Bet ar tikrai tai taip neįprasta? Iš kitų moterų komentarų galima suprasti, kad jų namuose bokso ringas. Suprask, kad taip yra kurstoma aistra. Kokia aistra ir meilė, kai pagarbos nėra? Kodėl gražiai sutarti tampa nenormalu? Mane toks požiūris šokiruoja.

Aš su vyru taip pat esame tie, kurie moka gražiai išspręsti kilusius klausimus. Klausimus, ne problemas. Būna, kad nuomonė išsiskiria, bet ar tai priežastis pykčiams? Durų trankymams? Ar visokių epitetų panaudojimas ant savo antrosios pusės? Juk ne. Niekad nesuprasiu to rėkimo vienas ant kito.

Baisu, kai siuntinėja vienas kitą į visas puses. Ar vėliau norisi tas lūpas bučiuoti? Jei jau atrodo, kad tokie prieskoniai išsklaido rutiną ir įneša ugnies į santykius, tai turbūt tie žmonės nei savęs gerbia, nei kitų. Ką jau kalbėti apie namuose vyraujančią atmosferą.

Pažįstu porą, kurie pykstasi ypač audringai. Jie tai įvardina kaip aistringų problemų sprendimo būdą. Kartą kai atostogavome su vyru ir draugais kartu kilo konfliktas. Nesutarus, į kurią kavinę eiti vakarieniauti, draugai pradėjo vienas ant kito rėkti. Mergina apipylė vyrą vandeniu ir trenkė antausį. Mes buvome su vyru tiesiog pritrenkti tokio elgesio.

Galvojom, viskas – bus skyrybos. Tačiau praėjus kelioms minutėm jie vėl susikibę už rankų ėjo į kavinę, kurią pasiūlėme mes. Pasiteiravus, ar neskaudina tokie konfliktai, atsakė, kad jiems tai įprasta.

Lyginant porų santykius, tai mes su vyru panašioje situacijoje sėdame ir kalbamės. Tai smulkmena, bet vienas kito paklausiame, ko norėtų kiekvienas. Jei vienas labai kažkur nori, o kitam nėra svarbu, tai liekame prie pirmojo sprendimo. Jei norime abu į skirtingas vietas, tai sutariame vieną kartą taip, kitą taip. Būtent dėl to, kad mums tai smulkmena, dėl to mes to nesureikšminame.

Dėl tokių paprastų dalykų nepradedam konflikto. Neverta savęs draskyti ir gadinti santykių. Taip, to reikia mokytis. Reikia priimti savo partnerį kaip kitą žmogų, o ne ištisai jį bandyti perauklėti. Vyro auklėti nereikia, tą padarė jo mama. O jei jums netinka, tai čia jau jūsų, moterys, problemos.

Santykiuose reikia daugiau tolerancijos ir supratimo, tuomet ir patys santykiai yra darnūs. Tad partnerius reikia rinktis tokius, su kuriais nebus baisių konfliktų. Nereikės aiškinti visiems, kad gerai sutariantys žmonės yra melagiai ir tik norintys pasipuikuoti prieš kitus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją