Maskultūrininkas, likęs be publikos, nes suspenduotas ir karantinuotas, įsikarščiavęs bandė negausiems klausytojams įpūsti drąsos, niūriai rečituodamas: „Tie, kurių bijo visi, bijo tų, kurie nieko nebijo.“ Tiesiai iš „beveik tobulo namų arešto“, kaip pats pareiškė, atskubėjęs Rimvydas Va (ir va kaip) išdėjo į šuns dienas valdžios galvas ir pusgalvius, kurių veiksmais nesižavi niekas, išskyrus Jo Ekscelenciją. Piešdamas apokaliptinius vaizdus, pranašavo, kad juodoji rinka augs, panikos atakos seks viena paskui kitą, joms pažaboti reikės vis naujų draudimų ir laisvės suvaržymų. Kas tada laukia? Likę „be kašės, be teatro, be koncertų, be kelionių ir be darbo“, ką darysime? Užuot ramiai sėdėję namuose, energingesni eis plėšikauti, padaugės užpuolimų gatvėse... „Bet juk gatvės tuščios“, – paprieštaravo klientas optimistas. Pervėręs jį niekinančiu žvilgsniu, politikos apžvalgininkas pareiškė, kad štai Britanija verčiasi daug švelniau, užuot kūju mosavusi: „O pas mus? Įsivaizduokite visas moteris tris mėnesius be kirpėjos!“ Įsivaizdavę vyrai nuščiuvo. Bet netrukus paaiškėjo, kad švelnusis pasišiaušėlis Borisas jau irgi nutvėrė kūjį – pasuko griežtuoju Lietuvos keliu, apsisprendęs, kad verčiau būti be stilingos šukuosenos negu su virusine karūna.

Diskusijoms pakrypus ramesne vaga, pilietis, neseniai grįžęs iš užjūrių, sakė savo akimis matęs neįtikėtiną civilizacijos reiškinį – amerikiečiai lyg didžiausią deficitą glėbiais perka tualetinį popierių, kaip mes elgdavomės sovietmečiu, lyg visus būtų užpuolusi permanentinė diarėja. Apskritai Trumpo imperijoje lentynos ištuštėjusios, niekam nereikia tik alaus „Corona“, kadaise tokio populiaraus.

Alkoholio tema vėl visus liguistai suerzino. Paranojikas išdėstė savo tvirtą nuomonę, kad trūkstant dezinfekcinio skysčio ir paaiškėjus, kad jį galėtų atstoti velnio lašai, beširdė šalies Vyriausybė svarsto griebtis prohibicijos – prekybą degtine uždraus per visą karantiną! Neleis žmonėms surengti net paskutinės vakarienės, o turtingesniems – puotos maro metu. „Skvernelis net ramiomis aplinkybėmis kito būdo nežinojo“, – atkuto piktintis Rimvydas Va (ir va kaip). Sykiu iškoneveikė tautininkus, kad anachronistinį savo šūkį „Lietuva lietuviams“ jie realizavo tokiu nesveiku būdu – dėl prakeikto viruso sienos aklinai uždarytos. Keista, bet įtemptas nacionalistines vadeles tuo pat metu atleido slapčia fašistuojantys radikalai, ėmę flirtuoti net su lenkų Falada, kad sutartinai užkastų karo kirvį dėl Wilno nasche...

Atokiau besibūriuojantys pedagogai svarstė, kad mokyklų uždarymas kokiam pusmečiui nieko šalyje nepakeis – jau pernai įsitikino, kad per mokytojų streikus nesimokiusių gimnazistų rezultatai liko tokie patys, t. y. prasti, kaip visada.

Astrologė Palmira, neseniai išpranašavusi, kad artėja ypač palankus metas keliauti, besišaipantiems konkurentams ir įkyriems žurnalistams aiškino, kad žvaigždės nieko nežinojusios apie klastingus Skvernelio planus skelbti atsiskyrimą nuo viso pasaulio, be to, joms apskritai nerūpi tokios smulkmenos, kurias sunku įžiūrėti net pro mikroskopą. Trečia, kosminiai kūnai stebisi, kodėl žmonės staiga prarado norą karūnuotis, tiesa, ne visi – Putinas Raudonasai ambicingai užsispyrė karaliauti iki gyvos galvos, nepaisydamas nei koronaviruso, nei Konstitucijos. Čia samodurui labai padėjo ne kas kitas, o kosmoso žvaigždė Tereškova. Susiklosčius tokioms aplinkybėms, astrologė Palmira savo patarimo keliauti neatšaukė, tik nurodė, kad geriausia būtų, jei tą darytų astraliniai kūnai.