AVINAS

Viena Avino ženklo korta itin nepalanki. Tai XVI korta – Bokštas. Kortos paveikslėlyje pavaizduotas griūvantis Babelio bokštas. Tai reiškia didžiulį ir ekstremalų Avino energijos kiekį, kurį jam dovanoja valdančioji planeta Marsas. Tą energiją Avinas gali panaudoti tiek neigiamiems, tiek teigiamiems tikslams. Bokšto simbolis tarsi pavojaus signalas įspėja apie Avino žmonėms gresiantį vidinį konfliktą, jeigu jie vietoj meilės pasirinks prievartą. Korta įspėja apie galimą išpuikimą ir didybės maniją. Griūvantis bokštas ir dūžtantis veidrodis reiškia tą patį. Tai ne vien tik blogas ženklas. Veidrodžio sudužimas simbolizuoja kaukės nusiėmimą. Avinai retai kada veidmainiauja. Jie tiesą rėžia tiesiai į akis.

Tuo tarpu kita Avino korta – Valdovas (IV) – tiesiog puiki. Kalbant apie valdovus, pirmiausia prieš akis iškyla tėviškos dievybės, imperatoriai ir karaliai. Tik šiuo atveju kalbama apie savęs valdymo užduotį. „kiekviename iš mūsų tūno karalius, pakalbink jį ir jis pasirodys“, sako skandinavų patarlė. Išmokęs save valdyti, Avinas, gali išmintingai tvarkyti savo gyvenimą.

JAUTIS

Jautį valdo meilės planeta Venera, atitinkanti III Taro kortą – Karalienę. Tai itin moteriška korta. Moterims, gimusioms po Jaučio ženklu labai svarbu būti geromis moterimis, mamomis, dukromis. Joms be galo svarbu turėti jaukius namus. Jaučio vyrams taip pat didelį vaidmenį vaidina moteriškumas, tik gyvenantis ne juose pačiuose, o šalia: žmonose, meilužėse, motinose. Blogai tai, kad jie bando šias moteris savintis: laikyti savo daiktu, nuosavybe.

Tačiau Jaučiai kaip ir Karalienė yra nuoširdūs, teisingi, garbingi. Jų vidinės emocijos atsispindi veide, todėl jie nemoka meluoti.

Moteriškumą Jautyje atsveria vyriškumas, kurį simbolizuoja V Taro korta – Šventikas. Ši korta ragina atsiskleisti pačiam, po to dalintis savo patirtimi su kitais, neužsisklęsti savo namuose. O tai padaryti Jaučiai labai mėgsta.

DVYNIAI

Dvynių korta – I. Tai labai stipri Mago korta. Dvyniai turi savyje magijos jėgą, asmeninius kerus. Kortos skaičius, būtent skaičius Vienas, nedalus. Lotyniškai nedalus – Individuum. Kaip ir Magui, Dvyniams gyvenime pavyksta daryti stebuklus, kurie atrodo visiškai įprasti – tai ir mylimojo „užbūrimas“, ir spontaniškas išeities radimas, ir mokėjimas prisiderinti prie situacijos (Dvynius simbolizuoja du panašūs, bet atskiri žmonės).

Dvyniams Mago korta pataria nesiblaškyti, gerai išanalizuoti tai, ko siekiate. Nebijokite atsiverti naujoms mintims ir sumanymams, pasikliaukite savo individualybės galia.

Papildančioji Dvynių korta Meilužiai ( VI ), taip pat nemažai pasako apie Dvynius. Jie mėgsta meilės nuotykius, tačiau bijo įsipareigojimų, meilės reikaluose elgiasi gan lengvabūdiškai. Ši korta simbolizuoja ir atstumo nebuvimą. Taigi, Dvyniai kartais sugeba būti landukai ir labai įkyrūs, moka iššniukštinėti kitų paslaptis.

VĖŽYS

Intuicija – skiriamasis Vėžio bruožas. Intuiciją simbolizuoja ir II Taro korta – Vaidilutė. Jei III, Karalienės, kortoje pavaizduota moteris yra daugiau žemiška, kūniška, tai Vaidilutė – visiškai kitokia. Dažnai ji tapatinama su mitinėmis deivėmis, pavyzdžiui, Diana, Izide, Semele ar Delfų orakulo šventike… Vėžiai dažnai randa išeitį iš keblios situacijos būtent savo nenugalimos intuicijos dėka. Jie patys sau žyniai. Ši korta taip pat pataria Vėžiams būti ramesniems, nesiblaškyti. Tik tuomet galėsite įsiklausyti į save ir pasitikėti savimi, pasikliauti vidiniu balsu.

Papildančioji Vėžio korta – Vežimas (VII). Tai vidinė varomoji jėga: „Suprask, kad esi antras mažas pasaulis ir kad turi savyje saulę, mėnulį ir žvaigžde“, sakė Origenas. Taigi, Vėžiams patariama išdrįsti eiti savo keliu, nors tas vežimas važiuotų ir atbulas. Puoselėkite savąjį „aš“, neįkalindami jo „charakterio šarvuose“.

