Michael Bond „Ir vėl meškiukas Pedingtonas“ – vaikams nuo 6 metų. „Tokie meškiukai kaip Pedigtonas yra labai reti, − pasakė ponia Berd. – Ir tai labai gerai, nes mes gana greitai pristigtume marmalado.“

Knygos viršelis

Šiuolaikinio anglų rašytojo Michaelio Bondo (g. 1926) knygoje toliau pasakojama apie meškiuką Pedingtoną iš Gūdžiojo Peru ir jo gyvenimą Braunų šeimoje. Jau žinome, kad šis meškiukas nepaprastas, − kur tik jis pasisuka, prasideda neįtikėtini ir juokingi nuotykiai, bet ir didžiausiai bėdai ištikus, jį gelbsti linksmas būdas ir gera širdis.

Dougal Dixon „Dinozaurai. Galvosūkių knygelė“ – beveik 70 galvosūkių ir užduočių, daugiau nei 80 faktų, taip pat terminų žodynėlis.

Knygos viršelis

Skaistė Dirgėlienė, Tomas Dirgėla „Ateiviai mokyklos stadione?!“ – „Monstropedija“ – leidinių šeima 6–9 metų vaikams, supažindinanti su paslaptingu mus supančiu pasauliu. Su „Monstropedija“ į pasaulį žvelgiame kitaip – MONSTRŲ akimis. Sveikas atvykęs į mokyklą, kurioje mokosi ir monstrai, ir vaikai! Nors vieni kitus sutinka tik valgykloje pertraukų metu, to pakanka, kad kaskart pradėtų šaipytis ir užgaulioti vieni kitus... Atrodo, kad tai niekada nesiliaus! Bet sykį stadione nusileidžia nedraugiškų ateivių erdvėlaiviai ir viską išgelbėti gali tik jėgas suvieniję vaikai ir monstrai! Bet ar jiems pavyks tapti komanda?

Knygos viršelis

John Fowles „Magas“ – dramų ir rimtesnių romanų skaitytojams, besidomintiems moderniąja klasika. Nikolas Erfė, bėgdamas nuo gyvenimo rutinos ir beprasmybės, išvyksta dirbti į nuošalią Graikijos salą. Čia jis nejučia įtraukiamas į turtuolio Moriso Končio, K. Jungo mokinio, ir nuostabių dvynukių magišką pasaulį. Kurdamas teatrą be žiūrovų, iliuziją paversdamas tikresne už realybę, Končis eksperimentuoja su žmogaus jausmais, tyrinėja sudėtingą vidinį pasaulį.

Kupinas netikėtų siužeto posūkių ir stulbinančių siurprizų, Džono Faulzo (John Fowles) romanas „Magas“ (pirmąkart išleistas 1965 m.) yra tikras šiuolaikinės literatūros šedevras. Simbolių, aliuzijų ir galvosūkių kupina knyga kelia klausimus, provokuoja, skatina mąstyti ir, įtraukusi skaitytoją, apdovanoja jį neprilygstamu skaitymo malonumu. Faulzo paslaptys siejasi su graikų mitais, kurie tarsi archetipai šmėsčioja herojaus pasaulyje, atskleisdami jų situacijų ir išbandymų amžinumą žmogaus kelyje.

Knygos viršelis

Žilvinė Petrauskaitė-Taranda „Gulago bėgliai“ – tikrų istorijų mylėtojams. Pabėgimai iš deportacijos vietų, priverstinio darbo stovyklų, sukilimai ypatinguosiuose lageriuose – nedaug kam žinoma lietuvių pasipriešinimo sovietinei Gulago sistemai pusė. Knygos herojai apie šį savo jaunystės epizodą kalba be patetikos, gyvai, su įdomiomis detalėmis ir pastebėjimais.

Knygos viršelis

Gilles Van Grasdorff „Tenzinas Giatso, paskutinis Dalai Lama“ – pasakojama paties Dalai Lamos istorinė kronika. Joje atskleidžiami Tibeto tautos sunaikinimo užmojai, taikant represijas, badą, koncentracijos stovyklas, tremtis ir žudynes.

Knygos viršelis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją