AVINAS. Gyvūnai, gimę po Avino ženklu, išlieka judrūs iki senatvės. Žaisdami užsimiršta ir gali įkąsti ar įdrėksti nagais. Greit įsižeidžia, bet labai ištikimi savo šeimininkui. Iš jūsų Avinai laukia daug dėmesio ir meilės – kur kas daugiau negu gardaus kąsnelio. Turėkite omeny –šie gyvūnai labai pavydūs. Saugokite juos nuo traumų – būdami itin aktyvūs, jie greit susižeidžia.

JAUTIS. Šie gyvūnai labai vaisingi, myli savo namus ir mėgsta juose turėti „savo kampą’’. Į savo lizdelį tempia patikusius daiktus (ypač katytės). Mėgsta įvairius žaisliukus. Jiems patinka būti švariems – dažniau negu kiti gyvūnai laižosi kailiuką. Jaučiai ramūs, juos sunku supykdyti, bet jei kartą supyko, šeimininkams ne iš karto pavyksta nuraminti. Šiuo momentu jie tampa pavojingi – gali įkąsti net šeimininkui. Jei namuose yra kitų gyvūnų, Jaučiai greit susivokia, kas namie šeimininkas.

DVYNIAI. Dvynių valdomi gyvūnai judrūs, draugiški ir labai mėgsta tiek žmonių, tiek kitų gyvūnų kompaniją. Labai paslaugūs(ypač šuneliai) , balsingi , nenustygstantys vietoje. Jiems, dažniau nei kitiems, reikia pasivaikščioti lauke, reikalauja žaidimų. Nereikėtų to ignoruoti, nes žvėrelis gali susirgti . Dvyniai lengvai dresuojami, tad mokykite jį, sugalvokite įvairių užduočių – nustebsite patys. Dvyniai labai myli vaikus, ypač patinka su jais žaisti. Dažniau kalbinkite savo augintinį Dvynį – po kiek laiko atrodys jog gyvūnas supranta žmonių kalbą.

VĖŽYS. Šio ženklo gyvūnai ramūs, mažai kreipia dėmesį į aplinkinius, tačiau labai dėmesingi šeimininkui, greit perima jo nuotaikas. Jie, kaip ir Dvyniai, labai myli vaikus ir gali atleisti jiems viską – ir, kad pamiršo pašerti , ir per stiprias glamones. Skausmingai išgyvena šeimininko pasikeitimą ar persikėlimą gyventi į kitą vietą – tai gali atsiliepti gyvūnėlio Vėžio psichikai.

LIŪTAS. Šis ženklas gyvūnams suteikia pasitikėjimo savimi. Jie labai mėgsta pagyrimus, tad nepagailėkite jiems gero žodžio. Nekenčia barnių. Nemėgsta likti nuošaly, be dėmesio, bet ir per didelio šurmulio nepakenčia. Jei Liūtą dažnai bausite, ypač fiziškai, galite jį suluošinti – žvėrelis taps baukštus, nervingas.

MERGELĖ. Šie gyvūnai nemėgsta ką nors daryti tik šiaip sau. Jie už viską nori būti pagirdi ir apdovanoti. O jau jūsų nedėmesingumą atsimins ilgai !Mergelės ypač paklusnios dresūros metu. Retai kada stipriai prisiriša prie žmogaus. Už tai, kad rūpinatės, maitinate, jie bus dėkingi, bet ne daugiau.

SVARSTYKLĖS. Tai labai gražūs gyvūnai, be to, jie moka patikti. Už tai žmonės juos myli ir atleidžia prasižengimus bei piktadarystes. Svarstyklės nekenčia barnių, grubumo ir stengiasi tokiu atveju pasislėpti kur nors tamsiame kamputyje. Labai reaguoja į staigius judesius. Svarstyklėms patinka muzika. Beveik visi jie smaguriai – mėgsta saldumynus.

SKORPIONAS. Šis ženklas gyvūnus apdovanoja koviniais gabumais, stipria fizine jėga. Šunys gerai ir greitai išmoksta komandą „ieškoti“. Geresnio sargo nerasite. Jų tolimas protėvis buvo Cerberis. Skorpionui šeimininkas – autoritetas, todėl jo nedėmesingumas gali skaudžiai įžeisti. Ištikimi, bet niekada neatleidžia nepelnytų bausmių, blogų žodžių. Labai pavydūs, gali įkąsti tam, kam skirsite daugiau dėmesio – ar tai būtų kitas gyvūnas , ar žmogus.

ŠAULYS. Geraširdžiai, mieli gyvūnėliai – mylės visą šeimą ir net jūsų draugus. Smalsūs, bet tingūs. Mėgsta skaniai ir daug paėsti. Šio ženklo gyvūnams būtina daug vaikščioti, sportuoti, žaisti. Jie bus laimingi, jei pasiimsite juos į tolimą žygį. Judėjimo stoka gali greit neigiamai paveikti šunelio ar katytės sveikatą.

OŽIARAGIS. Patys pareigingiausi ir tvarkingiausi gyvūnai, aišku, priklauso Ožiaragio ženklui. Jie labai greit supranta, ko iš jų nori šeimininkas. Tiksliai vykdo komandas. Gan konservatyvūs, tad sunku pakeisti jau susiformavusius įpročius. Šunys mažai loja, o katės retai kniaukia. Ožiaragiai puikūs sargai: akylai saugo namus ir nemėgsta didelių kompanijų.

VANDENIS. Vandeniai gyvūnai, kaip ir Vandeniai žmonės, nepaiso taisyklių, yra neprognozuojami. Negali pakęsti griežto tono ir reikalavimų. Tai katinai, kurie vaikšto vieni ir ten, kur nori. Sunkiai mokosi naujų dalykų, nepasiduoda dresūrai. Šunims labai sunku būti pririštiems prie būdos, nepakelia pavadėlio ir antsnukio. Nutrūkę gali pabėgti, nes gavę laisvę pameta galvą. Mėgsta bendrauti su panašiais į save, lengvai įgyja draugų.

ŽUVYS. Žuvų gyvūnai muzikalūs ir gali „dainuoti“. Labai meilūs, mėgsta glostymą. Laižo visus, kas jiems patinka. Jei šeimininkas leidžia kartu miegoti, jie būna devintame danguje. Greitai supyksta ir netikėtai puola „priešą“, bet, jei mato, kad šeimininkas nepritaria, greit ir nusiramina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)