Mes su žmona susituokę apie dešimt metų. Ji visada buvo šiltas žmogus, labiau iniciatorė mūsų santykiuose. Ir bendravimo prasme yra šnekesnė, ir kitomis prasmėmis. Dažniau prisiglausdavo, parodydavo šilumą. Aš žmogus santūrus, mažiau rodau dėmesį, mažiau inicijuoju suartėjimą ir taip toliau.

Visada viskas šitaip buvo gerai. Santuokos pradžioje sulaukdavau priekaištų, kad esu šaltesnis, bet paskui žmona apsiprato ir tas bendravimo pasiskirstymas – kas ką inicijuoja – pasidarė natūralus. Taip buvo visus likusius metus, kad ji iniciatyvesnė.

O neseniai kažkas pasikeitė. Ji perėjo į naują darbą, kuriame pradėjo užtrukti. Iš vienos pusės viskas suprantama: kita specifika nei buvusiame darbe, yra ką išmokti, viskas nauja, kol įpranti. Iš kitos pusės, seniau grįždavo prieš penkias ir rūpindavosi namais, grįžęs rasdavau vakarienę. O dabar grįžta pora valandų vėliau, gaminamės kažką kartu arba pats padarau, arba kokie koldūnai.

Seniau vakarais kartu žiūrėdavom filmus ir jeigu aš nueidavau žaisti kompiuteriu, žmona priekaištaudavo, kad nepraleidžiam kartu laiko. O dabar tam reikalui dingo dėmesys – įsigijo „Netflix“ ir viena žiūri serialus.

Kitas dalykas, seksualinis gyvenimas. Kai buvo įprasta, kad ji iniciatyvesnė, seksas būdavo porą kartų per savaitę. Bet pastaruoju metu ji išvis nustojo rodyti iniciatyvą – nesako „skauda galvą“, kai aš noriu, bet pati suartėjimo irgi pernelyg neskatina. Tai sekso liko koks kartas per dvi savaites.

Yra dar visokių nerimą keliančių smulkmenų: retesnis šilumos parodymas, neapsikabina taip dažnai, nebejuokauja apie tai, kad trūksta dėmesio ar komplimentų. Tiesiog atšalo pati.

Gyvenam draugiškai, nesipykstam, bet meilumo irgi nebėra. Man visi šitie ženklai gan aiškiai sako, kad kažkas ne taip. Turiu nuojautą, kad galbūt naujame darbe atsirado ir naujas žmogus? Žmogus, su kuriuo yra tie visi dalykai: seksas, šiluma, dar kažkas?

Jokių įrodymų nesu radęs, niekad neužtrunka ilgiau nei iki 18-19, kas dar yra oficialus darbo laikas, neūžauja su draugėmis. Bet jaučiu, kad kažkas ne taip. Pirma mintis yra neištikimybė. Gal galėtumėt pasidalinti ir kiti, kaip elgėtės tokiose situacijose ar kas paaiškėjo. Nenoriu būt tas aklas durnius, kol žmona už nugaros kažką veikia. Ačiū.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)