Ingredientai
1 variantas:
200 g. riebios varškės
½ prinokusio banano
1–2 v. š. mirkytų šalavijo (chia) sėklų
Šiek tiek miltų
2 variantas:
200 g. šviežio panyro (saldaus pieno sūrio)
2 v. š. riebios grietinės
Šiek tiek miltų
3 variantas:
200 g. riebios varškės
5–6 v. š. miltų
2 v. š. rupių miltų
½ puodelio riebaus kefyro
4 variantas:
200 g. riebios varškės
2 v. š. manų kruopų
1 v. š. krakmolo
Gaminimo eiga:
Viską sumaišome inde, tešla turi būti standi. Formuojame ilgas juosteles, jas supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Dedame į užvirusį, pasūdytą vandenį. Verdame vos kelias minutes, kol varškėtukai iškils į paviršių.
Tiekiame šiltus su grietine, uogiene ar sirupu.
Skanaus!