Tvarkos sargybiniai

Avinus ir Mergeles (tai panašūs ženklai, jie turi kelias bendras valdančiąsias planetas) dažnokai vargina priklausomybė nuo įvairių taisyklių, nuo socialinės aplinkos elgesio normų, taip pat nuo tvarkos (beje, šių ženklų žmonės patys tvarkingiausi). Iš esmės tai kariški ženklai, kuriems sunku gyventi, jei tiksliai nežino, kaip ir kur reikia elgtis. Norite pavyzdžių? Mergelė — Japonijos ženklas: šioje šalyje kiekvieno visuomenės nario elgesys (ir asmeniniame gyvenime!) reglamentuotas iki smulkmenų — apie japonų tvarką žino net tie, kurie niekada nėra lankęsi tame krašte. Avino šalis — Vokietija: tokia pat nepriekaištinga tvarka kaip ir Japonijoje, tokie pat labai aiškiai apibrėžti santykiai tarp visuomenės narių bei šeimoje.

Pirkinių maniakai

Tiems, kuriems stiprią įtaką daro Merkurijus, būdinga kita priklausomybė — pirkimo džiaugsmas (moterų horoskopuose ši savybė kur kas dažniau akcentuojama). Merkurijus svarbus Dvyniams bei jų opozicijai Šauliams, Mergelėms ir opozicinėms Žuvims, Vandeniams. Beje, pastebėta, jog moterys labiau linkusios leisti pinigus mažiems pirkiniams, o vyrai — dideliems. Kitaip tariant, moterys priklausomos nuo taktikos, vyrai — nuo strategijos.

Asociatyvi nuotr.

Darbo bitės

Nors ir keistoka, tačiau esama asmenų, kuriuos valdo Darbas: jie tebetriūsia, kai kiti jau seniai darbo dieną pamiršę, jie nesiilsi net šventadieniais ir per savo gimtadienius. Darboholinė priklausomybė dažniausiai apsėda Mergeles, Ožiaragius bei tuos, kurių horoskopuose šie ženklai užima stiprias pozicijas. Kai kurie darboholikai sumaniai gudrauja: užuot ilsėjęsi, pramogavę ar tiesiog buvę su šeima, baigę vieną darbą susiranda kitą ir vadina tai poilsiu. Jie mezga, triūsia sode, susigalvoja dar ką nors naudinga… Kad ir kaip tai džiugintų, kad ir kaip būtų prasminga, vis dėlto reikėtų rasti laiko nieko nedaryti. Kitaip galima prarasti ir save.

Meilės kankiniai

Jaučius, Skorpionus ir Žuvis dažniau apsėda priklausomybė nuo meilės, blogiausiu atveju (o gal geriausiu?) — nuo pinigų. Nes šiems ženklams labai svarbi Venera — meilės ir turto planeta.

Beje, Skorpionui labai sunku rasti tiesų kelią į meilę, t. y. tiesiog mylėti: jei jį apima tikras romantiškas jausmas, jis kenčia. Net ir tuo atveju, jei žino, kad jausmas abipusis. Kodėl? Kad ir kiek kvostum, iš jo išspaustum vos keletą nerišlių paaiškinimų: „Netikiu, kad viskas taip gerai, kad tai ilgai truks…“ Žuvys kiek primena Skorpionus — meilės kančia ir joms saldi, — tačiau jos nesigriebia radikalių priemonių sielojimuisi sužadinti. Vėžys — taip pat Vandens stichijos ženklas, tačiau apdovanotas itin sveiku bei praktišku protu. Gal todėl jis ne toks kraugeriškas kaip Skorpionas ar Žuvys.

Asociatyvi nuotr.

O nuo sekso labiau priklausomi Skorpionai. Jaučiai šiuo klausimu išskirtiniai: jų priklausomybė dviguba — ir nuo emocijų, ir nuo sekso.

Azarto sprinteriai

Būna ir tokių priklausomybių, kur svarbiausias veiksnys — grynas azartas. Paprastai azarto troškulys malšinamas per azartinius žaidimus. Aistra lošti dažniausia apima Avinus ir Vandenius. Kartais viską statyti ant kortos gali ir Skorpionai. Beje, šią priklausomybę galima išgydyti — kaip ir alkoholizmą, rūkymą, pirkimo maniją. (Nepagydoma, ko gero, tik meilė).

Muzikos aistruoliai

Muzika labiausiai mėgsta svaigintis Žuvys. Nors opozicinės Mergelės dažnai irgi negali be jos apsieiti. O ką reiškia muzika astrologui? Tai yra svaigalų, įvairių kvapų ir net religijos ekvivalentas, mat visa tai valdo ta pati planeta: Neptūnas.

Bendravimo maratonininkai

Dvyniai, Vandeniai ypač didelį malonumą jaučia bendraudami. Ir yra palyginti smarkiai priklausomi nuo draugų nuomonės. Svarstyklėms iš pirmo žvilgsnio tai lyg ir nebūdinga, nes jos visada linkusios likti opozicijoje. Bet pozicija būti opozicijoje — irgi savotiška priklausomybė. Šie ženklai labiau mėgsta bendrauti tiesiogiai, na, o Šauliai, Mergelės, Ožiaragiai linkę į ryšius internetu. Kai kurie Dvyniai, Šauliai, Mergelės, Vandeniai gali įjunkti ir į pokalbius telefonu.

Asociatyvi nuotr.

Dykinėjimo meistrai

Esama ir tokių asmenų, kurie niekaip nesiryžta imtis bent kokio darbelio — tiesiog tuščiai stumia laiką. Nors ir mano, kad kvaila mąstyti apie gyvenimo prasmę. Tokiais filosofais dažnai virsta Liūtai bei Žuvys.

Tabakui, alkoholiniams gėrimas ir net narkotinėms medžiagoms palyginti neatsparūs yra Vėžiai, Žuvys, Vandeniai, Dvyniai, Mergelės. Lengviausia potraukį į narkotines priklausomybes įveikia Ožiaragiai bei Skorpionai.

Gerovės gurmanai

Jaučiams dar būdinga priklausomybė nuo skanaus maisto (šokolado, keptų bulvyčių, plaktos grietinėlės ar sviestinių sausainių — kam kas), taip pat gražių daiktų, stilingų drabužių. Vėžiai gyvenimo skonį ypač pajunta per valgį. Svarstyklėms labai svarbu gero dizaino baldai, elegantiški laikrodžiai (pageidautina šveicariški ir su deimantais).

Asociatyvi nuotr.

Emocijų pavaldiniai

Marso ženklai Avinas ir Skorpionas yra linkę aršiai reikšti emocijas. Jiems sunku valdytis ir dėl niekų neapšaukti žmogaus (ypač Avinams). Arba neimti jo ėsti (būdingiau Skorpionams). Kodėl jie taip daro? To jie ir patys nežino. Tiesiog toks Marso stilius — kelti agresiją.

Šauliai negali be kelionių. Tas jų noras keliauti labai stiprus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)