Susiradau laisvesnę aikštelę mašinai pasistatyti, prisiparkavau, einu link jūros, o ten – į vieną pusę moterų paplūdimys, o kitą — nudistų. Vos pamačiau ir supratau, kad dabar – ta proga. Esu viena, niekas nestabdo, o ir anksčiau vis pagalvodavau, kad įdomu būtų nueiti, bet tai nedrąsu būdavo, tai su kažkuo prie jūros būdavau. Ir šiaip, kas ten per žmonės, ko jie ten eina visi kartu nuogi, vyrai ir moterys...

O dabar toks dzin režimas įsijungė: ai, o kas man ką padarys? Bet prisipažinsiu, širdis vis smarkiau plakė, artėjant prie pliažo. Takeliu kylu į viršų, atsiveria jūra, kairėje – nudistų pliažas. Iš tolo matau nuogus žmogeliukus, o širdis daužosi kaip pašėlusi. Leidžiuosi laipteliais į paplūdimį, kelis kartus vos neapsisuku atgal.

Einu, baugščiai žvalgausi, bet į mane niekas nekreipia dėmesio. Žmonės visokie: pagyvenę, jauni, moterys, vyrai, poros vaikai. Įprastas pliažo gyvenimas kaip ir bet kur: deginasi, maudosi, vaikai žaidžia. Taigi, viskas kaip ir gerai, bet man jau širdis kalatojasi, kvapą gniaužia, nes ir aš dabar turėsiu visiškai nusirengti! Sustoju netoli jūros, pasidedu daiktus. Susikaupiu. Ir ai, vėl toks dzin jausmas persmelkia – beveik vienu ypu išsineriu iš visų drabužių ir lieku nuoga. Visų tų nepažįstamų žmonių akivaizdoje. Ir tą pačią akimirką mane užplūsta naujas jausmas.

Didžiulė, nepamatuojama laisvė! Puolu į bangas, niekas netrukdo, niekas nevaržo. Vanduo šiltas, bangos dūžta ir taškosi purslais. Žiauriai gera! Išlipti iš vandens – vėl neramu, bet jau kur kas drąsiau. Niekam kaip ir neįdomu, bet pastebiu, kad vienas kitas vyrukas užmeta akį į mano karantino šiek užapvalintas formas. Bet nesakau, kad man tai labai nepatinka :). Viskas atrodo saugu ir normos ribose, raudonų linijų niekas nesiruošia peržengti.

Potyris buvo nepakartojamas. Ir kalbu ne tik apie visišką laisvę vėjui, saulei ir vandeniui bendrauti su kūnu. Ne mažiau svarbu išdrįsti peržengti vidinius barjerus, sukurtus nežinojimo, baimės ir gal nelabai išmanaus auklėjimo. Žodžiu, jei norit ar svarstote tai padaryti – išdrįskit. Rezultatas bus pribloškiantis. O aš jau laukiu, kada vėl važiuosiu į Nidą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)