios situacijos žodžio pagalba. Turbūt jis gimė Šarkos metais, tuo labiau kad jis buvo skrajūnas ir greit orientuodavosi situacijoje, darydavo teisingą pasirinkimą, modeliuodavo situaciją.

Jei Šarka neiškalbi, jei nekeičia plaukų spalvos arba greit nuplinka, apkiautusi ir skrenda tik iš viršaus žemyn, vadinasi veikia antitotemas. Ypatingai tai pastebima kalboje: neištaria daug raidžių, maišo žodžius, lėta reakcija.

Kas Šarkai priešpastatomas? Požemių gyventojas Kurmis. Būtent viską matanti Šarka ir aklas Kurmis, naikinantis šaknis. Kurmis buvo Musolinis. Šarka - J.Gašeko kareivis Šveikas - kuo ne Šarka? Tolimi persikėlimai, profesijos keitimas, visur laviravo.

Vienuoliktieji metai VOVERĖS

1916; 1948; 1980; 2012; 2044 m.

Tai voverė, kuri bėgioja Gyvenimo Medžiu.

Geriausios Voverės savybės: gyvybingumas, lankstus protas, tikslus darbų atlikimas, greitis, mokėjimas susitvarkyti su visokiu apkrovimu, šeimyninis, rimtas charakteris. Su Šarka juos jungia veiksmo greitis, tik Voverė mažiau kalba, daugiau laksto ir dirba. Voveriai nereikia tarškėti kaip Šarkai, ji viską įrodo darbais. Šarkos įrodo žodžiais, Voverės darbais, stengiasi viską padaryti savo rankomis, labai anksti pradeda dirbti. Jie iš nieko nelaukia pagalbos ir tempia jungą už visą šeimą. Tai rūstus, blaiviai mąstantis realistas, visada kaupia atsargas, neturi nieko nereikalingo.

Voverės pirmosios pralaužia ledus, bet savo prisirišimu ir įpročiais konservatyvios. Sugeba daug suprasti, bet prisitaikyti joms labai sunku. Voverės linkusios pasikartoti. Jų gyvenime mažai naujo, prisiriša prie vienos vietos, sunku persikelti į naują vietą.

Nepaisant konservatyvumo, Voverės darbus keičia dažnai, nes nori save išbandyti vis kitoje sferoje.

Jei pasireiškia antitotemas - Kiaunė, tai nėra šeimos, išryškėja smulkus niurzgalius, su kažkokiomis fantazijomis, aplink visada chaosas, netvarka, nešvara. Atlieka labai daug kvailų ir betikslių poelgių.

Voverės išsiskiria labai smulkiais, bet įsidėmėtinais veido bruožais, nes visą laiką varto akis. Smulkučiai, šviesučiai, visada ieško ir niekada nesustoja ir nenurimsta. Jei akys išsprogusios, lėtas, apsmurgęs, riebus veidas, tai jau antitotemas - Kiaunė. Voverės charakteris labai nepastovus, gali būti depresijos, nuopoliai ir lengvas nusiritimas nuo Gyvenimo Medžio.

Dvyliktieji metai VARNO metai

1917; 1949; 1981; 2013; 2045m.

Totemas - Karališkas Varnas. Jis yra tarpininkas tarp Dangaus ir Žemės, visų atstumtas ir genamas vienišius. Jis neturi, kuo pasikliauti, išskyrus savimi. Varnas, žinoma, turėtų būti juodas, rūstus, paniuręs, nenusakomas, niekuo nesistebintis, viską sugebantis ir negailestingas. Jis laisvas, paprastai visai nekuria šeimos arba šeima vėlyva. Varno metais gimę žmonės labiau linkę neoficialiai partnerystei be vaikų.

Varnas turi puikų juodojo jumoro jausmą, nieko nesigaili, su visais elgiasi nenusakomai. Jo negalima priversti vergauti, jis pakankamai stiprus, kad nusimestų bet kokią globą ar vergovę. Iš esmės tai niekieno nepripažintas ir pakankamai vienišas valkata. Jį pripažįsta vėliau. Jis gali numatyti daugelį įvykių, niekam nesilenkia, bet ir nevadovauja. Karališkas varnas - tai išdidus vienišas paukštis, nes jis labai išrankus. Nors minta dvėselina, labai viskuo bjaurisi ir labai švarus. Net santuokoje jie lieka vienišiai, labai atsiriboję: savas lizdas, savas šaukštas, viskas savo. Labai prisirišę prie vietos.

Jei sutiksite tais metais gimusį žmongų apsiribojusį namais, užsidariusį, gyvenimo užsmaugtą, įkinkytą į vežimą, neišlendantį iš skolų, po kažkieno padu, padlaižį, tai jau veikia antitotemas. Antitotemas - kirminas soliteris, kuris gyvena susiraitęs žarnyne. Tai parazitas, kuris pagal paskirtį visur įlenda be muilo, bet mėgsta savo vietą: “Reikia tėvynę mylėti". Prie vietos jie prisirišę, nes tai jų maitinimosi šaltinis. Susisukęs gyvena kitų sąskaitą. Jei šių gimimo metų žmogus gyvena svetimų sąskaita, prisitaiko, parazituoja, o veidas pabalęs - tai antitotemas. Jų nenušausi, nes labai gyvybingi. Soliteris - tai vienas iš labiausiai išniekintų antitotemų. Jų negalima maitinti, atsiribokite nuo tokių žmonių pykčio.

Šiais metais gimė Gabrielius Landsbergis.

Tryliktieji metai – GAIDŽIO

1918; 1950; 1982; 2014; 2046 m.

Gaidys pagal Saturno ciklą truputėlį kitoks, negu Gaidys pagal 12 metų (Jupiterio) kalendorių. Rytų Gaidys nežiūrint į savo fanfaras didelis konservatorius, o kai ateina rimtų sprendimų metas, jis sprunka į krūmus, jis pedantas ir biurokratas. Saturno ciklo Gaidžiai karingi, tikri, eina iki galo, gina savo vištidę. Jie ne avantiūristai, stačia galva niekur nelenda, tik paklusę protui ir širdžiai. Gaidys siejasi su teismais, pergale, laisvės paskelbimu. Skirtingai nei Jupiterio ciklo Gaidys, kuris gieda, kai jo neprašo, šis Gaidys nieko neliečia, jei neliečia jo. Iki tam tikro laiko jis bando viską spręsti taikiai, kol kas nors neperlenks lazdos. Bet jei nepatikės, galima laukti visko. Tada jau saugokis, plunksnos virs pūkais ir dulkėmis.

Iš išvaizdos Gaidį galima labai greit pažinti, nes jis raudonuoja, kraujas sueina į galvą, kaip pas Gaidį į skiauterę. Jie labai mėgsta puoštis ir būti su galvos apdangalais. Gaidžiui ne nuodėmė turėti haremą, tokį polinkį jie turi. Mylės jis labai daug, jis ne vienmilys, bet naminis.

Skirtingai nuo Rytų Gaidžio, kuris moka tik giedoti, zoroastrietiškas Gaidys reformatorius, naujovių ieškotojas, nesislepia krūmuose. Tai tikras kovos Gaidys. Jis drąsus, veda paskui save, kartais daro skubias išvadas ir labai staigus veiksmuose. Sugeba nuteisti ir išnešti nuosprendį iki bylos sprendimo, nes vadovaujasi emocijomis. Gaidžiai visada geri vadovai, tačiau nemoka užbaigti darbų. Viską numeta pusiaukelėje.

Moteris-Višta skiriasi nuo vyro. Ji nėra tokio karinga, mėgsta puoštis, kraipytis ir nenustygsta vietoje. Gaidžiai būna geri šokėjai, dainininkai, tai visuomeninių suėjimų žmonės, taip pat pasireiškia muštynėse, ginčuose. Gaidys pasiruošęs ginti savo vištidę ir vaikus iki paskutinio kraujo lašo. Ištikimas visoms savo žmonoms ir visas jas myli. Pas jį visko perteklius: idėjų, planų, projektų, visur verda energija. Vadovaujasi aukščiausiais teisingumo principais, bet forma jo nedomina, jis ne formalistas. Darbe jis viską apvers aukštyn kojomis, pas jį viskas verda, jis visada turi naujų projektų. Pasižymi judria mimika, besikeičiančiu veidu, visumoje jis labai lankstus, jo malonu klausytis, visada naujas ir blizgantis.

Jei nesimato kovinio pasiruošimo, tampa blyškiu, vaškinės išvaizdos, tai antitotemas - Peslys. Peslys be reikalo maištauja, kelia triukšmą, nepripažįsta autoritetų, nuolat jaučia kam nors neapykantą, bereikalingą pyktį.

Keturioliktieji metai – TAURO (JAUČIO)

1919; 1951; 1983; 2015; 2047 m.

Žmonės, gimę šiais metais, nuo daug ko neapsaugoti, turi daug vidinių problemų, kompleksuoja, juos reikia globoti, „ganyti“. Jie žodžio ir pareigos žmonės, bet labai pasyvūs ir negali dirbti be priežiūros ir pagalbos. Kaip kompensacija už nesugebėjimą apsisaugoti jiems duodamas turtas ir materialinės gėrybės. Tai šventos Karvės darbas.

Kadangi Jaučiai pasyvūs, atpildą gauna tada, kai atidirda, ataria. Kai su kantrybe išlaiko didelį spaudimą, kai ilgai būna žemose rolėse, yra paklusnus ir prie to pačio nepameta savo vidinių vertybių.

Zoroastrizme įžeisti karvę yra blogiau nei žmogų. Žmogus su Karvės totemu įžeidimus perneša daug sunkiau, nei kiti. Karvė - didelė idealistė ir minkšta kaip vaškas. Tačiau už save, savo vaikus, artimuosius, už savo įsitikinimus minkštai ir tvirtai stovės iki mirties. Kaip atpildą jį gauna prarasto atstatymą. Už nesavanaudiškumą, gerumą, minkštumą, kantrybę, ištvermingumą, norą padėti kitiems,i jie būna geri vaistininkai, medicinos seserys ir už savo darbą gauna atpildą.

Jei Karvėje pasireiškia pyktis, sužvėrėjimas, gruoboniškumas, užsispyrimas, noras laikytis savo, nepaklusnumas, tai antitotemas - Vapsva. Nuo jos įkandimo Karvė gali mirti. Vapsva nieko nedaro, neduoda produkto. Vapsvų naikinimas nėra nusikaltimas.

Oliveris Kromvelis gimė 1599 metais. Buvo labai stora, pikta ir neapykantą nešanti Vapsva. Karalius jį iškėlė, o tas jam nukirto galvą. Atkeršijo savo geradariui.

Penkioliktieji metai - BARSUKO

1920; 1952; 1984; 2016; 2048 m.

Totemas - taupus Barsukas, turintis giliausią urvą, nes jis žemės šeimininkas. Taupumas, kaupimas, materialinio pasaulio stiprinimas, darbas su žeme, lobių kaupimas - tai jo Barsuko pareiga. Tradicijų laužytojų ir žemės kenkėjų Barsukai labai nemyli ir stengiasi jiems kliudyti. Tai vienas iš didžiausių tradicijų gerbėjų, jis nemėgsta naujovių ir pasikeitimų.

Totemas – taupus Barsukas, turintis giliausią urvą, nes jis žemės šeimininkas. Taupumas, kaupimas, materialinio pasaulio stiprinimas, darbas su žeme, lobių kaupimas – tai jo Barsuko pareiga. Barsuko metais gimę žmonės paprastai būna labai taupūs ir darbštūs.

