Taigi, turėkite dar vieną. Ši Rusijos istorija nebuvo tokia dramatiška kaip mano praeitoji, tačiau vieniems apmaudi, kitiems ne tik apmaudi, bet ir turinti iki šiol besitęsiančias pasekmes, o daugumai – tiesiog juokinga.

Ji nutiko visai neseniai, dar prieš pandemiją, kai mano brolis Vytautas dar žinomas Pravalturo direktoriaus vardu, kartu su savo bičiuliu, Pravalturo idėjos tėvu Jonu, nusprendė nukeliauti ten, kur niekas nekeliauja. Jie pasirinko Murmanską – didžiausią pasaulio miestą už Šiaurės poliarinio rato. Kad būtų dar egzotiškiau, vyrukai nusprendė keliauti žiemą nes, anot jų, vasarą į Šiaurės ašigalį keliauti sugebėtų kiekvienas kvailys. Be to, kad šiaurę galėtų pajusti visu kailiu, jie nusprendė važiuoti automobiliu. Šaunuoliai turėjo pravažiuoti Baltijos šalis ir Suomiją, tada privažiavus Laplandiją, kirsti Šiaurės poliarinį ratą, važiuoti dar šiauriau, pasiekti šiaurinį Norvegijos miestelį Kirkenesą, tuomet daryti aštrų posūkį į rytus ir įsmukti į Rusiją.

Deja, aš tada su jais nevykau. Greičiausiai buvau užsiėmęs kažkuo svarbesniu, o gal man buvo per šalta. Bet lieka ir krislelis galimybės, kad buvau tiesiog nepakviestas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)