LIŪTAS

Labai įdomu tai, kad Liūtą astrologijoje globoja Saulė, ir Taro korta taip pat Saulė (XIX korta). Suvokiant šią kortą paviršutiniškai, ji atrodo linksma, smagi, tarsi „grįžimas prie paprastumo“. Jau pats skaičius XIX, nedalus ir taip pat magiškas, atkreipia dėmesį į ypatingą brandos būseną. Ar pastebėjote, kad net suaugę Liūtai moka pabūti vaikais, o mažieji Liūtukai yra ne pagal metus išmintingi. Tai vis Saulės dovanos.

Saulės korta įvardija gyvybinės energijos centrą, būseną, suteikiančią Lūto žmogui galimybę visapusiškai vystytis. Ši gyvybinė energija visiškai nepriklauso nuo amžiaus. Saulė simbolizuoja kasdienį atsinaujinimą ir poilsį.

Liūtų charakterį puikiai apibūdina ir papildančiosios kortos, kurioms nereikia komentarų: Jėga (VIII) ir Teisingumas (XI). Liūtams gresia nedaug blogųjų savybių – išpuikimas ir neteisingas jėgos panaudojimas.

MERGELĖ

Mergelę atitinka ta pati vieniša ir išmintinga Mago (I) korta kaip ir Dvynius. Tačiau interpretuoti ją reikėtų kiek kitaip. Dvyniai iš Mago perėmė žavėjimo kerus, mokėjimą būti keliais žmonėmis viename asmenyje, daugialypumą, gyvumą. Tuo tarpu Mergelė iš Mago paveldėjo protą, išmintį, mokėjimą susikaupti ir valios pastangas. Mergelės kaip niekas kitas moka susilieti su Kosmosu, gamta. Mergelės didesnės individualistės nei Dvyniai, mažiau emocionalios. Netgi priešingai – šaltos ir pedantiškos, praktiškos ir darbščios. Darbštumas ir kruopštumas kartais padaro žemiškus stebuklus. Mergelę sutinkame tarp pasiaukojančių medikų, tarp puikių pedagogų. Meno pasaulyje taip pat nemažai menininkų, o jie tikrai kuria paprastus stebuklus: paveikslus, drabužius, muziką.

SVARSTYKLĖS

Karalienės korta (III) Svarstyklėse taip pat interpretuojama kiek kitaip nei Jautyje. Jei Jaučio Karalienė – žemiška, praktiška ir teisinga moteris, tai Svarstyklėse ji pasireiškia labiau dvasinėje plotmėje. Jaučiai labiau praktiški, realistai, o Svarstyklės – idealistai. Jei Jaučiams rūpi praktiškas grožis, tai Svarstyklėms – abstraktus. Jaučiai labai nuoširdūs, o svarstyklėms būdingas šaltumas. Jaučių Karalienė – tai pavasario gyvumas, o Svarstyklių Valdovę galima paliginti su miegančiąja gražuole.

Svarstyklės spręsdamos asmeninius klausimus dažnai dirbtinai stengiasi. Jos turėtų atsisakyti tokio dirbtinų kliūčių kūrimo. Taip pat šio ženklo žmonės patariama atsikratyti pernelyg didelio sentimentalumo bei pasitenkinimo savimi. Labiau paisykite šalia esančių žmonių.

Papildančiosios Svarstyklių kortos – Teisingumas (XI) ir Jėga (VIII) suteikia jų asmenybei harmonijos, stiprybės (juk Svarstyklės – kardinalusis oro ženklas) ir garbingumo.

SKORPIONAS

Skorpioną simbolizuoja dvi Taro kortos: Mirtis (XIII) ir Teismas (XX). Iš pirmo žvilgsnio tai labai niūrios kortos. Bet tai nėra visiškai taip. Mirtis simbolizuoja kažkieno pabaigą, o kiekviena pabaiga – naujo pradžia. Skorpionas nors ir ėda save, tačiau sugeba vėl atgauti jėgas. Be to, tas mirties ir gimimo ciklas įkūnija begalinį Skorpiono gajumą ir vaisingumą. Tačiau Mirtis nebūtų Mirtis, jei neturėtų neigiamų atspalvių. „Bloga“ korta Skorpione reiškia tai, kad jie kartais būna pernelyg susižavėję prievarta ir naikinimu arba patys jaučia tokią grėsmę. XIII, Mirties korta Skorpionus moko atsiriboti nuo to, kas paseno ir atgyveno.

Teismas, „paskutinė diena“ glaudžiai susijusi su Mirtimi. Tačiau vėlgi, tai simbolizuoja ir paslapčių atsivėrimą bei reinkarnaciją, atsinaujinimą. Atsiriboję nuo praeities jausitės tarsi iš naujo gimę.

