Iš serijos, kad pardavėjas visada teisus. Norėčiau papasakoti apie vadinamus perikupus, kurie yra naivių žmonių gydytojai.

Važiavom iš Vilniaus pirkti automobilį Ford Kuga, 2012 metų gamybos, iš Italijos su vidutine komplektacija ir automatine pavarų dėže. Mašina nupoliruota, cheminis valymas padarytas, paruošta pardavimui.

Telefonu pardavėjas tikino, kad su automobiliu viskas tvarkoje. Tik prašom imkit. Pardavėjui pervedėm 300 eurų užstatą. Sulaukus savaitgalio, sėdom į mašiną ir leidomės į kelionę per visą Lietuvą.

Mašina tikrai atrodė tvarkingai, keli menki kėbulo defektai, bet nieko kritiško, standartinių mušimų vietos sveikos, virinimo žymių nerasta, nebent sutvarkyta kaip gamykloj. Viskas tiko ir patiko. Sėdom pravažiuoti bandomajam važiavimui. Išvažiavus ant asfalto dangos, skydelyje pasirodė AWD klaida ir įsijungė anti praslydimo lemputė, kuri signalizavo važiuoklės nekorektišką darbą.

Grįžome prie garažo. Garaže suradome meistrą, kuris galėjo padaryti automobilio diagnostiką. Diagnostika, be 23 skirtingų klaidų, kurias galima buvo ištrinti, parodė P0961–20 slėgio klaidą automatinės pavarų dėžės dalyje, kurios, deja, nutrinti nepavyko.

Nusprendėme automobilio nepirkti dėl esamų trūkumų. Apie rankpinigių grąžinimą nebuvo nė kalbos. Pardavėjas tikino, kad tai garantas. Siūlė automobilį suremontuoti ir parduoti už sutartą kainą, kadangi toks gedimo šalinimas reikalauja nemažai išlaidų. Stengėmės atsisakyti ir prašėme grąžinti pervestą depozitą, o apie kainos derinimą ir tvarkymą patiems, net nebuvo kalbos.

Pažadėjo kitą darbo dieną – pirmadienį nuvežti automobilį į servisą ir išsiaiškinus bėdą leisti mums priimti sprendimą. Antradienį gedimas buvo „išspręstas“ ir buvome pakviesti atvykti pasiimti tobulo automobilio. Mums šios sąlygos netiko, nes tokio panašaus gedimo šalinimas koreliuoja tarp 200 eurų ir n sumos.

Atsisakėme pirkti automobilį ir reikalavome grąžinti rankpinigius. Sugaišto laiko, kuro ir kitų klausimų net nekėlėme. Taip ir gavosi, kad 100 eurų „kompensavo“ gerieji perikupai ir likome praradę 200 eurų. Tai štai tokia linksmą istoriją su nuoširdžiais automobilių pardavėjais išgyvenome.

Tačiau geriau prarasti tokią pinigų sumą, nei remontuoti pavarų dėžės gedimus, kuri gali kainuoti ir 300 eurų, ir 1000 eurų.

Jei važiuosite pas perikupus pirkti automobilio, imkite su savimi žmogų, kuris galėtų atlikti bent paprastą automobilio diagnostiką ir kažkiek išmanančio apie automobilius, nes velniai žino, ką nusipirksit ir kiek tas pirkinys finale jums kainuos.

Siųskite savo istorijas ir pasakojimus pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)