Barsukas aktyvus, atsparus, pastovus, konservatorius, imlus, prie jo darbų neprisikabinsi, paslaptingas, pakankamai užsidaręs. Visuose darbuose neprieinama sistema, daug įėjimų ir išėjimų, kaip labirinte. Sąžiningas, griežto būdo, bet materialistas, prisirišęs prie gėrybių, šeimyniškas. Be reikalo nieko nekalba ir nedaro.

Žmonės barsukai tvirto kūno sudėjimo, vidutinio ūgio, stiprūs, su prailgintomis akimis. Barsukas visada turi daug sprendimų – paslaptingų landų. Jie puikūs tardytojai, mokslininkai, tik pakankamai sunkaus charakterio. Su jais rasti bendrą kalbą labai sunku, dirba patyliukais, pasitiki tik savo jėgomis, daugelis iš jų nepripažįstami, nes jų pasaulis dalijasi į „savus“ ir „svetimus“. Užsigimę psichologai ir kriminalistai, visada stengiasi darbus padaryti iki galo, nors pagal jų išvaizdą ir poelgį sunku nuspręsti, kuo jie užsiima. Jie net nuo artimųjų slepia pagrindinį savo gyvenimo tikslą ir prie jo neprileidžia nieko. Nepasitikėjimas kartais perauga į maniją. Jie vienišiai, materialiai niekada niekam nepadės, bet atsargų visada turi. Geriausiems Barsukams visada sekasi susigaudyti situacijoje, jie moka organizuoti didelius darbus. Geriausi aukotojai, mecenatai, bet centuko be reikalo neišmes. Jie moka prekiauti, tam ir polinkį turi, tačiau nesmulkmeniški, rizikuoja stambiai ir visada viską apskaičiuoja į priekį. Tai stambūs pirkliai, bet ne smulkios žuvelės. Visi Barsukai godūs. Jie nebūna niūrūs ir neserga depresija, pakankamai sveika psichika. Labai dvasingi, kieti, rimti ir moka visiems pagal nuopelnus.

Barsuko antitotemas – nerūpestingas, negalvoja apie praeitį, priekabus, keičiantis kailį, lengvatikis, be tradicijų ir nuostatų, žemai kritęs, klastingas, godus, piktas, nekenčiantis jį supančios aplinkos, niekuom nepasitikintis, griaunantis bet kokius pagrindus. Tai laukinis Katinas–Murklys, jis gražus ir labai klastingas. Tai godumo simbolis. Katinas Murklys paraližuoja žmones, kapstosi jų psichikoje, gali žmogų padaryti zombiu, gali žvilgsniu užblokuoti ir užpulti iš pasalų.

Barsuko metais gimė Zigmundas Froidas. Rašė apie sapnus, juos aiškino, lindo į psichikos gelmes. Būtent tai Katinas Murklys. Vienišius, atskirtas nuo judaizmo, bet neliko vargšas, nes turto turėjo pakankamai.

Šešioliktieji metai - KUPRANUGARIO

1921; 1953; 1985; 2017; 2049 m.

Kupranugariai pasižymi išskirtiniu jumoro jausmu. Pasijuokia, įvertindami padėtį abipusiai. Veido išraiška nesuprantama tarsi kaukė, jis pasiruošęs kiekvieną apspjauti ir sutrinti. Nors iš šalies žiūrint panašus į juokdarį, kuris į viską žiūri nerimtai, yra ištikimas ir labai patikimas. Jo tikrasis veidas pasislėpęs po juoko kauke. Kuo jis geriau galvoja apie žmogų, tuo labiau iš jo juokiasi. Jis viską nori išsiaikinti savarankiškai ir daro tai su dideliu užsispyrimu. Kartais jie būna fanatikai. Šeimoje neša kryžių, ant jo visi joja, o jis viską atleidžia. Būtinos atsargos pas jį visada su savimi. Jo šūkis: „Viską savo nešu su savimi“. Daug atsargų nėra, bet viskas, kas svarbiausia. Jis kaip Robinzonas Kruzas negyvenamoje saloje, kas reikalinga viskas šalia. Juk jie daug mėnesių gyvena dykumoje. Labai darbštus, atsargus ir neprisirišęs prie vienos vietos, visada laukia blogesnio. Todėl ne didelius savo gyvenimo periodus gyvena prie vandens skirstydami viską protingai ir harmoningai.

Kupranugario antitotemas Juodasis Voras Karakurtas– saldus, nesaikingai viskuo besistebentis, nerišlios kalbos, nekantrus, apsileidęs, nori gyventi malonumuose.

Kupranugaris – asketas, jis tenkinasi mažu, moka dirbti ir visada slepiasi po šia kauke. Jie kabinėjasi, nepasitiki, nes viską nori suprasti patys. Nepasitikėjimas jį giminauja su Barsuku, bet skirtingai nuo Barsuko ne godus. Turtą kaip įsigyja, taip ir netenka. Tai vieni iš nedaugelio, kurie neprisiriša prie turto, jie tai priima kaip būtinybę. Kukliu jo nepavadinsi, kaip ir nekukliu, jis žino savo vertę, neprisirašo svetimų nuopelnų, bet savo žino tikrai. Kupranugaris kaip ir Gaidys turi charemą. Meilės reikaluose jis sau leidžia viską. Bet tai pas jį kaip pareiga,o po to kenčia.

Karakurtas buvo Hitleris. Jis buvo impotentas, su lytiniais nukrypimais. Sėdėjo bunkeryje, kaip voras savo landoje. Kupranugario metais gimė Jekaterina II. Ji turėjo daugybę meilužių, tai kupranugarė su eržilų kaimene.

Šiais metais gimė Artūras Paulauskas.