ŠAULYS

Šaulys taip pat turi dvi kortas. Tai Likimo ratas (X korta) ir Saikingumas (XIV korta). Likimo rato kortoje nėra asmens. Tas asmens nebuvimas įspėja, kad Šaulys, besiblaškydamas po pasaulį ir savo mintis, gali pasimesti ir prapulti. Kita vertus, tame slypi padrąsinimas pranokti patį save ir pažvelgti į viską iš aukščiau. Todėl Šauliai stebi pasaulį plačiai atmerktomis akimis, jiems viskas įdomu, jiems reikia visur nukeliauti, viską paliesti savomis rankomis. Geriausiai Šaulį įkūnija Forrestas Gumpas iš to paties pavadinimo filmo.

Saikingumo korta kalba apie Šaulių meną gyventi, sugebėjimą būti harmoninga asmenybe, pataria savo gyvenimo prieštaravimus paimti į savo rankas, pasikliauti savo kūrybingumu.

OŽIARAGIS

Ožiaragį simbolizuoja ožys, kartais liaudiškai vadinamas „naminiu velniu“. Ir korta, skirta Ožiaragiui, „velniška“ – XV, Velnias. Daugelis jo bijo, daugelis garbina. Viena vertus, Ožiaragis kaip ir Velnias yra kaprizingas, įnoringas, kiek niūrokas. Tačiau Velnias Taro kortose pabrėžia seksualumą, aistrą. Ožiaragiai, kad ir kokie niūrūs atrodytų iš išorės, yra patys geriausi meilužiai. Jie turi ypatingą magnetizmą, traukiantį priešingą lytį.

Korta taip pat reiškia ir staigmenas, akistatą su ne pažįstamais gyvenimo aspektais, tabu sritimis. Ir tik tada, kai Velnias atkreipia dėmesį į save smulkmenose, Ožiaragis atsikrato baimių, susikaustymo. Tada Ožiaragis užsigrūdina, tampa išmintingu ir laisvu savo vidumi žmogum. Kitaip tariant, pasiekia visai kitą lygmenį, kurį atitinka pati aukščiausia, XXI, Taro korta Pasaulis. Ji simbolizuoja pilnatvę ir šiame pasaulyje rastus namus, saugumo jausmą.

Taigi, Ožiaragis nuolat tobulėja, iš tamsos kopia į šviesą. Šis ženklas prasideda tada, kai dienos būna trumpiausios. Po to jos ima ilgėti.

VANDENIS

Korta Juokdarys, atitinkanti Vandenį, yra nulinė (O). Ji užbaigia ir pradeda visą Taro ciklą. Tai gali reikšti Vandenio pasimetimą, aiškaus tikslo neturėjimą. Juokdarys rodo būseną, kada esame laimingi nieko nenorėdami. Iš tiesų, Vandeniams daug nereikia. Jiems būtina tik laisvė ir draugai. Vandeniai humanistai, pasaulio piliečiai. Jie dideli idealistai ir vadovaujasi šūkiu: „Viskas yra įmanoma“. Tačiau tas pats nulinis taškas įspėja ir apie tuštumą, ryšio su savo vidumi praradimą. Vandeniams kyla grėsmė kaip vaikams pulti į naivumą, iliuzijas, išsiblaškymą, kartais jie neleidžia kitiems prie savęs priartėti. Tuo Vandeniai yra originalūs.

Tačiau, anot Hesės, „kiekvienas galime rasti savo žvaigždę“. Taip ir Vandenis gali būti laimingas. Tereikia jam tą žvaigždę atpažinti. Antroji, papildančioji Vandenio korta yra būtent Žvaigždė (XVII). Tik Vandeniai, norėdami atrasti tą savo žvaigždę iš naujo vertina pasaulį, mąsto labai originaliai, nepaiso senų tiesų ir gali būti pernelyg akiplėšiški ir ekscentriški.

ŽUVYS

Dvi Žuvų kortos – Pakaruoklis (XII) ir Mėnulis (XVIII) kažkuo panašios. Abi jos susijusio su jausmais ir naktimi, mistika. Pakaruoklis simbolizuoja reikalų įstrigimą, pasyvumą. Pakaruoklio padėtis atrodo šiek tiek beprotiška – juk jis kabo galva žemyn. Taip ir Žuvys mato kiek kitokį pasaulį. Šio Zodiako ženklo simbolis – dvi į priešingas puses plaukiančios žuvys. Lygiai taip pat pakaruoklio matomas atvirkščias pasaulis suteikia Žuvims prieštaringumo. Žuvys, būdamos šiek tiek mistikės ir atitrūkusios nuo pasaulio, su skaudžia realybe susiduria tam nepasiruošusios, tuomet labai išgyvena ir sielvartauja dėl smulkmenų. Galbūt reikšmės čia turi ir papildančioji Žuvų korta – Mėnulis, kuri atsakinga už emocijas. Mėnulis iš slapčiausių asmenybės kertelių į dienos šviesą iškelia pasislėpusius jausmus, kurie kartu simbolizuoja ir laimę, kai iš kraupios bedugnės iškeliama saulė.

Žuvims patariama valdyti savo emocijas, ypač atkreipti dėmesį į išgeriamų vaistų kiekį, saikingai vartoti alkoholį. Jausmuose Žuvims reikia išmokti plaukioti ir nepaskęsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)