Pirmiausia, kviečiu paragauti kakavinių grikių sausainių. (Turbūt pagalvojote, kad jie primins saldžią, kakavinę grikių košę? Patikinu, kad grikių poskonis labai nežymus ir pabandyti juos pagaminti labai verta, juolab, kad užtruksite vos 10 minučių!)

Mums reikės:

puodelio iki miltų sumaltų žaliųjų grikių (žaliuosius grikius galima lengvai sumalti kavamalėje ar kokteilinėje)

puodelio šilto vandens

20g kakavos

70g rudojo cukraus

1 a.š. kepimo miltelių

žiubsnelis druskos

1 v. š.neutralaus aliejaus

lazdyno ar kitų mėgstamų riešutų papuošimui

Paprasčiau nebūna – visus ingredientus (išskyrus riešutus) sumaišome. Gauname grietinės tešlos konsistencijos tešlą. Tuomet šaukštu formuojame sausainius skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi. Puošiame lazdyno riešutais. Kepame vos 10 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Iškepę sausainukai minkštučiai, puikiai tinka prie kavos ar arbatos. Jais drąsiai galima vaišinti net ir tuos, kurie negali vartoti kiaušinių, pieno produktų ar kvietinių miltų. Dėmesio! Sausainius valgyti atsargiai, nes greitai tirpsta! O tirpsta bežiūrint todėl, kad labai skanūs!

Kakaviniai sausainiai

Kitas receptas be nuodėmės – kakaviniai avinžirnių sausainiai

Taip, teisingai perskaitėte. Šie sausainiai pagaminti iš avinžirnių miltų. Ragavusiems jų taip ir nepavyko atspėti, kas yra slaptas šių sausainių ingredientais. Gal Jūsų artimiesiems pavyks įminti šią mįslę?

Mums reikės:

200 g. avinžirnių miltų

2 kiaušinių

3 v. š. rudojo cukraus

3 v.š. kakavos be cukraus

2 v.š. neutralaus skonio aliejaus

1 v.š. žemės riešutų sviesto

1 a. š. kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

Mėgstamų riešutų papuošimui

Kakaviniai sausainiai

Pirmiausia suplakame kiaušinius su cukrumi. Plakame tol, kol masė pasidarys balta ir tūris šiek tiek padidės. Tuomet į masę įmaišome žemės riešutų sviestą bei aliejų. Galiausiai į dubenį keliauja sausi ingredientai: avinžirnių miltai, kakava, kepimo milteliai ir druska. Viską gerai išmaišome. Rankomis formuojame rutuliukus. Juos išdėliojame kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Tuomet, kiekvieną rutuliuką švelniai įspaudžiame šakute, kad sausainiai pasidarytų paplokšti. Papuošiame mėgstamais smulkintais ar sveikais riešutais: migdolų, lazdyno, žemės, anakardžių, pekano ar kitais mėgstamais. Nors, tiesą pasakius, šie sausainukai puikūs ir be riešutų. Taigi, suformuotus sausainius kepame 200 laipsnių orkaitėje su vėjeliu (viršus/apačia) 15 minučių. Taip! Vos po 15 minučių jau galite mėgautis sausainiais!

Sausainių išorė traški, o vidus – minkštas. Valgai ir negali patikėti, jog jie pagaminti iš avinžirnių miltų. Tai puikus būdas praturtinti savo mitybos racioną augaliniais baltymais. Tokius sausainius mamos gali drąsiai duoti savo vaikams be jokios sąžinės graužaties. Prisipažinsiu, net ir mano mažieji – šešiametis ir dvimetė – greitai nušlavė juos nuo stalo!

Kakaviniai sausainiai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)