Septynioliktieji metai - EŽIO

1922; 1954; 1986; 2018; 2050 m.

Ežys, spygliais praduręs Tamsos pasaulį, arba jį nugali, arba išjudina, apverčia juodulio pasaulį, kaip aizbergą. Ežys – tai visiška laisvė, nenusakomumas, įstatymų keitimas, susitikimas su kažkuo tai, ko anksčiau niekada nebuvo. Spygliuotas ežys nenusakomas, prie jo neprieisi, užsidaro, susisuka į kamuoliuką su visomis paslaptimis. Ežiui paslaptį galima patikėti, jis nieko neišduos. Jis mėgsta durti, eksperimentuoja pats su savimi ir su kitais, mėgsta šokiruoti visuomenę. Jis nenusakomas, staigus, besikeičiantis, pareigingas, drąsus ir atkaklus. Gaudo peles ir naikina nešvarą. Ežys – kovotojas prieš blogį. Nors smulkus, bet grobuonis, duriantis ir aštriau nei kiti mato neteisingumą. Jis nebijo kelti į paviršių neteisybės, nors ir pats nukentės. Ežys užsispyręs, turi aiškiaregystės dovaną, nors kartais nusišneka. Jo ypatybė durti, bet tai ne Kupranugaris. Kupranugaris duria išjuokdamas, o Ežys duria įsigilindamas, jam reikia visur įlįsti, išsiaiškinti viską iki smulkmenų, pagauti viską, kas ne vietoje guli. Gali prisikabinti prie smulkmenų ir išgyvendinti neteisingumą smulkmenose. Kažkuo panašus Mergelės zodiako charakteristiką, tik Mergelė neturi aktyvumo ir drąsos. Kažkokia “ugninė Mergelė“ su Uranu, tik Ežys uranistas, o Mergelė biurokratas, kuri kabinasi į sąlygiškumus. Ežiui sąlygiškumų nereikia, jis laisvas, bet tai nekliudo būti smulkmenišku ir irzliu. Irzlumas jaučiamas, kada nori išpešti informaciją. Labai nepatenkintas, kai pats praduriamas, tuoj pat susisuka į kamuoliuką, pasiruošęs žodžių kovai, skirtingai nei bailė Mergelė. Kovoja su stipresniu priešu, nesigailėdamas savęs. Kaip taisyklė visada atkreipia dėmesį į šešėlinę pusę, jis mato tai, ko nemato kiti ir visada apie žmogų sprendžia pagal jo darbus.

Ežys turi smulkius veido bruožus, styrančius plaukus. Ežiai viską labai gerai atsimena, turi gerą atmintį. Ilgai nešioja nuoskaudą. Jo nuomone, kiekvienam turi būti atseikėta pagal nuopelnus. Mėgsta draugus, bet ir juos dėl smulkmenų bado. Jis bendravime labai sudėtingas. Visada pilnas informacijos. Jis pastovus ir ištikimas.

Antitotemas – nesusigaudymas santykiuose, kontaktuose, be aštrių spyglių, aštrių sprendimų, meilės laisvei. Tai Beždžionė - piktybiška, užsimaskavusi, amžinai įžūli, daro kiaulystes, ardo nusistovėjusią sistemą, bailė, su įgimtais instinktais. Išsiblaškiusi, niekam ir niekada nepaklusta, bailus ir piktas sutvėrimas. Ji griauna ir ardo tada, kai jaučia, kad bus nenubausta.

Ežio metais gimė F. D. Ruzveltas.

Aštuonioliktieji metai - STIRNOS

1923; 1955; 1987; 2019; 2051 m.

Stirnos pasižymi harmonija, grožiu. Siekia teisingumo ir už jį kovoja. apdovanotas meniniu talentu ir turtinga vaizduote, sugebėjimu subtiliai jaustis ir patirti, tačiau jiems trūksta sugebėjimo protingai samprotauti ir apginti savo požiūrį. Stirnos nėra apdovanotos ypatinga vidine jėga, jai reikia paramos ir pagalbos, o tvarkant reikia takto ir atidumo, nes ją galima rimtai įžeisti dėl bet kokio menkniekio.

Antitotemas - chimera. Reiškiantis antitotemui, gali pasireikšti tokios savybės kaip veidmainiavimas, priekabumas, apkalbinėjimas – žodžiu, vadovaujasi pačiais žemiausiais instinktais. Chimeros nepaslankios. Žmonės, kuriems pasireiškia antitotemas, yra trumpas - trumpos kojos, trumpas kaklas, patinęs veidas. JIems būdinga nešvanki kalba, grubumas, pernelyg didelis racionalizmas ir nejudrus gyvenimo būdas.

Stirnos metais gimė Čingischanas, M. Bulgakovas, Dž. Vašingtonas.

Devynioliktieji metai - DRAMBLIO

1924; 1956; 1988; 2020; 2052 m.

Drambliai - ramūs, išmintingi, nuosaikūs, paprastai dvasiškai ir fiziškai stiprūs. Dramblys yra rimtas ir lėtas, jis nepriima nei vieno sprendimo skubėdamas, jis kruopščiai apgalvoja kiekvieną savo žingsnį, net ir mažareikšmiškuose reikaluose. Jis konservatyvus ir labai draugiškas, kolektyviškas, mandagus, mielas. Daug kas gali pamanyti, kad tai yra draugiškas ir naivus žiopliukas, tačiau neapsirikite - Dramblys labai atsargus, jis nepasitiki niekuo, net savimi, mieliau daugybę kartų tikrina viską, ką jis sužino. Žinoma, ši pozicija turi savo privalumų, tačiau dramblys dėl to dažnai kenčia, nes praleidžia likimo suteikiamas galimybes. Išoriškai drambliai atitinka savo gyvūną: jie stambūs, masyvus, stambių kaulų, aukšti.

