Lietuvoje padėtis dar blogesnė. Metro neturime, o pastatytos šaltojo karo metais slėptuvės reikalauja rimto remonto. Slėptuvių pernelyg mažai, nes jos buvo statomos tik partinei nomenklatūrai bei dabar jau nebeveikiančių gamyklų administracijai.

Būtina nedelsiant pradėti senųjų slėptuvių restauravimą bei naujų slėptuvių statymą. Be to, būtų neblogai vėl pradėti civilinės saugos kursus visiems nuolatiniams Lietuvos gyventojams. Girdėjau, kad tuo užsiima Šaulių Sąjunga, bet kaip elgtis karo atveju privalo žinoti kiekvienas suaugęs Lietuvos gyventojas.

Aš suprantu, kad tai sukels Baltarusijos isteriją, bet slėptuvės bei prikelta iš numirusių civilinė sauga išgelbės daugybę gyvybių karo atveju. Kaip sako senovės romėnų patarlė: nori taikos – ruoškis karui.

Jei norite ir jūs pasidalinti savo nuomone ir savijauta apie karą Ukrainoje rašykite mums pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)