Influencerių gyvenimas labai aktyvus ir spalvingas. Bet kokia jo kaina? Aš jums pasakysiu.

Turiu dukrytę, jai dabar ketveri. Kai buvo maža, turėjau anksti grįžti į darbą, nes šeimai tuo metu trūko pajamų. Pradėjau dirbti jai esant kokių 5 mėnesių – taigi, panašiu laiku, kaip dabar į darbus grįžta daugelis influencerių.

Leiskit jums atvirai pasakyti, kad buvo tikras košmaras. Būdama darbe jaučiau daranti didžiulę skriaudą dukrai, o būdama su dukra nuolat girdėjau pypsintį darbo el. paštą. Negalėjau pilnai atsiduoti nė vienam iš dalykų, bet iš visų jėgų stengiausi abu daryti kuo geriau, ko pasekoje numečiau 10 kilogramų ir patyriau išsekimą.

Kai dabar atsimenu tą laikotarpį, atrodo neįtikėtina, kaip viskas pavyko, neatsimenu net kada miegojau. Vaikas kaskart man einant pro duris imdavo klykti, tuo metu jai dar labai manęs reikėjo. Bet buvau vieniša mama, o mums reikėjo pinigų. Kai reikia valgyti, nelabai pasirinksi.

Tuo metu nebūtų įmanoma net įsivaizduoti sporto ar elementaraus laiko manikiūrui. Tai manau, kad mamos, kurios esant tokiems mažiems vaikams dirba ir dar randa laiko kitkam, turi: a) daugybę padedančių žmonių; b) nuolatinę kovą su kaltės jausmu paliekant vaiką.

Dabar mano dukrytė jau kur kas didesnė, eina į darželį, atrodytų, galiu lengviau atsikvėpti. Be to, nebesu vieniša mama. Bet žinote ką? Tai vis tiek nereiškia, kad turiu laiko sportui ar laisvalaikiui.

Mano ir kitų mano pažįstamų mamų rutina labai paprasta. Ryte – pusryčiai šeimai ir vežimas į darželį, dieną – darbas, vakare – pasiėmimas iš darželio, vakarienė, guldymas miegot. Jeigu pasiseka ir iš nuovargio neužlūžtu apie 21 val., kartu su vaiku, tada būna retas vakaras, kurį su vyru galime laiko skirti vienas kitam.

Kur, dirbant įprastomis darbo valandomis, įterpti sportą? 5 ryto, prieš visiems keliantis, ar 20 val. vakare, palikus vyrui guldyti vaiką? Tada, kai, priminsiu, jau ir pati būni be sąmonės?

Kai susitari laiką manikiūrui ar kirpyklai, tą laiką taip pat turi suderinti su: darbo laiku, vyro tvarkaraščiu, vaiko būreliu. O kai jau suderini, nutinka staigmenėlė – vaikas suserga ir turi viską atšaukti.

Tad taip, aš tikiu, kad labai labai norint yra įmanoma viską suderinti, bet kainuoja tai nepaprastai daug. Miego trūkumas, maisto medžiagų trūkumas ir nuolatinis stresas – kelios dovanėlės viename. Tad neaiškinkite, kad tai lengva, ar kad motinystė su priedais yra žydėjimas. Vaikas be abejonės yra stebuklas, tačiau nei darbo, nei sporto ar laisvalaikio galimybės viską derinant nepalengvėja. Stiprybės, mamos!
Papasakokite apie savo motinystės ir darbo patirtį. Kaip tai suderinate? Kokių sunkumų patiriate ar komentarų susilaukiate? Pasidalinusios savo patirtimi labai padėsite kitoms moterims, šiuo metu išgyvenančioms tą patį. Siųskite laiškus pilieciai@delfi.lt ir laimėkite prizus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)