Susitikus buvo smagu bendrauti, mačiau, kad jam patikau, o jis patiko man. Taip ir išsirutuliojo susitikinėjimas, bendravimas. Kurį laiką taip ir susitikinėjom, bet man buvo labai keistas vienas dalykas.

Kai susirašinėjome, jis man pasakė, kad jam 28 metai. Man yra 25 metai. Na, amžiaus skirtumas nedidelis, karta ta pati, tai net nesigilinau toliau. Susitikus gyvai, iš išvaizdos jis atrodė vyresnis, tačiau nedaug. Tada aš dar nieko neįtariau, na, net į galvą nešovė, kad žmogus gali meluoti apie savo amžių.

Bet štai per vieną pasimatymą, mums besišnekant, man užkliuvo viena detalė. Jis užsiminė, kad laisvai šneka rusiškai, nes tą daro nuo vaikystės. Paklausiau, ar giminėje, ar šeimoje to mokėsi? Atsakė, kad ne.

Labai nustebau, nes mano amžiaus žmonės retai kada laisvai kalba šia kalba. Dažniausiai tai – truputį vyresnių už mus antroji kalba, o man ir trisdešimtmečiams antra kalba mokykloje jau buvo anglų. Dar vienas pasakojimas apie vaikystę ir man vėl kilo įtarimas. Tada dar kartą paklausiau jo amžiaus. Tą kartą jis tiesiog numykė ir pakeitė temą. Tačiau nuojauta, kad man meluoja, neapleido.

Neatskleisiu, kaip sužinojau jo tikrąjį amžių, tai patikrinti buvo nesunku. Bet tada mane ištiko šokas. Jam – 40 metų. Šokas ne dėl to, kad tai būtų labai daug metų, o dėl paties melo fakto. Tiesiog nesitikėjau, kad taip galima meluoti. Be to, vien iš išvaizdos ar bendravimo tikrai nebūčiau pagalvojusi, būna tokių žmonių, kurie viskuo atrodo jaunesni nei, pasirodo, yra.

Paklausus, kodėl jis man melavo, atsakymas buvo tik toks: jeigu būčiau žinojusi jo tikrą amžių, nebūčiau ėjusi susitikti, o aš jam labai patikau. Suprantu, kodėl nepasakė, nes toks amžiaus skirtumas mane tikrai neramina. Tuo labiau, draugystė prasidėjo nuo melo. Nežinau, kaip toliau elgtis ir ką galvoti.

Svarstau, ar galima tokiu žmogumi pasitikėti? Gal dar yra dalykų, kurie paslėpti, sumeluoti? O iš kur man žinoti, jei taip ir yra? Tikrai jaučiu labai didelę simpatiją, prisirišau, puikiai sutariame, bet tokia naujiena labai sutrikdė. Taip, gal meilei amžius ateityje netrukdytų, bet jei metai tik skaičiai – kam tada meluoti ir slėptis?

Pati esu apmąstymuose, todėl kitiems noriu palinkėti – būkite atviri nuo pat pradžių. Tada išvengsite daug nesusipratimų...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)