Tiesa, ši šventė Anglijoje kiek skirsis nuo tos, kokioje lietuvaičiai turi laimės dalyvauti savo šalyje. Kol kas nepavyko išspręsti klausimo dėl laužų kūrenimo, tad Joninės Lydse vis dar turės apsieiti be jų. Taip pat, siekiant, kad renginyje galėtų sudalyvauti kuo daugiau tautiečių, šventė organizuojama birželio 27 d. (šeštadienį) nuo 11 iki 16 val. Galbūt tai ne pats tinkamiausias laikas švęsti trumpiausią metų naktį, tačiau LCL aktyvistai tikisi pasiekti dar svarbesnį tikslą: suburti draugėn kuo didžiausią lietuvių būrį.

Joninių šventėje organizatoriai tikisi išvysti apsilankant apie tūkstantį tautiečių. Renginio dalyvių laukia mugė bei įvairios pramogos, prizai bei siurprizai. Jau dabar sportuoti mėgstantys vyrukai (ir merginos) kviečiami registruotis galiūnų konkursui (norint jame sudalyvauti, teks sumokėti mokestį). Stipriausiųjų laukia įspūdingi apdovanojimai, tačiau be dovanų neliks ir estafečių, varžytuvių nugalėtojai bei dalyviai. Mėgstantys pajudėti turės progos pašokti kartu su Jonais ir Janinomis, o kiek aptingusieji galės ramiai paklausyti saviveiklininkų choro atliekamų dainų.

Mažiesiems šventės dalyviams ruošiamas batutas-čiuožykla bei kitos linksmybės. Išalkusiųjų lauks čia pat, vietoje kepami šašlykai, ruošiami kibinai, o išdžiūvusias gerkles praskalaus tikra naminė lietuviška gira. Vis dar nuobodžiaujantys bus pakviesti ieškoti ko nepametę – paslaptingojo paparčio žiedo. Organizatoriai pasiryžę neleisti bjauriam orui sugadinti puikios progos pasilinksminti, dėl to būtina atkreipti dėmesį į šį įspėjimą: jei šventės dieną ar dieną prieš tai Lydso apylinkes merks lietus, šventė bus nukelta kitam savaitgaliui ir apie tai lietuvaičiai bus nedelsiant informuoti internete esančiame LCL „Facebook“ puslapyje.

Joninių šventė-mugė vyks Wakefielde adresu Tingley Working Mens Club, Institute House, Bradford Road, Tingley, Wakefield WF3 1JZ. Suaugusiesiems įėjimas kainuos tik 3 svarus, o vaikams iki 16 m. apsilankymas Joninėse nemokamas. Kad šventė būtų dar malonesnė, dalyviai kviečiami atsinešti sulankstomas kėdutes ir/arba pledus. LCL organizuojamų renginių metu dalis visų surinktų lėšų paprastai paaukojama labdaringiems tikslams (dažniausiai vaikams), ir šių metų Joninių Lydse rengėjai nusiteikę tęsti šią tradiciją.