Kai ištekėjau, ji tapo tarsi mūsų dviejų su vyru šeimos dalimi. Daug laiko leisdavome kartu, visada ją pakviesdavome ir į išvykas, keliones, kai kur važiuodavome. Kartais išeidavau pavakaroti su ja dviese, dažnai ką nors sugalvodavome ir trise. Džiaugiausi, kad jie gerai sutaria.

Kol pernai metais man prasidėjo sveikatos problemos. Labai neišsiplečiant, situacija buvo prasta. Turėjau lankytis pas psichologę ir net psichiatrę, pakriko ir fizinė sveikata.

Vieną dieną grįžau namo ir durys buvo neužrakintos, tad kai įėjau, niekas manęs neišgirdo. Tą dieną buvome susitarusios susitikti su drauge, ji žadėjo atvažiuoti pas mus į namus. Pamačiusi jos batus prieškambaryje supratau, kad atvažiavo anksčiau. Pasukau link virtuvės pasisveikinti ir sustojau, išgirdusi savo vardą. Nugirdau, ką draugė kalba mano vyrui.

„Jau visai jai blogai... Nieko nenoriu pasakyti, bet tu jaunas, sveikas vyras... Tikrai niekas nesmerktų, jeigu nenorėtum nešti naštos“, – kalbėjo mano draugė.

Užsimerkiau. Dar vis bandžiau rasti paaiškinimą, kad gal kalba ne apie mane, gal ne aš ta „našta“.

„Na, niekas nesvajoja susituokti su psichine, atsiprašant. Žinai, kaip ją myliu, bet klausimas, ar ji dabar tinkama šeimai. Gal tau reiktų viską tiesiog paleisti ir atsisukti į artimesnius, lengvesnius, laimės teikiančius variantus“, – toliau kalbėjo draugė. Negirdėjau, ką atsakė vyras, nes man iš rankos iš krito telefonas. Jie išgirdo, kad atėjau, draugė pašoko visa sutrikusi.

Ėmė keistai mekenti, kikenti, klausė, kaip sekėsi ir buvo draugiška. Aš buvau sutrikusi. Nesakiau, kad girdėjau, bet manau, iš mano veido viskas matėsi. Draugė gan greitai, „prisiminusi reikalus“, susiruošė eiti.

Kai ji išėjo pasakiau vyrui, kad viską girdėjau. Jis palinksėjo ir nusistebėjo, kad tokių kalbų tikrai nesitikėjo iš draugės.

„Tiek visi bendravome, o pasirodo, užanty turi gyvatę“, – pasakė dar jis.

Viskas baigėsi tuo, kad su drauge bendravimas nutrūko. Man buvo labai skaudu, nemoku apsakyt, kaip skaudu, bet turėjau pasidaryti nuo jos atstumą. Ji suprato, kodėl. Dar bandė palaikyti kontaktą, lindo į užpakalį girdama mano ir vyro santykius, bet viskas atrodė tik blogiau. Nesupratau tada ir iki šiol nesuprantu, kodėl ji taip pasielgė. Man tie žodžiai buvo peilis į nugarą.

Su vyru, beje, pergyvenome mano sveikatos problemas, toliau gražiai esame kartu ir viskas gerai. Jis nenustebo, kai nutraukiau bendravimą su drauge, manau, net mane palaikė. Ir nuo tada jau leidžiame laiką tik dviese.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)