Su šiuo pasauliu didysis mados genijus Karlas Lagerfeldas atsisveikino būdamas 85-erių. Jis užgeso praėjusių metų vasario 19 dieną. Likimo ironija, bet skaičius 19, visada buvęs laimingas mados diktatorei Coco Chanel, nes siejosi su gimtadieniu, jos įpėdiniui tapo paskutine diena šioje žemėje.

K. Lagerfeldas buvo neįtikėtinai darbštus, todėl po jo mirties mados namams „Chanel“, „Fendi“ ir paties dizainerio vardiniam prekių ženklui „Karl Lagerfeld“ prasidėjo nerimo dėl ateities kupinos dienos. Per metus vien mados namams „Chanel“ mados industrijos grandas sukurdavo po šešias kolekcijas ir taip griežtai paisė mados namų įkūrėjos Coco Chanel stiliaus kanonų, kad atrodė, jog tai vis dar daro ji pati. Mados namuose „Fendi“ jis taip pat dirbo kūrybos vadovu ir dirigavo visam komandos darbui. Prekių ženklas „Karl Lagerfeld“ leido visiems smalsuoliams išvysti tikrąjį Karlą – paryžietiškai stilingą, bet su geru žiupsniu rokeriškos dvasios. „Mada – tai veikiau požiūris, o ne aprangos detalės“, – tvirtino kūrėjas pabrėždamas individualios raiškos svarbą.

Kai į amžiną poilsį iškeliauja tokio kalibro kūrėjas, jį pakeisti būna labai sunku. Juolab neaišku, kaip reaguos savo dievaitį garbinusi publika. Vis dėlto teko su pokyčiais susitaikyti ir priimti atitinkamus sprendimus.