Pamenu, sėdėjau ant kėdės, visi šoko, o aš ilsėjausi. Jau buvo sutemę, galvojau, kad tai - mano pasaka, mano svajonių vestuvės. Taip gražiai neįsivaizdavau būdama net maža mergaitė, viskas atrodė it svajonės išsipildymas.

Tik jaunikis kažkur užsibuvo. Kol visi šoko ir linksminosi draugėje, jis su keliais pusbroliais prie kampinio stalo vis kilnojo taurelę.

"Na, tiek to, - dar pamaniau, - kaip dažnai žmogus teatsipalaiduoja?"

Praėjo valanda, kita, jau visai vėlu... Man ir su jaunikiu pašokti norisi, ne tik su giminaičiais ar draugais! Nueinu aš į tą pusbrolių kampelį, raginu savo jaunąjį, eime, pašoksim...

O jis man: "Atstok, dabar vyrai geria."

Tai buvo pirmas smūgis į paširdžius ir pirmas šventę užtemdęs prisiminimas. Kol man užtemo šventė, jaunikiui užtemo sąmonė...

Pirmoji mūsų naktis buvo tikras košmaras, ryte laukiau, kad iš jo pabusčiau. Pirmas nusivylimas - ta jo frazė, mesta dar prie stalo. Antras nusivylimas - kai apie pirmą valandą pagaliau išėjome šokti, jis sublogavo ir nebenusilaikė ant kojų. Trečias nusivylimas - nuėjus nakvoti į kambarį sodyboje apie jokią "pirmą naktį" nebegalėjau nė pagalvoti, o jis štai galėjo... Ar bent manė, kad gali.

Per atsikalbinėjimus prie manęs priėjęs visgi nepajėgė užbaigti reikalų ir griausmingai knarkdamas užmigo pusiau prasegtomis kelnėmis. Aš po to sėdėjau ant žemės ir verkiau. Su visa vestuvine suknele, išsidraikiusia į šalis, su gėlėmis, dar nė nespėjusiomis nuvysti... Naktį mano jaunasis dar kilnojosi vemti, o aš bluosto negalėjau sudėti.

Išaušus rytui prasidėjo ir atsiprašymai. Degė jaunasis iš gėdos, o aš degiau iš pykčio, kad tokiu brudu pasibaigė mūsų pasakiška diena. Bet dėl vieno esu iki šios dienos laiminga - po to karto jis niekada daugiau negėrė. Net per gimtadienius, net per šventes, net šampano ar vyno, nieko. Sakė, kad pamatęs mano veidą rytą po vestuvių, suprato pasiekęs savo dugną.

Šiemet jau penkiolika metų esame kartu. Duok Dieve jam sveikatos, o visoms jaunoms poroms - ištvermės ir supratingumo.

Lyderiaujanti kelionių agentūra Lietuvoje „Kelionių panorama“ konkurso apie nepamirštamas vestuves laimėtojui dovanos 100 eurų dovanų kuponą, už kurį jis ar ji galės išsirinkti pasiūlymą savo kelionei ar pridėti jį prie norimos brangesnės kelionės išlaidų. Kitus du skaitomiausių pasakojimų autorius redakcija apdovanos knygomis ir suvenyrais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)