Ką tik lankytojams atvertas Kauno tvirtovės VII fortas tampa nauja novatoriškų kultūrinių projektų erdve. Greitai ši erdvė vėl kvies lankytojus į netradicinį istorija ir menu dvelkiantį renginį – liepos 16 dieną 16 valandą VII forte įvyks bendras metalo grupės „Thundertale“ ir Karo istorijos rekonstrukcijos klubų projektas „Forto sakmės: gyvosios istorijos ir tautinio metalo šou“. Šiame renginyje bus galima pamiršti nuobodų slampinėjimą po muziejų erdves ir liūdnų pasakojimų klausymą, prastą nuotaiką ir veiksmo nebuvimą, vietoj to bus galima išgirsti, pamatyti bei patirti daug naujų ir įdomių įspūdžių.

Šiame renginyje laukiamas ne tik kiekvienas mažas, bet ir didelis lankytojas – visi čia atras ką veikti. Nors Lietuvoje jau buvo surengta ne viena įspūdinga karo rekonstrukcijos inscenizacija, šis renginys turėtų nustebinti: renginio metu žiūrovai dalyvaus unikaliame muzikiniame šou, kuriame grupės „Thundertale“ atliekamos dainos susilies su teatralizuotu karo istorijos vaidinimu į bendrą spektaklį, o atkuriamų kautynių epizodai atkartos esminius XX a. Lietuvos karo istorijos momentus.

Susirinkusiųjų laukia smagus pasivažinėjimas Antrojo pasaulinio karo šarvuočiu, neįprasta kelionė į forto praeitį, XIX a. fotoateljė, kurioje bus galima įsiamžinti, bei tikros istorinės ginkluotės paroda, mažųjų renginio svečių laukia didelio lobio ieškojimas. Visi svečiai iš šios šventės išsineš vis kitokį, bet tik jam vienam priklausantį istorijos pažinimo, kultūros supratimo, pažinimo kraitį.

Renginio tikslas – ne tik suburti karo istorijos, tikrosios lietuviškos muzikos bei novatoriškų meno projektų gerbėjus, bet, pasitelkus netradicines meno formas, atskleisti tikrąsias dėmesio ir pagarbos vertos Lietuvos praeities detales.

Šiuo renginiu siekiama paneigti įsisenėjusius mitus apie istoriją, muziejus bei tai, kad mokytis ir tobulėti yra neįdomu. Organizatoriai tikisi, kad renginyje apsilankęs jaunimas (ir ne tik) iš renginio išsineš dalelę tikrosios lietuvių tautos istorijos, kuri padės suprasti tikrąją tautos praeities svarbą dabarčiai. Kiekvienas tikras menas aplenkia laiką – laikas prabėga, o darbai lieka.