Šukavimas

Vienas iš svarbiausių dalykų plaukų priežiūroje yra šukavimas. Plaukus šukuojant nuo šaknų iki pat galiukų pasiskirsto natūralūs aliejai, pamasažuojama galvos oda, pagerėja kraujotaka. Ne veltui sakoma, kad plaukus reikia šukuoti šimtą kartų. Plaukus derėtų šukuoti švelniais judesiais, jų nepešant, o ilgus plaukus šukuokite nuo galiukų ir kilkite aukštyn. Stenkitės nešukuoti šlapių plaukų, nes jie būna labai pažeidžiami. O jei jau tenka tai daryti, būkite labai švelni ir atsargi, naudokite šukas retais dantimis.

Kuo mažiau plaukai velsis, tuo mažiau jų išpešite. Dėl to reikėtų juos išsišukuoti prieš plaunant galvą ir prieš einant miegoti. Naudinga plaukus šukuoti palenkus galvą žemyn – taip suaktyvėja kraujotaka ir skatinamas plaukų augimas.

Nemažiau svarbu yra pasirinkti tinkamas šukas ar šepetį. Geriausia naudoti medines, retais dantimis šukas. Atsisakykite tankių metalinių ar plastmasinių šepečių, kurie tik žaloja plaukus. Nepamirškite šukų prižiūrėti ir plauti bent kartą per savaitę.

Plovimas

Plaukų plovimui rinkitės kuo švelnesnį ir natūralesnį šampūną bei stenkitės kuo rečiau plauti galvą. Šampūną galima pakeisti gasulo moliu ar kitomis natūraliomis priemonėmis. Itin riebiems plaukams galite naudoti sausą šampūną, taip išvengsite kasdienio plaukų trinkimo įprastu šampūnu.

Plaunant galvą trinkite ne plaukus, o galvos odą. Stenkitės ją masažuoti kuo ilgiau – tai gerina kraujotaką, geriau pamaitinami plaukai. Išplovus galvą netrinkite jų rankšluosčiu, o tik švelniai nuspauskite vandenį, leiskite plaukams natūraliai išdžiūti. Venkite labai karšto vandens.

Maitinimas ir apsauga

Reguliariai pamaitinkite plaukų šaknis ir galiukus natūraliais aliejais, įtrinkite juos į galvos odą masažuodami. Dar didesnį efektą pasieksite šiek tiek pašildę aliejų, šiltas jis geriau įsigeria į plaukus bei galvos odą.

Kiek įmanoma rečiau naudokite plaukų džiovintuvą, tiesintuvą, garbanojimo žnyples ir kitus plaukus deginančius prietaisus. Norėdami sugarbanoti plaukus verčiau rinkitės suktukus ar minkštas gumeles. Venkite metalinių segtukų, pešančių gumelių, dažnai nenešiokite suveržtos „uodegos“. Neleiskite plaukams plaikstytis vėjyje, prie atidaryto mašinos lango ar vasarą laive. Susipinkite plaukus, kai einate į baseiną ar miegate. Žiemą nešiokite kepurę ar gobtuvą.

Dažnai moterys nevalingai liečia savo plaukus, suka juos aplink pirštą, nuolat glosto. Atsikratykite šio įpročio ir kuo mažiau lieskite savo plaukus.

Kirpimas ir dažymas

Raskite kirpėją, kuri nenutrumpins jums plaukų kaskart apsilankius, o norės išsaugoti jų ilgį. Reguliariai patrumpinkite tik pačius plaukų galiukus, kurie yra išsišakoję.

Išmokite mėgautis savo natūralia plaukų spalva ir nedažykite jų. O jei jau tenka dažyti, naudokite natūralius plaukų dažus.

Visų svarbiausia, prisiminkite, jog sveiki plaukai priklauso ir nuo kūno sveikatos. Tad maitinkitės pilnaverčiu maistu ir gerkite pakankamai vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)