ORGAZMAS MOTERIAI BŪTINAS. Mitas. Seksologai teigia, kad moteris, nors ir nepatiria orgazmo, jei pats aktas jai malonus, ji pasitenkina. Egzistuoja sąvoka „pasitenkinimas be orgazmo“: susijaudinimas auga, tačiau be orgazmo vėl sumažėja, palikdamas pasitenkinimo ir malonaus nuovargio pojūtį. Specialistai paskaičiavo: jei moteris jaučia orgazmą bent 5–7 aktuose iš 10, jos seksualumas yra labai aukštas.

SEKSAS BE DEJONIŲ NEEMOCIONALUS. Netiesa. Daugeliui moterų žodžiai ir dejonės liejasi natūraliai, nevalingai, tačiau vyrai kur kas rimčiau renka žodžius, todėl blaškosi. Beje, žodžiai, pasakyti akto metu ne visada išreiškia tikruosius jausmus, o dejonės gali būti ir suvaidintos.

PO MENOPAUZĖS SEKSO NEBEREIKIA. Netiesa. Sėkmingi poros tarpusavio santykiai pradeda pratęsti normalų seksą neribotam laikui. Tačiau, jei santykiai pašliję, o seksas tampa konfliktų priežastimi, tai jis nutrūksta esant menkiausiam pretekstui – nesvarbu, po menopauzės ar iki jos.

KETURIASDEŠIMTMETIS VYRAS NE TOKS PAJĖGUS KAIP ANKSČIAU. Netiesa. Vyrų potencija gali sumažėti ir sulaukus trisdešimties, tačiau yra ir pajėgių devyniasdešimtmečių.

TRUMPAKOJIS, PILKTELĖJĘS VYRAS – PATS SEKSUALIAUSIAS. Nebūtinai. Tokiomis savybėmis pasižymi vyrai, gausiai aprūpinti hormonais, tačiau seksualumas priklauso ir nuo daugiau veiksnių – patirties, sveiko gyvenimo būdo, vidinio nusistatymo. Kartais išoriškai silpnesnis vyras geriau patenkina moterį savo atidumu nei stiprus, bet abejingas. Be to, vėlgi viskas susiveda į tarpusavio santykių kokybę.

JEI VYRUI PRADINGSTA EREKCIJA, JIS MOTERIAI NIEKO NEBEJAUČIA. Visiška netiesa. Erekcija gali pradingti pirmojo kontakto metu, kada vyras labai jaudinasi. Erekcija kai kuriems pradingsta pervargus, turint rūpesčių ar išgėrus. Čia didelės reikšmės turi moters elgesys. Svarbu, kad ji būtų tolerantiška, seksualiai nesusikausčiusi, pažintų vyrą ir negalvotų vien tik apie save.

SEKSAS BE MEILĖS – PALEISTUVYSTĖ. Toli gražu ne visada. Suaugęs žmogus turi teisę pats apsispręsti, kiek turi būti įsimylėjęs, kad pasinertų į intymius santykius. Iš tiesų meilė ir seksas labai susijusios, tačiau skirtingos sąvokos.

NUO SUSILAIKYMO ŽMONĖS SUSERGA. Taip būna, bet ne visada. Yra šaltų žmonių, kuriems seksas nebūtinas. Jie savo seksualinę energiją nukreipia į kitą veiklą, pavyzdžiui, į sportą. Arba gyvena intensyvų dvasinį gyvenimą (dvasininkai, užkietėję karjeristai). Tai moksliškai vadinama sublimacija.

MOTERYS – ROMANTIKĖS, O VYRAMS REIKIA TIK SEKSO. Absoliuti nesąmonė! Vyras tiek romantiškas, kiek tai reikalinga jo ir moters santykiams, taigi moterys turėtų pasistengti, kad tas romantiškumas atsirastų. Beje, romantikos pojūtis priklauso nuo asmenybės vidinių savybių, bet ne nuo lyties.

KUO ILGESNIS – TUO GERIAU. Ne visai taip. Įprastomis sąlygomis makštis prisitaikys prie bet kokio normalaus dydžio penio. Pernelyg didelis penis lygiai taip pat blogai kaip ir visiškai mažas. Į gydytojus kartais kreipiasi vyrai su ilgesniais nei 30 cm peniais prašydami operacijos – mat tokie milžinai dažnai moteriai sukelia skausmą. Kita vertus, 5 cm mažyliai, kurie taip pat retai pasitaiko, taip pat blogai. Optimalus penio ilgis erekcijos metu – 17–18 cm.

KUO STORESNIS, TUO MALONIAU. Klaida. Per storas penis gali sukelti moteriai plyšimo makštyje pojūčius ir netgi skausmą. Vidutinis penio galvutės skersmuo yra 3,5 cm, o kamieno – 3 cm.

KUO ILGIAU, TUO GERIAU. Ne, pernelyg ilgas aktas išvargina. Moteris gali greitai patirti malonumą, jei bus susijaudinusi jau pačioje akto pradžioje. Santykiavimas be pasirengimo gali užtrukti ir ilgiau. Įprastas aktas trunka nuo 5 min. iki pusvalandžio.

JEI VYRAS IR MOTERIS ATSIDURIA VIENOJE LOVOJE, TAI BŪTINAI TURI PASIMYLĖTI. Netiesa. „Pareiga“ abiem sukelia įtampą. Kartais apsiribojama vien tik petingu, kartais lova tampa tik poilsio, bet ne sekso vieta.

GLAMONĖTI BE AKTO – KENKSMINGA. Jeigu glamonės nėra gilios ir baigiasi atsipalaidavimu, tai nėra tiesa. Jei petingas sukelia orgazmą, tai jos niekuo nesiskiria nuo įprastinio lytinio akto. Iš tiesų kartais būna situacijų, kai tenka apsiriboti vien tik glamonėmis.

ORGAZMĄ REIKIA PAJUSTI KARTU. Netiesa. Tik 18 proc. porų vienu metu sugeba pajusti orgazmą (ir tai ne visada). Tai ne rodiklis ir ne norma.

MASTURBACIJA MAŽINA POTENCIJĄ. Netiesa. Tai mitas atėjęs dar iš senų laikų. Iš tiesų masturbacija – apsauginė organizmo reakcija, leidžianti nepratrūkti, kai įprastiniai santykiai neįmanomi. Masturbacija – normalus seksualumo pasireiškimas, kaip ir įprastinis lytinis aktas, erotiniai sapnai ar poliucijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)