Antitotemas - pelė. Jeigu gimę Dramblio metais žmonės labiau išreikš savyje ne gėrio, o blogio savybes, jie nebus nei didingi, nei galingi. Kaip tik jie bus mažyčiai, pilki ir pikti, smulkmeniški, landūs. Dažnai toks žmogus būna sulinkęs, nervingas, kalbus. Niekada nepasitikėkite pele, su ja būkite itin atsargūs. Jis gali apgaudinėti netgi savus žmones. Antitotemas atima drambliui įprastą patikimumą ir apdairumą, paversdamas jį asmeniu, kuris daug kalba veltui ir nėra pajėgus atlikti jokių rimtų poelgių.

Dvidešimtieji metai - ARKLIO

1925; 1957; 1989; 2021; 2053 m.

Arkliai teisingi, darbštūs, kilnūs, siekiantys tikslo - niekada nesustoja kelyje, tik veržliai bėga į priekį. Arkliai paprastai paprastai yra gana aktyvus ir darbštus; jis sunkiai dirba, laikosi duoto žodžio, yra gerai valdomas ir noriai paklūsta rutinai. Apskritai žmonės, veikiami šio totemo, yra linkę per daug sureikšminti nustatytą tvarką ir formalumų laikymąsi. Patys, būdami laisvę mylinčios ir nepriklausomos prigimties, jie neleidžia nieko panašaus kitiems ir visais įmanomais būdais kaltina tuos, kurie nenori laikytis nustatytų normų.

Antitotemas – mulas arba šakalas. Jeigu pasireiškia antitotemo savybės, šiais metais gimę žmonės bus pataikūnai, pagyrūnai, linkę vogti. Šakalo dantys paprastai būna labai prasti. Šakalai vangūs, tinginiai, stengiasi elgtis gudriai ir mėgsta nemokamus dalykus. Jei žmogus niekam tikęs, vangus, bailus, jei jis taip pat turi kreivas silpnas kojas ir supuvusius dantis, tai reiškia, kad jame pasireiškė antitotemo – mulo - bruožai.

Arklio metais gimė H. Heinė, V. Majakovskis.

Dvidešimt pirmieji metai - GEPARDO

1926; 1958; 1990; 2022; 2054 m.

Gepardai yra ypač karingi, jie bebaimiai ir labai narsūs. Tačiau jie kovoja tik už kilnų reikalą. Gepardas yra neįprastai aktyvus, jis yra tikras kovotojas, protingas ir gudrus nuo mažens. Jam nereikia palaikymo ar nurodymų, priešingai, jis visada siekia nepriklausomybės ir sprendimus priima tik savarankiškai. Geparde jėga, emocingumas ir sugebėjimas protauti yra sujungiami nuostabiu būdu. Iš visko, ką jis daro, jis gauna didelį malonumą, nieko nebijo, bet taip pat nerizikuoja, kur gudrumu įmanoma pasiekti daugiau.

Antitotemas - Pelkių katinas. Tai baili, slapukiška būtybė. Tai katinas, kuris „daro į tapkes“. Pelkių katinai yra nevikri ir bailūs: jie puola tik iš už kampo. Jie žiaurūs ir paiso tik savo interesų, šališki. Linkę į netvarkingą seksualinį gyvenimą.

Gepardo metais gimė Merlin Monroe, Madona, Fidelis Kastro, Maiklas Džeksonas, Valdas Adamkus, Viktoras Pranckietis. .

Dvidešimt antrieji metai - POVO

1927; 1959; 1991; 2023; 2055 m.

Asmenys, gimę Povo metais, tikri puošeivos, artistiški. Jie būna puikiai įvaldę iliuzionistinius triukus, puikiai maskuojasi. Povai labai mėgsta vakarėlius, draugus, įvairius renginius. Jis žavi savo grožiu, demonstruoja geriausias savybes, tačiau visada veikia atsižvelgdamas į auditoriją. Povas turi daugybę talentų ir pasiekia kompetencijos daugelyje sričių, tačiau retai į tai žiūri rimtai. Jis stengiasi kuo labiau atskleisti savo talentą, nedėdamas jokių ypatingų pastangų; imasi daug, stebindamas kitus vis naujais eksperimentais. Tai „žmogus – fejerverkas“.

Antitotemas - jerubė. Jei pasireiškia antitotemas, tokie asmenys bus tiesiog nepastebimi. Paprastai tai yra neryškus, pilkas žmogus, neturintis savo nuomonės. Jis uždaras, neturi jokių sugebėjimų. Bendradarbiai turi už jį atlikti visus darbus ir tuo pačiu iškęsti nuolatinį verkšlenimą. Jerubės elgiasi labai kukliai, stengiasi nepatraukti dėmesio, tačiau yra labai pikti dėl savo paties nepopuliarumo. Jie beveik neturi draugų ar pomėgių – nemalonūs ir niūrus žmonės, kuriems visas pasaulis yra ribojamas tik jo paties.

Šiais metais gimė Alma Adamkienė.

Dvidešimt tretieji metai - GULBĖS

1928; 1960; 1992; 2024; 2056 m.

Gulbės paprastai būna ištikimos, tyros sielos, labai dvasingos, kartais net ir religingos. Jos net sunkiausiu momentu nepraranda vilties. Gulbė daugiausia priklauso nuo dvasinių siekių, jis mažai domisi materialiomis gėrybėmis ir visiškai nesijaudina nei dėl pripažinimo, nei dėl valdžios. Toks žmogus apskritai mažai domisi jį supančiu pasauliu: jis gyvena turtingą dvasinį gyvenimą, yra labiau linkęs apmąstyti ir medituoti nei į kažkokį aktyvų veiksmą. Šis žmogus yra ištikimas aukštiems idealams ir labai didžiuojasi, niekada nepasiliks išdavystei, godumui ar apgaulei.

