Su žmona iki vestuvių draugavome gal ketverius metus. Jau ilgai kartu gyvenome, nebuvo kažkas naujo. Viską žinojome vienas apie kitą ir vienas apie kito buvusias puses. Bent taip maniau.

Po ceremonijos laukė vakarienė, svečiai, vakarėlis. Visi tradiciniai vestuvių atributai. Sėdėjome prie stalo jau po kelių, kaip sakoma, burbuliukų, ir mano nuotaka nusprendė mane pagerbti žodžiu.

Atsipalaidavusi ji papokštavo. Visos kalbos neatsimenu, bet vienas dalykas man vožė kuolu per galvą – paminėjo, kad ši santuoka tikrai bus sėkmingesnė nei jos praeitis, nes aš nuo pirmų akimirkų buvau jai tikresnis vyras nei ką turėjo anksčiau.

Paskui, kai kalba baigėsi ir viskas aplink įsišurmuliavo, paklausiau jos, ką turėjo minty taip sakydama.

Ir tada ji suprato, ką pasakė. Paaiškėjo įdomių dalykų. Pasirodo, daug metų iki mum susitinkant, vos sulaukusi pilnametystės, ji buvo ištekėjusi. Už kažkokio „lietuviško reperio“, jos žodžiais tariant. Sakė, ten nieko nebuvo, metus laiko truko tik santuoka ir dalį laiko net negyveno kartu. O kodėl man per visus tuos metus kartu nepasakė? Paaiškinimas įdomus: pamiršo.

Ne tai kad pamiršo kaip amnezijoje, bet jai tas atrodė tiek nereikšminga ir išvis nesiskaitė kaip santuoka, kad man buvo įvardijusi jį kaip vieną iš savo ilgalaikių draugysčių ir tiek. Bet kad tuokėsi? Ne, baikit, kam čia tą pasakyti.

Tai kažkokiu būdu turėjo išlįsti pildant mūsų santuokos popierius, nežinau, kodėl neišlindo. Gal daug lėmė ir tai, kad ji tuokėsi su juo metrikacijoje, o su manim – bažnyčioje.

Mano vestuvių vakaras ir naktis, be abejo, buvo sugadinta, nes tokios žinios išmušė iš vėžių ir iš visko. Paskui, kadangi turėjome medaus kelionę nusipirkę iš anksto, per ją viską išsiaiškinome, gyvenome toliau ir tebegyvename. Bet vestuves iki šiol atsimenu kaip prasčiausią mūsų santuokos naktį!

Savo nepamirštamų vestuvių (gerų ar blogų) istorijas siųskite adresu pilieciai@delfi.lt Lyderiaujanti kelionių agentūra Lietuvoje „Kelionių panorama“ laimėtojui dovanos 100 eurų dovanų kuponą, už kurį galėsite išsirinkti pasiūlymą savo kelionei ar pridėti jį prie norimos brangesnės kelionės išlaidų. Kitus du skaitomiausių pasakojimų autorius redakcija apdovanos knygomis ir suvenyrais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)