Trumpalaikė nuoma Vilniuje su jacuzzi

Prieš kelerius metus atradau nuostabų kelionės vienai parai alternatyvą – trumpalaikę nuomą Vilniuje su jacuzzi. Kai tik nori su antra puse pakeisti aplinką (arba tiesiog kur nors išvažiuoti), užtenka į naršyklės langą įrašyti ​„trumpalaikė nuoma su jacuzzi“ ir iškart gauni nuorodą į populiariausių skelbimų portalą Lietuvoje su pasiūlymais. Karantino metu ši alternatyva tiesiog gelbsti, ypač tuomet, kai nori kažkur išeiti ar išvažiuoti iš namų, bet valdžia sako STOP ir liepia likti savo registruotoje gyvenamojoje vietoje.

Nors žiniasklaida rašė, kad karantino metu trumpalaike nuoma užsiimantys verslininkai staiga persiorientavo ir pradėjo siūlyti ilgalaikės nuomos paslaugas tiems, kam reikia karantinuotis, vis tik vienas dalykas liko nepakitęs – trumpalaikė nuoma Vilniuje su jacuzzi. Greičiausiai dėl to, kad žmonėms nuomojamame bute reikia paprastų patogumų, tokių kaip viryklė, normalaus dydžio vonia ir svetainė be didžiulės vonios kambario centre.

Daugiau prabangos – daugiau eurų

Per pastaruosius trejus metus teko pabūti beveik 20 skirtingų trumpalaikės nuomos apartamentų su sūkurine vonia visoje Lietuvoje, iš kurių 10 buvo Vilniuje. Aišku, ateityje aplankytų apartamentu skaičius tik augs, tačiau jau dabar galiu pasidalinti keliomis įžvalgomis.

Pirma, interjeras. Čia jis visada kažkuo kitoks. Pavyzdžiui, teko lankytis apartamentuose Vilniuje, kur atrodo, kad į vieną mažą erdvę norėjo sudėti viską – ir sūkurinę vonią, ir masažinį krėslą, sofą, mini sauną, dvigulę lovą, baro stalą su dviem baro kėdėmis ir televizorių. Aišku, nepamirškime ir apšvietimo – ryškios, įmantrios formos lempos ir dar daug aplink po kambarį išdėliotų LED lempų, kurias įjungus pasijunti kaip kokiame klube. Toks interjeras iš pradžių šokiruoja, bet pabuvus ilgiau, tampa visai jauku ir linksma – nes kodėl gi ne? Plius, apartamentai yra netoli Katedros aikštės, o kaina savaitgalio parai yra tiesiog juokinga – 45 eurai.

Jeigu nori daugiau prabangos, teks daugiau sumokėti. Pavyzdžiui, Klaipėdoje, aukščiausiame gyvenamajame pastate Lietuvoje, galite rasti daugybę trumpalaikės nuomos su sūkurine vonia pasiūlymų. Pavyzdžiui, apartamentai, įsikūrę 27 pastato aukšte (iš 34 aukštų) užimą kvapą ne tik
vaizdu pro langą, kur matosi Kuršių marios, bet ir pedantiška švara ir puikiai suderintomis spalvomis. Po vienos nakties iš piniginės dings 160 eurų, užtat į Instagram bus galima įsidėti tikrai gerų nuotraukų (tą aš jau padariau).

Apartamentai su jacuzzi

Kalbūs šeimininkai

Antra, trumpalaikės nuomos savininkai svečius pasitinka svetingai. Pavyzdžiui, prieš karantiną ir pasaulinę pandemiją, Vilniuje, visai netoli upės, tarp Karaliaus Mindaugo ir Žaliojo tiltų, lankiausi apartamentuose, kurie yra įsikūrę ... rūsyje. Skelbime nurodytos nuotraukos nebuvo labai iškalbingos, netgi šiek tiek susiliejusios ir ne itin ryškios, tačiau realybėje pamatytas vaizdas mane šokiravo. Butas buvo tvarkingas, erdvus, dviejų kambarių. Apartamentuose du maži langai, kuriuos užklojo užuolaidos, bet vaizdo į gatvę visiškai nepasigedau.