Antitotemas - antis. Jeigu pasireiškia blogosios savybės, žmogus „turkšis savo baloje“, nematys toliau savo nosies, nenorės paleisti suaugusių savo vaikų. Tokiam žmogui bus būdingas trumparegiškumas, materializmas, godumas.

Petras Pirmasis, D. Maradona, G. K Žukovas

Dvidešimt ketvirtieji metai - LŪŠIES (kai kur šiuos metus priskiria LAKŠTINGALAI)

1929; 1961; 1993; 2025; 2057 m.

Lūšys (arba lakštingalos) pasižymi tokiomis savybėmis kaip nušvitimas, įžvalga, virsmas, linksmybės. Tai nenuspėjami ir gan piktoki žmonės, nemėgsta, kai iš jų pasišaipoma. Nemėgsta laikytis taisyklių, yra gana originalios asmenybės. Tarp jų daug neformalų. Draugauja taip pat su nestandartiniais žmonėmis. Lūšys lengvai pasiduoda įtakai, yra be galo smalsūs.

Tuo tarpu antitotemas reiškiasi visoms erkei būdingoms savybėms: piktybiškumas, priekabumas, išnaudotojiškumas. Juk sakoma „įsisiurbė kaip erkė“. Dažniausiai tai yra žemo ūgio žmonės, priešingai nei dinamiškos, aktyvios Lūšys, erkės yra neaktyvios, jos negali atsistoti pasvirusios. Jie ažinai neturi jėgų, dievina apsimetinėti vargšeliais, tikėdamiesi, kad atsiras gera siela, kuri jiems padės, sušildys, pamaitins ir duos pinigų. Tai ir energetiniai vampyrai. Jie ieško stipresnių už save žmonių, stengiasi įtikti tiems, kurie yra stipresni už juos. Jis nepritaria meilės laisvei ir nepriklausomybės santykiuose apraiškoms, bijo pažeisti esamas normas, ypač išgyvena, kas ką pasakys.

Dvidešimt penktieji metai - ASILO

1930; 1962; 1994; 2026; 2058 m.

Asilo totemas - tai gausa, ramybė, kantrybė, sveikas užsispyrimas, ramybė. Asilas – tai ramus darbuotojas, išmintingas, tikslingas ir ištvermingas. Jis netampa atsitiktinių pomėgių ar trumpalaikių impulsų auka, jis niekada neišduoda savo įsitikinimų ir principų. Asilas dirba nenuilsdamas – tai jam tiesiog egzistavimo forma. Jei jis neturi užsiėmimo, mano, kad negyvena, todėl labai dažnai persidirba. Palikti asilą be darbo irgi negerai – tai reiškia pasmerkti jį rimtoms kančioms.

Asilai nepaprastai tvirtos valios. Tačiau kartais jie neužbaigia tai, ką pradėję. Vos tik jiems kyla mintis, kad tai, ką jie daro nereikalinga, neprasminga, gali mesti pradėtą darbą.

Asilas paprastai nerodo iniciatyvos ir nesvajoja apie valdžią. Tai – ne vadovai, o vykdytojai. Asilas vertina taiką ir stabilumą, tačiau jei jį paspausite, pernelyg pavadovausite, pamatysite jo tikrai kovingą nusiteikimą. Asilui sunku sykį įsikinkius keisti veiklos pobūdį.

Antitotemas - triušis. Tai skubotumas, netvarkingumas, palaidas seksualinis gyvenimas. Tokie žmonės išsiskiria nevaldomais instinktais, jie yra pikti, bailūs ir geidulingi, linkę į vagystes. Triušis ryškiai skiriasi nuo rimto, subalansuoto darbinio asilo: jie yra liekni, jų judesiai labai chaotiški.

Dvidešimt šešieji metai - BALTOSIOS MEŠKOS

1931; 1963; 1995; 2027; 2059 m.

Tai arijų tautų totemas. Baltoji meška – tai gydymas, magija, dosnumas, lėtas pasiruošimas ir veikimo greitis. Tai plačių užmojų ir atviros sielos žmogus. Jei ką nors planuoja - tai daro grandioziniu mastu. Pavyzdžiui, gimtadienius švenčia su begale žmonių, lūžta stalai. Darbus irgi planuoja didingus. Iš prigimties jis nėra agresyvus, greičiau žaismingas, tačiau jo žaidimai yra labai pavojingi. Lokys nemoka apskaičiuoti savo jėgų. Baltasis lokys iš prigimties yra lyderis, jis moka priversti kitus jo klausytis, mėgaujasi savo autoritetu. Nepakenčia išdavystės ir gali už ją atkeršyti. Keršto užmojai taip pat bus platūs.

Beje, šie metai yra išbandymų metai. Jei padaroma klaidų, jos nebeištaisomos.

Antitotemas - rudasis lokys. Jis, priešngai nei Baltoji meška, gali veikti nepasiruošęs, impulsyviai. Juk sakoma, kad nesuprasi, ką lokys galvoja ir kada puls. Antitotemą turintis žmogus žiaurus, turintis polinkį į sadizmą, tačiau moka maskuotis geraširdžio dėdulės įvaizdžiu, kad užsitarnautų jūsų pasitikėjimą.

Šiais metais gimė E. Hemingvėjus, V. Nabokovas, I. Niutonas, M. Servantesas.

Dvidešimt septintieji metai - ERELIO

1932; 1964; 1996; 2028; 2060 m.

