Idėjos kilo iš interjero tinklalapių

Savo sodybą, kurią praminė „Ąžuolų Vila“, Eglė su vyru įsigijo beveik prieš trejus metus. „Tuo metu įsikraustėme į visiškai tuščią, bet prieš tai kažkada gyventą, namą.
Turėjome tik savo stalą, kėdes, čiužinį ir daug daiktų dėžėse, tad laikas pokyčiams atėjo visiškai natūraliai.

Visų pirma, labai vargino esanti spalvų gama: žalios, oranžinės, melsvos sienos ir rožinės lubos... Visų antra, namams norėjome suteikti naujumo ir šviežumo, įvaizdį pritaikyti savo skoniui. Tad apsigyvenau namų dizaino puslapiuose, rinkdama ir kaupdama informaciją bei vaizdinę medžiagą“, – pasakoja moteris.

Sodybos atnaujinimo darbus šeima pradėjo nuo vietos, kurioje praleidžia daugiausiai savo laiko.

„Ir, kuri man, mėgstančiai gaminti, yra pati svarbiausia namų vieta – virtuvės/valgomojo. Iš tiesų, pokyčius pradėjome tik po metų gyvenimo šioje erdvėje – norėjome darbams atsakingai pasiruošti ir juos susiplanuoti, kad vėliau netektų gailėtis“, – dalijasi Eglė.

Žingsnis po žingsnio

Pirmiausiai Eglė su vyru ėmėsi apdailos darbų.

„Nulupome senuosius tapetus ir plytelių sienelę. Šią sieną teko tiesinti prisukant papildomus gipso kartono lakštus.

Tuomet tapetavome, dažėme lubas ir sienas, vyras pats naujai išklijavo plyteles. Tuo pačiu metu su baldininkais aptarėme ir pateikėme užsakymą virtuviniam komplektui, išsirinkome naują buitinę techniką. Sudėjome naują apšvietimą.

Valgomojo atnaujinimas

Nors mano vizijoje ši erdvė turėjo būti labiau kaimiško stiliaus, tačiau galų gale tai išvirto į skandinaviško stiliaus projektą. Autentiškumo suteikia prieš 30 metų tėčio gamintas medinis stalas ir sendaikčiuose įsigyta indauja“, – savito stiliaus paieškas atskleidžia pašnekovė.

Pokyčiams reikia laiko ir pinigų

Įvardinti, kiek viskas atsiėjo, nėra lengva. „Viską pirkome arba gaudydami akcijas, arba su nuolaidom. Dažai atsiėjo iki 100 eurų ir ne daugiau, tapetų kainų jau tikrai nepamenu, lempos ir lemputės apie 150 eurų, buitinė technika apie 2000 eurų, plytelių kaina 9eurai/kv.m, o čia reikėjo užpildyti apie 6 kv.m plotą, baldai apie 5000 eurų ir, žinoma, mūsų rankų darbas“, – skaičiavo Eglė.

Taip žingsnis po žingsnio šeima keičia visas sodybos erdves.

„Jau pertvarkėme miegamąjį ir ėmėmės svetainės. Tik viskas juda ne taip greitai, kaip norėtųsi, kadangi daug laiko bei finansų reikalauja ir lauko ūkis – statome naują ūkinį pastatą vietoje senojo“, – apie kantrybės reikalaujantį projektą pasidalijo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)