Mus pasitiko savininkė, kuri aprodė butą ir paprašė parodyti asmens tapatybės kortelę, kad galėtų ją nusifotografuoti. Savininkė buvo šneki ir papasakojo, kad anksčiau šios procedūros neatlikdavo, tačiau kai po vienų svečių vizito teko gaudyti plūduriuojantį televizorių sūkurinėje vonioje ir daryti bute remontą, teko persigalvoti. Tačiau mumis ji pasitikėjo – kelis kartus pokalbio metu paminėjo, kad atrodome normalūs ir paliko mus vienus.

Visiškas pasitikėjimas

Ir trečia, pasitikėjimas. Paskutinė viešnagė buvo sausio mėnesį, Vilniuje, kuomet lauke spaudė minusas ir aplink buvo daugybė sniego. Kaip tik tuo metu padažnėjo lietuvaičių atostogos šiltuose kraštuose, todėl kas daugiau beliko, jei ne trumpalaikė nuoma trumpam pabėgimui nuo karantino realybės?

Apartamentai nuo Katedros aikštės nutolę beveik kilometro atstumu. Aplink – intensyvios statybos, šalia viena iš aktyviausių sankryžų Vilniuje, kur dažnai būna kamščiai. Paskambinau apartamentų savininkei (greičiausiai administratorei, nes skelbimuose apie apartamentus dominuoja besišypsantis vyras, kviečiantis užsukti į svečius) ir pasakiau, kad mes jau atvykome. Tada prasidėjo pats įdomumas – moteris telefonu man davė nurodymus ką daryti toliau. Taigi, įvedžiau padiktuotą durų kodą – įėjome į pastatą. Ten tarp daugybės pašto dėžučių radau atrakintą pašto dėžutę, kurioje buvo buto raktai. Tada moteris liepė pakilti į 11 aukštą, pasakė buto numerį ir pasakiusi, kad jei ko nors reikės, būtinai jai paskambinti, baigė pokalbį. Pakilus liftu mūsų laukė butas, kurio atrakinus duris radome koridorių su dar dvejomis durimis, pažymėtomis skaičiais Nr. 1 ir Nr. 2. Iš durų, pažymėtų Nr. 1, sklido garsi muzika, todėl supratome, kad mums liko antros durys. Už jų – į dvi skirtingas erdves – miegamojo ir pramogų – padalinti apartamentai, kuriuose ne tik jacuzzi, bet ir du televizoriai, mini virtuvė, dvi ryškios baro kėdės.

Taigi, kuo šie apartamentai pasirodė kitokie? Tikrai ne milžinišku vonios kambariu, erdviu balkonu ar jacuzzi priešais televizorių (antras televizorius buvo priešais lovą), bet tuo, kad kitą dieną, palikus sutartą pinigų sumą, užrakinome apartamentų duris ir raktą įmetėme į tą pačią pašto dėžutę, iš kurios prieš tai paėmėme buto raktus ir išvykome namo. Taip ir per saugų atstumą nepamatėme kas iš tiesų yra šių apartamentų šeimininkai. Pakeliui namo stebėjomės tokiu bekontakčiu pasitikimu ir išlydėjimu, bet tuo pačiu ir svarstėm, jeigu, pavyzdžiui, mes būtume suniokoję butą – kaip jie rastų kaltininkus, jeigu jie turi tik mano telefono numerį? Arba, kodėl aš ant stalo palikau 65 eurus, jei galėjau palikti, sakykim, 5 eurus?

Patirtis, kurią reikia išbandyti

Specialiai neminėjau nei vieno adreso, kuriame lankiausi – šias vietas taip lengva atpažinti per skelbimus, todėl nepatingėkite paieškoti. Nors čia ne Maldyvai, bet yra savų privalumų: pavyzdžiui, prieš atvykstant nereikia atlikti koronos testo, pigu, galima greitai atvykti, yra šilto vandens, kuris, priešingai nei Indijos vandenynas, nėra toks gilus ir maloniai masažuoja nugarą. Rekomenduoju visiems, kurie neturi pinigų skrydžiams į Maldyvus ar į kitą pasaulio kraštą, taupo pinigus arba tiesiog nori bent trumpam pakeisti namų erdvę. Ne tik influenceriai, bet ir namai užkniso juodai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)