Kai sužinojau, jog Giedrė laukiasi, buvo ypač netikėta išgirsti, kad ji netrukus taps mama jau penktą kartą. Tai nuskambėjo kaip pokštas. Visada besišypsanti, maloniai bendraujanti, jaunatviška moteris man nesiasocijavo su keturių vaikų mama.

– Giedre, jūsų metų sulaukusios moterys dažniausiai negali pasigirti tokia figūra. Ar dažniau draugės giria, ar tyliai pavydi?

Draugės pagiria, bet susitikusios turime kur kas įdomesnių temų pokalbiams.

Ką sako jūsų nepažįstantys žmonės, kai sužino, kiek vaikų jūs turite ir kiek jums metų?

Dažniausiai nustemba ir galvoja, kad juokauju, kai pasakau, kiek turiu vaikų.

Giedrė Vaicekauskienė su šeima

Ar teisingai supratau iš šokio teatro „Auros“ vadovės Birutės Letukaitės užuominos, kad daug metų šokote?

Šokio teatre „Aura“ šokau apie 6 metus. Pradėjau šokti dvylikos metų (prieš tai lankiau gimnastiką, tautinius šokius), bet kai pamačiau „Aurą“ per televiziją, ji mane taip sužavėjo, kad tai tapo didžiausia mano svajone. Labai norėjau šokti ir man neblogai sekėsi. Tai buvo puikus ir labai turiningas laikas, kupinas koncertų, festivalių, gastrolių užsienyje. Birutės Letukaitės dėka taip pamilau šokį, kad ir dabar, atėjusi į šokių salę jaučiu didžiulį malonumą, šokis man didžiausia atgaiva ir aistra.

Kaip manote, ar šokis yra pagrindinė lieknos išvaizdos paslaptis?

Manau, kad svarbiausia judesys. Gali būti šokis, joga, pilatesas, bėgimas, bet kas, kas sukelia geras emocijas ir išjudina kūną.

Ar sportuojate? Kas labiausiai jums patinka?

Taip, bet ne sporto salėje ar klube. Man ten nepatinka, o ir laiko tiek neturiu. Kas rytą darau 30 minučių mankštą namuose. Ir taip nuo to laiko, kai baigiau šokti. Man labai trūko judesio, todėl pradėjau daryti mankštą, kurioje yra ir šokio trenažo elementų, ir pilateso, ir jogos. Taip pat eidavau, ir vėl eisiu (kai tik šiek tiek paaugs dukrelė) į baleto pamokas kartą per savaitę. Ten susirenka buvusios šokėjos, pamokos būna tikrai rimtos.

Giedrė Vaicekauskienė su šeima

Ar darote kokius pratimus specialiai pilvo presui?

Taip, darau daug įvairių pratimų pilvo presui, nes tai labai svarbi kūno vieta, tarsi pagrindas, kūno centras, nuo kurio priklauso bendra laikysena ir savijauta.

Ką jūs valgote? Ar kaip nemažai lieknų moterų – viską ir daug?

Valgau viską, bet stengiuosi nepersivalgyti. Aišku, būna visko. Ir dabar, kai auginu mažąją ir maitinu ją, valgau tikrai daugiau ir kartais net visai prieš naktį.

O kaip su saldumynais?

Taip, negaliu gerti kavos be kokio saldumyno šalia. Apskritai savęs neriboju, manau, kad reikia valgyti visko, ko norisi, tik su saiku.

Giedrė Vaicekauskienė su šeima

Ar turite ką patarti kitoms moterims, kurios norėtų pakoreguoti savo figūrą ne chirurginėmis priemonėmis?

Kiek aš pastebėjau, ta 20–30 minučių mankštelė ryte labai gerai veikia ne tik kūną, bet ir apskritai savijautą. Pasportavus apima puikus jausmas, tada ir diena atrodo kur kas šviesesnė ir viskas sekasi geriau. Net ir esant labai užsiėmus, tiek laiko galima rasti. Aš atsikeliu kiek ankščiau ir kol verda pusryčių košė – pasportuoju. Tada jau prasideda diena ir visus keliu pusryčių.

Gerai, skaitytojų smalsumą patenkinome. Dabar pereikime prie kur kas svarbesnės temos apie jūsų šeimą. Penki vaikai. Ar tiek ir planavote?

Oi, niekada jaunystėje nebūčiau pagalvojus, kad turėsiu tiek vaikų (juokiasi). Viskas vyko labai natūraliai. Gimus pirmai dukrelei labai norėjau, kad ji turėtų su kuo žaisti, kad augtų ne viena, tad po 3 metų gimė sūnus. O po to jie abu paaugo ir natūraliai atėjo noras dar vieno vaikelio, po to dar ir jau atrodė, kad lyg ir užtenka, bet vis tik dar nepaleido mintis, kad jei norėsiu, galėsiu 40-ies dar vieno susilaukti. Taip ir atsitiko. Visi vaikai buvo labai laukiami, o po to – be galo mylimi. Broliai ir sesės labai vieni kitus myli, labai laukia, kol susitiks, kada jau bus kartu. Be galo geras jausmas, kai visi susėdame savaitgalio pietų.

Mano šeimoje trys vaikai, žinau, ką tai reiškia, bet neįsivaizduoju, kaip sektųsi su penkiais. Kaip jums sekasi susitvarkyti?

Mano du vaikai jau dideli, dukrelė baigė studijas ir jau dirba, sūnus studentas, studijuoja Vilniaus universitete, tad namie yra tik trys, tiek pat, kiek ir pas jus (juokiasi). Tik savaitgaliais namai prisipildo, vyresnėliai grįžta kiekvieną savaitgalį, tada jau pasijaučia, kiek mūsų daug. Bet gerąja prasme, mums visiems kartu yra be galo smagu. Sekmadieniais sunkiai išsiskiriame.

Giedrė Vaicekauskienė su šeima

Jūs esate rinkodaros specialistė. O ką jūsų vyresni vaikai pasirinko savo keliui?

Abu vyresni vaikai pasirinko teisę, tėčio pavyzdys juos įkvėpė.

Kaip pavyksta išlaikyti darną šeimoje?

Kaip ir visur, taip ir mūsų šeimoje – būna visko. Labai pasisekė, kad mūsų vaikai taip gerai sutaria ir noriai būna kartu. Jie mus vis kur nors išleidžia, kad pabūtume dviese. Taip pat daug laiko praleidžiame visi kartu, net ir darbo dieną pietaujame su vyru namuose ar mieste. Tad esu laiminga, turėdama nuostabią šeimą.

Giedrė Vaicekauskienė su šeima
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)