Madeline Stuart

23 metų iš Australijos kilusią Madeline galima pavadinti neįgaliųjų grožio pasaulyje ambasadore. Ši Dauno sindromą turinti mergina yra daugelio mados bendrovių veidas, žygiavusi Niujorko, Paryžiaus, Londono, Milano mados renginių podiumais. Įdomų bei inspiruojantį merginos gyvenimą instagrame stebi 340 tūkst. sekėjų. Madeline čia kalba apie santykį su visuomene, kasdienius iššūkius, su kuriais jai tenka susidurti, atskleidžia modelių pasaulio užkulisius ir dalijasi patarimais grožio bei sporto tema. Tiesa, jos gimtojo miestelio Maunt Krosbio gyventojai kadaise merginą pažinojo visai kitokią – siekdama savo svajonės tapti modeliu Madeline per trumpą laiką numetė 20 kilogramų ir iki šiol aktyviai sportuoja bei prižiūri mitybą. Nors dabar ji atrodo sveika ir gyvybinga, 2018 m. buvo iškilęs pavojus jos gyvybei – sustreikavus širdžiai skubiai buvo atlikta širdies operacija. Jei medikai būtų bent kiek pavėlavę, mergina galėjo neišgyventi. Sveikatos ir stiprybės, Madeline!

Madeline Stuart

Diandra Forrest

Niujorkietė Diandra nuo gimimo išsiskiria unikalia oda – mergina yra albinosė. Albinizmas – tai įgimta būklė, kai plaukuose, akyse bei odoje nesigamina melaninas, svarbus organizmo pigmentas, todėl tokių žmonių oda yra labai blyški, plaukų atspalvis baltas arba gelsvas, akys žydros, rainelės rausvos, šviesūs antakiai ir blakstienos. Augdama Diandra patyrė patyčias – bendraamžiai nenorėjo jos priimti į savo gretas, vadino keistuole, ateive iš kitos planetos. Įdomu, ką šiandien apie ją mano tie, kurie kadaise žiauriai tyčiojosi, mat šiuo metu Diandra Forrest yra sėkmingai dirbantis ir daug keliaujantis modelis – ji pasirašiusi sutartį su viena garsiausių pasaulio modelių agentūrų „Elite“, todėl pasirodo žymių prekių ženklų reklamose ir dalyvauja daugiausiai dėmesio sulaukiančiose pasaulio mados savaitėse.

Diandra Forrest

Alex Minsky

Žymaus JAV modelio gyvenimo istorija išskirtinė. Mokydamasis mokykloje Alexas nuolat bėgdavo iš pamokų – kur kas labiau už mokslus jį traukė aktyvi veikla. Sportiškas vaikinas įstojo į jūrų pėstininkų gretas, tačiau jo svajonę sužlugdė nelaimė. Po bombos atakos vaikinas patyrė smegenų sukrėtimą, neteko dešinės kojos ir daugybę dienų praleido komos būsenoje. Išgyvenusiam vaikinui teko susitaikyti su faktu, kad nuo šiol gyvens su negalia. Geriausiai skausmą padėdavo malšinti sportas. Kartą sportuojantis A. Minsky buvo pastebėtas žymaus mados fotografo, kuris įžvelgė jo potencialą tapti modeliu. Šiuo metu vaikinas sėkmingai reklamuoja apatinį trikotažą. Nors negalia jam primena skausmingą įvykį, dabartinė veikla įkvepia: vaikinas ragina niekuomet nepasiduoti.

Winnie Harlow

Mados industrijos proveržiu vadinama Winnie Harlow serga itin retai pasitaikančia odos liga – vitiligo (kitaip – baltme). Dėl sutrikusios pigmentacijos tamsi merginos oda išmarginta baltomis dėmelėmis. Vaikystėje ir paauglystėje Winnie lydėjo tokie epitetai kaip „karvė“ ar „zebras“, todėl ji jautėsi užguita, nedrąsi, retai išeidavo iš namų, svarstė net apie savižudybę. Būdama septyniolikos mergina ryžosi sudalyvauti Amerikos TOP modelių šou – tai tapo jos tramplinu į sėkmę. Pamažu Winnie sulaukdavo vis daugiau pasiūlymų tapti prekinių ženklų reklamos veidu, o po ketverių metų pasirašė kontraktą su garsiu apatinių drabužių prekės ženklu „Victoria Secret“. Winnie dažnai galima išgirsti pasisakant viešai, savo kalbose ji pabrėžia, jog negalima sprausti savęs į rėmus, jei esi kitoks: unikalumas gali atnešti sėkmę.

Winnie Harlow

Melanie Gaydos

JAV modelis Melanie Gaydos serga nepagydoma genetine liga – ektodermine displazija, kuri pažeidė merginos odą, plaukus, dantis, nagus. Ryžtis modelio karjerai paskatino jos tuometinis širdies draugas. Melanie sureagavo į skelbimus, per kuriuos buvo ieškomi unikalios išvaizdos modeliai, ir netrukus sulaukė skambučio iš vienos modelių agentūros. Šiandien ji dažnai fotografuojasi reklamoms, ieškančioms išskirtinių veidų. Nors Melanie gyvenimo istorija skaudi, mergina niekuomet nestokoja humoro jausmo, viename interviu prasitarė: „Esu pagalvojusi, o kas būtų, jei būčiau gimusi tokia, kaip visi, turėčiau kupetą plaukų... Manau, kad būtų paprasčiausiai nuobodu.“

Melanie Gaydos

Jillian Mercado

Nors Jillian sėdi neįgaliojo vežimėlyje, yra veiklesnė už daugelį sveikų savo bendraamžių. Mados reporterė, stilistė, modelis, aktorė... Energijos šiai nedidukei merginai nestinga. Jillian serga raumenų distrofija – liga, kurios pažeisti raumenys blogiau vystosi arba plonėja. Vos pradėjusi viešą gyvenimą Jillian baiminosi, jog bus atstumta ir nesuprasta visuomenės. Laimei, jos vaidmenys susilaukė pasisekimo, reklaminės nuotraukos – pozityvių vertinimų, o įrašai instagrame – daugybės palaikančių komentarų. Nors sergant raumenų distrofija galimi įvairūs ankstyvi sveikatos sutrikimai, Jillian nežada pasiduoti ir visą savo energiją atiduoda darbui. Įkvepiantis pavyzdys turėtų paraginti mus visas pagaliau pakilti nuo sofos – kartais neįvertiname to, kiek daug turime.

Jillian Mercado

Jamie Brewer

Televizijos serialo „Amerikietiška siaubo istorija“ žiūrovai turėtų atpažinti Jamie – būtent šis kultinis filmas išgarsino Dauno sindromą turinčią jauną moterį. Šiurpiosios Adelaidės vaidmenį jame atliekanti Jamie Brewer realiame gyvenime yra šilta ir nuoširdi asmenybė. Ji siekia įkvėpti visus, turinčius Dauno sindromą, gyventi visavertį gyvenimą: tokį, kokį sekasi gyventi jai pačiai. Jamie ne tik vaidina, ji taip pat skaito paskaitas, dalyvauja pramogų pasaulio renginiuose, turi mylimąjį ir dievina apsipirkinėti. Ji mėgaujasi įprastu moters gyvenimu ir ragina visus sergančius neapsiriboti keturiomis sienomis.

Jamie Brewer