Tai karališkas, valdžios totemas. Ereliai kilnūs, dosnūs, valdingi. Erelis iš prigimties yra individualistas, tačiau tai netrukdo jam su didele pagarba apsieiti su įvairiausiomis asociacijomis, nuo šeimos iki imperijos, kurios interesus jis gins net savo gyvenimo kaina. Ereliai yra principiniai bet kokios anarchijos ir susiskaidymo priešininkai; patys būdami vienišiai, jie slopina bet kokius bandymus laisvai mąstyti kituose ir kantriai grąžina į lizdą iškritusius ar į laisvę skubančius jauniklius. Erelis anksti sukuria šeimą ir rūpinasi ja nuo pat pradžių. Jis nepasiduoda priešingos lyties kerams, paprastai yra ištikimas vienam išrinktajam ir net tai neturi jam didelės įtakos. Daug svarbiau Ereliui yra jo vaikai ir tėvai.

Antitotemas – skėrys. Visos savybės pasireiškia priešingai nei Ereliui. Skėriai būna nesąžiningi, jie ėda ne tik kitus, bet ir save, viską aplink laužo, gadina. Jų išoriniai požymiai yra plonos galūnės ir išsipūtusios akys. mieliau glaudžiasi pulkais ir niekada neveikia vieni. Jie nepasotinami ir godūs, nesugeba kovoti su savo norais ir neniekina net pačių nepagrįstiausių būdų jiems patenkinti.

Erelio metais gimė Vytautas Landsbergis, Algirdas Brazauskas.

Dvidešimt aštuntieji metai - LAPĖS

1933; 1965; 1997; 2029; 2061 m.

Lapės, kaip ir jų toteminis gyvūnas, būna labai gudrios, apsukrios, tačiau tuo pačiu ir atsargios, geba išlaikyti pusiausvyrą. Lapės metais gimusio žmogaus likimas retai būna monotoniškas, dažniausiai jis pateikia siurprizų, staigių posūkių, įvairiausių netikėtumų. Lapė pasižymi intelektu, gudrumu ir dėmesiu detalėms, o tai leidžia jai lengvai atskleisti melą, nepasiduoti provokacijoms ir demaskuoti sukčius. Tuo pačiu metu Lapė retai elgiasi tiesiogiai, ji kartais būna atsargi iki bailumo. Savo tikslams įgyvendinti dažnai pasitelkia kitus žmones, daug ką daro kitų rankomis.

Tačiau Lapė tikrai neveikia atsižvelgdama vien į savo naudą, jai nėra svetimas sveikas altruizmas ir noras rūpintis kitais. Negalite priekaištauti Lapei dėl godumo. Lapė savo gudrumu naudojasi ne tam, kad pintų savo intrigas, bet kad atskleistų klastingus kitų planus. Ji netoleruoja siaurų pažiūrų ir kitų bukumo, ir jei negali jų nubausti, padaro juos pašaipų objektu. Lapė labai aštriai kalba, jos pokštai kartais būna gana agresyvūs ir įžeidžiantys.

Išoriškai Lapės yra gana lieknos ar bent jau lanksčios, turi „smailias“ akutes kaip ir jų toteminis gyvūnas, siaurą veidą.

Antitotemas - žebenkštis. Kuomet asmenyje pasireiškia antitotemas, gudrumas virsta suktumu, apsukrumas panaudojamas darant įvairius smulkius nusikaltimus. Žebenkštis, skirtingai nei Lapė, greit praranda pusiausvyrą, įsiplieskia neigiamomis emocijomis.

Lapės metais gimė Belmondo, M. Ditrich, J. Gagarinas, Vivaldi.

Dvidešimt devintieji metai - DELFINO

1934; 1966; 1998; 2030; 2062 m.

Delfino totemas – tai paslapčių žinojimas, išganymas, geros mintys. Delfinai paprastai būna tikri intelektualai, tarp jų pasitaiko filosofų, dvasininkų. Šalia tokio žmogaus kiti jaučiasi labai saugiai, pakalbėjus net mintys praskaidrėja. Delfinai retai kada užima ypatingą padėtį visuomenėje, tačiau yra tikri visuomenininkai, mėgsta visuomeninę veiklą. Materializmas Delfinams yra svetimas. Jie labiau idėjiniai žmonės. Šiems žmonėms būdingi sklandūs judesiai, įsimenantis ir pasitikinis žvilgsnis. Jie greitai priima sprendimus.

Antitotemas - karpis. Karpis mažakalbis, paniuręs, kvailokas, vengia bendrauti. Juk sakoma – „tyli kaip žuvis“. Karpiai paprastai būna „užspaudę“ nemažą pinigų sumą, bet sau ir šeimai nieko neleidžiai, gali vaikščioti apiplyšę. Tai tikri šykštuoliai. Jie yra protingi, bet visiškai amoralūs, mėgsta filosofuoti, dažnai tampa melagingų mokymų, įvairių sąmokslo teorijų skleidėjais ir propaguotojais. Chaosas ir žlugimas yra jų veiklos rezultatas.

Šiais metais gimė V. Leninas, B. Bardo, S. Loren, E. Preslis.

Trisdešimtieji metai - ŠERNO

1935; 1967; 1999; 2031; 2063 m.

Šernas – tai pergalė, valdžia, kova, aktyvumas. Po šiuo ženklu gimsta stiprūs, šeimyniški ir šeimininkiški žmonės, kurie puikiai geba tvarkytis savo šeimoje, savo kolektyve ir net savo valstybėje. Tai nenuilstantis tyrinėtojas, keliautojas ir užkariautojas, kuris dvejoja tik ruošdamasis naujai kampanijai. Šernas negali pakęsti slapto priešiškumo, veidmainiavimo. Pataikūnus gali sutraiškyti su savo kanopa.

Šernas nėra konfliktiškas, jam iššūkiai, susidūrimai patys savaime neteikia malonumo. Šernas paparastai žino, ko nori ir, kuo svarbesnis reikalas, tuo daugiau jėgų jam atiduoda. Jei siekti kokio nors svarbaus tikslo sutrukdo kokia nors kliūtis, pašalina ją iš kelio net nemirktelėjęs ir pernelyg daug nesvarstęs. Šerno metais gimę žmonės yra drąsūs, drąsūs, bebaimiai, ryžtingi. Šernas visada pasirengęs atremti priešą, siekia pranašumo. Jis moka teisingai įvertinti savo jėgas, jų nenaudoja veltui.

