Kitą kliniką rodo fotošopai: pusnuogis ant kumelės kalnų fone, musių mušimo čempiono juodasis diržas, vasalų priėmimas didelėje jachtoje jūros fone ir pan. Ne kliniką, o natūralaus senėjimo keliamas psichologines problemas rodo paties paskleisti gandai apie savo santykius su jaunutėmis sportininkėmis.

Tačiau visa tai nepaaiškina kitų V. Putino veiksmų, kurie visai racionalūs ir logiški. Racionalūs ir logiški pagal paniatkes. V. Landsbergis dėl savo inteligentiškumo tikriausiai nesidomėjo ir nežino tų paniatkių, keliančių pasišlykštėjimą žmonėms, bent viena ausimi girdėjusiems apie sąžinę, moralę ir kitas nematerialias vertybes.

Aš paniatkių srityje irgi diletantas, iš smalsumo paskaitęs kelias knygas rusų kalba (dabar yra ir lietuviškai apie tai). Bet pabandysiu paaiškinti, kaip suprantu.

Yra nusikaltėlių gaujos, sudarytos iš pacanų ir jų vadų. Gaujose yra vidinė hierarchija. Žemiausieji (šešiukės, jaučiai) atlieka visą juodą darbą. Aukštesnieji (brigadininkai) jiems vadovauja.

Viskam vadovauja didžiausią jėgą turintis vadas, kuris gali būti vadinamas vierchu (viršumi), pachanu (artoju), tėveliu (papaša) ar dar kitaip, atsižvelgiant į gaujos specializaciją ir vietą. Dėl paprastumo tarkime, kad gaują sudaro pacanai ir pachanas. Jie nedirba, gyvena iš lochų apiplėšimo.

Yra lochai (visi likę žmonės, išskyrus musorus). Lochų egzistencijos prasmė – užtikrinti gerą pacanų gyvenimą. Pats terminas loch nusikaltėlių pasaulyje turi paniekinamą prasmę: lico, obižennoje chuliganami (chuliganų nuskriaustas asmuo). Paniekinamą dėl to, kad pacanas neleidžia savęs skriausti, o jei kažkas atsitiko, nebėga skųstis.

Musorai (šiukšlės) plačiąja prasme yra jėgą turintys asmenys (milicininkai, prokurorai, teisėjai, prižiūrėtojai, valdininkai), kuriuos pigiau nupirkti, nei su jais kovoti – kad netrukdytų plėšti lochų. Pacanas privalo laikytis žodžio, bet tik duoto kitam pacanui. Jis turi vieną viršininką ir daug lochų plėšimui.

Pachanas neturi viršininkų, bet vykdo tai, ką nutarė schodkė (pachanų susirinkimas). Pagrindinė pachano pareiga – užtikrinti, kad pacanams nereikėtų bijoti nieko kito, išskyrus jį, t. y. sumokėti šiukšlėms, laikas nuo laiko susidoroti su pacanais, besitaikančiais užimti jo vietą, ar kitais pachanais, pretenduojančiais į jo gaujos grobį.

Pasiimdamas visą gaujos grobį pachanas visgi turi užmerkti akis į tai, kad kažkokia grobio dalis nugula ir pacanų kišenėse.
Gauja lochų nežudo ir neatima visko, nes vėliau nebus ką plėšti; nebent išimtiniu atveju, kai reikia įbauginti kitus lochus.

Paprastai apsiribojama bauginimu neužspaudžiant locho į visišką kampą, nes visiškai užspaustas lochas gali ar kokį ginklą nusipirkti, ar šiukšlę pasamdyti.

Dabar prisiminkime, kad V. Putinas atėjo iš KGB, struktūros, po 1917 metų perversmo sukurtos iš kriminalinio pasaulio padugnių (tada ji vadinosi Ypatingoji komisija, bet ne pavadinime esmė, pachanas irgi nereiškia, kad tas žmogus aria žemę). Su padugnėmis į KGB atėjo ir paniatkės, tarp jų panieka lochams.

Tapęs visos Rusijos pachanu V. Putinas labai nuosekliai laikosi paniatkių: užtikrina, kad pacanams (viešiems ir slaptiems oligarchams) nereikėtų bijoti nieko kito, išskyrus jį. Susidoroja su pacanais, kurie sumąsto užimti jo vietą (kas atsitiko oligarchams, pabandžiusiems reikšti politines pretenzijas?).

Sumoka šiukšlėms (įtakos agentams), kad kitos valstybės netrukdytų. Niekina lochus ir nesilaiko jiems duoto žodžio. O fotošopai bei gandai apie santykius su paauglėmis – tai demonstracija pacanams ir visiems kitiems, kad turi didelę jėgą, įskaitant fizinę.

Ir kliedesys apie slavų pranašumą kartu su jų menkavertiškumu skirtas lochams; pachanui nusispjauti, kaip tie lochai reaguos, jis už savo žodžius prieš juos neatsako.

Lietuva, kaip valstybė, šio nusikaltėlio požiūriu yra visiškas lochas – nuskriausta chuligano bėga skųstis kitiems vietoj to, kad kaip tikras pacanas neleistų savęs skriausti pati.

Aš didžiuojuosi, kad mano Lietuva yra lochas nusikaltėlio akyse. Nes lochas – tai ne nusikaltėlis. Lochai visada laimi, morališkai iškart, fiziškai anksčiau ar vėliau, bet visada. Tą be jokių išimčių patvirtina istorija, tiek tarp valstybių, tiek ir atskirose visuomenėse.

Ir labai optimistiškai žiūriu į ateitį – nebus jokio branduolinio karo. Vėlgi dėl to, kad V. Putinas gerai žino paniatkes ir supranta, kuo jam asmeniškai viskas baigtųsi: nebėra Rusijos, nebėra Rusijos kariuomenės, milicijos ir KGB.

Yra tik betoninis bunkeris, kuriame visi pacanai žino, kas kaltas, kad jie dabar ir iki pat mirties ne nuosavoje viloje Maljorkoje, o požemyje be šviežių vaisių, tarnų ir prostitučių. Tai kalėjimo kamera su savo dėsniais, kurioje nesvarbu, kas tu buvai ten išorėje.

Kalėjimo prižiūrėtojų nėra. Vierchas tas, kuris stipriausias ir ginkluotas. Visi kiti jam tarnauja. Kaltininkas baudžiamas pagal paniatkes. Jeigu mano skaitytos knygos nemeluoja, tai nežudomas, bet...

P. S. Neseniai paskelbtas S. Lavrovo skundas, kad Vakarai apvogė Rusiją. Sveikinu įstojus į lochų gretas. Ponas Lavrovai, nesustokite, eikite toliau locho keliu – kreipkitės į teismą.

Jei iš įšaldytų Rusijos centrinio banko pinigėlių ir iš pacanų atimtų turtų kažkiek liks, teismas tikrai juos grąžins. Aišku, jeigu jų liks kompensavus Ukrainos žmonių žuvimą, turto sunaikinimą ir tą žalą, kurią patyrė Lietuvos žmonės ir įmonės.

Jei norite ir jūs pasidalinti savo nuomone ir savijauta apie karą Ukrainoje rašykite mums pilieciai@delfi.lt

Prašome šio teksto autorių susisiekti su redakcija dėl prizo atsiėmimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)