Papasakok, ką savo namuose įsirengei ar pasidarei pats, ir laimėk 1000 eurų vertės elektrinį paspirtuką. Visas sąlygas rasite paspaudę čia, o laiškus siųskite adresu pilieciai@delfi.lt

Trumpa mano namo statybos istorija štai tokia. Aš pirkau žemę 2014 metais, pradėjau statybas 2015. O gatavą namą į Registrų Centrą „pridaviau“ jau 2020-aisiais.

Namas stovi Kaune. Žemės turiu 10 arų, o tame 10 arų sklype – 80 kvadratų ploto namas. Tai buvo supaprastinta statyba. Paaiškinsiu, kodėl.

Net 60 procentų darbų atlikau pats. Viso namo statybos ir kitų su juo susijusių reikalų (įskaičiuojant net paties sklypo pirkimą) suma išėjo 60 000 eurų.

Žinoma, dabar už tiek nepastatysi, o viską kartodamas jau žinočiau ir kur ir pataupyti. Esmė ta, kad žmonės mažiau lai verkia, esą namas – prabanga, o daugiau pasižiūri „Youtube“ platformoje filmukų apie statybas, ir tikrai daug kam tai padės.

Patarimas: susirasti gerą architektą. Pamatų liejimui samdžiau žmones. Santechnikos ir šildymo darbams samdžiau žmones, išskyrus šildomų grindų įrengimą. Sienas mūrijau pats. Dvišlaitį stogą darėme dviese. Kaminus skardinau pats. Lauko apšiltinimą dariau taip: polistirolą klijavau ir armavau pats, o struktūra purškė samdyti. Elektros instaliaciją atlikau visiškai pats, dėžutę pajungė tėvas. Vidaus sienas tinkavo ir dažė uošvienė.
Laminatą, plyteles, duris ir vonios kambario įrengimą – viską padariau pats.

Prieš statybas mokėjau tik vinį įkalti ir grąžtu naudotis. Esmė, kad kai daug ko nežinai, tai drąsiau yra. Ir, žinoma, reikia įvertinti savo finansines galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)