Senovės civilizacijos, tokios kaip kinai, indai, egiptiečiai, romėnų ir graikų kultūros, manė, jog tam tikros medžiagos gali padėti pagerinti lytinį potraukį, seksualinį malonumą ir (arba) seksualinį elgesį. Afrodiziako pavadinimas kilęs iš graikų žodžio ἀφροδισιακόν, kuris ir reiškia „afrodiziakas“, pažodžiui verčiant būtų „seksualumas, susijęs su Afrodite“. Mokslininkai apie afrodiziakus turi nevienareikšmišką nuomonę: jie mano, kad daugelis jų turi tik placebo efektą. Na, bet kuo blogas placebo efektas, jeigu jis veikia?

Vyro meilė – per skrandį

Turbūt visi girdėjo šį posakį. Kad ir koks jis būtų nusibodęs, tačiau tai – gryniausia tiesa. Valgymo ir mylėjimosi malonumas smegenyse turi tuos pačius centrus. Skaniai bet ne per siočiai pavalgę, vyrai nurimsta, truputėlį aptingsta ir ima jausti norą mylėtis. Moterys tai žinojo dar viduramžiais. Ir šiandien niekam ne paslaptis, kad petražolės stiprina organizmą ir priverčia atsistoti vyrišką pasididžiavimą.

Puikiais afrodiziakais yra daugybė mums įprastų produktų. Mėsą kartu su partneriu valgykite neriebią, ruoškite ją su prieskoniais. Svieste apkepinta vištiena, veršiena – puikus afrodiziakas.

Į meniu būtinai įtraukite jūros gėrybes. Jos gali būti bet kokios, tačiau žinokite, kad austrės, primenančios klitorį laikomos pagrindiniu afrodiziaku. Naudokite prieskonius, tokius kaip imbieras, rozmarinas, pankolis, lauro lapeliai, pipirai. Kalendra – ypatingas prieskonis. Ypač geismą žadina paprika, muskato riešutai, cinamonas ir vanilė. Česnako taip pat nebijokite – jeigu jį valgysite drauge, kvapo nejausite.

Deivės Afroditės nektaras – medus. Vietoj cukraus naudokite jį gerdami arbatą. Puikūs ir labai sveiki afrodiziakai – graikiniai riešutai, migdolai, sūris. Iš daržovių galėtume paminėti baklažanus, salierus, špinatus, avokadus, svogūnus. Daržovės tonizuoja, teikia žvalumo, stimuliuoja lytinių organų veiklą.

Dviese būtinai valgykite vaisių. Patriarchalinėje visuomenėje garbinamas falas, o bananai, agurkai, morkos kaip tik simbolizuoja penį, avietės primena spenelius, mangai – vyrų sėklides, obuoliai – moterų krūtis. Taigi, kaip matom, svarbu ne tik maisto sudėtis, bet ir valgymo ritualas.

Gerkite anyžių arbatą, sultis. Galite pasilepinti ir baltojo ar raudonojo vyno taurele, konjaku. Alkoholis slopina visas organizmo ląsteles, tačiau vartojamas nedideliu kiekiu tik paryškina maisto skonį ir truputį atpalaiduoja.

Mylimo kūno aromatas

Kleopatra kvėpindavosi muskusu, gaminamu iš gyvūnų lytinių liaukų išskiriamo sekreto. Nedidelis šio kvapo kiekis sukelia vyro fiziologinę reakciją. Ji elgėsi teisingai. Malonus kvapas – vienas pagrindinių afrodiziakų. Neveltui kvapą galime laikyti pirmuoju pojūčiu. Mat seniai žinoma, kad partnerį pasirenkame pagal kvapą. Vos sutinkame žmogų, mūsų organizmas pirmiausia reaguoja į jo kvapą. Tik paskui analizuojame, vertiname.

Aromatai labai giliai paveikia visą žmogaus esybę. Taigi, aromaterapija – vienas stipriausių ginklų. Kvapai turi įtakos emocijoms, elgesiui, jausmams, net atminčiai ir suvokimui. Lytiniam potraukiui uoslė ypač svarbi. Nuo senų senovės moterys tai intuityviai jausdavo, apgaubdamos save egzotiškiausių aromatų aura. Kvapas visų pirma veikia pačią moterį – ji ima labiau pasitikėti savimi, tampa žaisminga, lengviau bendrauja.

Ir kodėl gi nepasinaudojus visu mėgiamų kvapų arsenalu – kvepalais, tualetiniu vandeniu, kvepiančia kūno pudra. Tik visos šios priemonės turi būti vienos gamos, kad vienas aromatas nenustelbtų kito, kad jie tarpusavyje nesusimaišytų. Be to, aromatas turi tikti konkrečiam žmogui. Kartais išsirenkame tokius kvepalus, kurie kvepia lyg tai būtų mūsų natūralaus odos kvapo tęsinys, tačiau gali būti ir priešingai. Pasikvėpini ir jauti, kad kvapas tau svetimas. Kvepalai, maskuojantys natūralųjį odos kvapą nebus mieli ir mylimajam. Ar jums tinka kvepalai, nepasakys niekas – tik jūsų intuicija. Jei jaučiate vidinį pasipriešinimą, geriau tų kvepalų nenaudoti.

Stiprūs aromatiniai afrodiziakai – rožės, sandalmedžio, miros eteriniai aliejai, ylang ylang gėlės kvapas. Miegamajame tegul dega aromatinės žvakutės, smilkalai. Yra dar viena sąlyga – kvapai neturėtų būti intensyvūs, jie tegu sudaro tik tam tikrą foną, nes kitaip gali imti skaudėti galvą, ir mylėtis tikrai jau nebesinorės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)