Ramioje aplinkoje jis klausosi kitų nuomonės ir yra gana tolerantiškas, ypač savo šeimos nariams. Jis atlaidus savo artimiesiems, kartais netgi leidžia užlipti jiems ant sprando.

Krinta į akis tai, kad Šernų sprandas tvirtas, apskritai, viršutinė jų kūno dalis kur kas stambesnė nei apatinė.

Antitotemas – naminė kiaulė. Jei pasireikš antitotemas, šiais metais gimęs žmogus bus rajus, pernelyg netvarkingas arba priešingai – pernelyg pedantiškas. Kiaulė linkusi į bet kokias kiaulystes, ir jų niekada negraužia sąžinė. Paprastai tokiems žmonėms, kuriems pasireiškia šis antitotemas nesiseka – juk galiausiai kiaulę vis tiek papjauna.

Šerno metais gimė M. Lomonosovas, A. Delonas, Garibaldis.

Trisdešimt pirmieji metai - PELĖDOS

1936; 1968; 2000; 2032; 2064 m.

Pelėda – tai paslaptis, kova su blogio jėgomis, naktinis gyvenimo būdas, išmintis, mokslas. Tarp Pelėdų daug mokslininkų, tyrinėtojų. Pelėdos paprastai būna paslaptingos. Moterys, gimusios šiais metais, save išreiškia ir visuomenėje pasireiškia kur kas ryškiau nei vyrai. Jos labiau geba siekti tikslo, įsiklausyti į kitų nuomonę, paklausyti išmintingų patarimų. Tačiau pasitiki tik savimi ir prioritetą teikia būtent šeimai ir sau. Pelėdos labai nepriklausomos. Jos gali gyventi ir uždarą gyvenimą, nors jos gana visuomeniškos, Pelėdos moka pasitenkinti ir savo pačių draugija.

Šiaip Pelėdų stichija yra ne triukšminga visuomenė, o slapta bendraminčių draugija, domisi tais dalykais, kurie yra tarp mistikos ir filosofijos. Jų protas laisvas ir nepriklausomas, nevaržomas jokių stereotipų.

Antitotemas - šikšnosparnis. Jei pasireikš antitotemas, tai bus tingėjimas mokytis, valkatavimas, bendravimo problemos. Šikšnosparniai yra kerštingi, ir tą kerštą išreiškia bet kurioje visuomenėje - nuo darbo kolektyvo iki savo šeimos. Šikšnosparniai bando užimti „pilkojo kardinolo“ vietą ir pradeda austi intrigas. Jie dažnai yra galingi energijos vampyrai. Skirtingai nuo Pelėdos, kurios kūno forma yra tvirta, Šikšnosparnis visada yra plonas, liesas – netgi gyslotas ir kaulėtas.

Trisdešimt antrieji metai - SAKALO

1937; 1969; 2001; 2033; 2065 m.

Sakalas – tai kūrybinė įžvalga, reinkarnacija, ištikimybė, drąsa. Tai itin kūrybiški, daug potencialo turintys žmonės. Paprastai jie gyvena labai ilgai, būna sveiki, iki gilios senatvės keliauja, mokosi, dirba. Per savo gyvenimą ne kartą keičia profesiją arba nuolat tobulėja toje pačioje srityje. Jie puikiai pramato ateitį. Sakalas yra labai aktyvus, stiprus ir nenuilstantis, aukšti idealai skatina jį nuolat veikti. Tačiau Sakalas yra neorganizuotas, nepastovus, nemoka susitelkti ir judėti viena kryptimi link tikslo, pradeda mėtytis, keisti taktikas, strategijas. Todėl paprastai jam reikalingas mokytojas, vadas.

Jei Sakalas jaučia žmonių pagarbą sau ir jo nuopelnų pripažinimą, jis tampa nepriekaištingu darbuotoju, ištikimu asistentu, jam gali būti patikėtas bet koks verslas. Nebus įmanoma atvirai ir grubiai įsakyti Sakalui - čia pasireiškia jo išdidumas ir meilė laisvei. Jei Sakalas įsipareigoja ką nors padaryti pats, greičiausiai jis nepasieks sėkmės, priešingai, sunaikins tai, kas buvo padaryta prieš jį. Todėl jam reikalinga komanda.

Apskritai, žmonės, gimę po Sakalo ženklu, yra linkę į didingus poelgius,netgi žygdarbius, tačiau jie yra neatsargūs ir visko iš anksto neapgalvoja, be to, linkę blefuoti. Nors ir yra linkę į vaidybą, tačiau jei jiems kas nors kompetentingai vadovauja, nukreipia gera linkme, gali puikiai susidoroti net ir su sunkiausiomis užduotimis. Sakalo metais gimę žmonės yra labai išdidūs žmonės, netoleruojantys jokio diktato. Todėl jiems pavadovauti ne taip jau ir lengva.

Sakalai turi gerą laikyseną, vidutinę kūno sudėjimą, jiems būdingi greiti, impulsyvūs judesiai.

Tuo tarpu antitotemas – varlė – yra ištižusi tiesiogine šio žodžio prasme, Ji turškiasi savo kūdroje, tokie žmonės yra plepūs, subuitėję. Tai plepūs žmonrės, dievinantys apkalbas. Varlė visada laiko save svarbiausiu, protingiausiu ir gražiausiu bei nekenčia tų, kurie laikosi kitokios nuomonės.

Sakalo metais gimė Ramūnas Karbauskis, na, o antitotemas – varlė – pasireiškia Ciociai Zitai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)