1. Neįžeidinėk ir neskaudink. Pagalvok, kad toji mergina bus tavo vaikų motina ir žmogus, su kuriuo tu praleisi 20, 30, 40 metų iki senatvės. Ar ir tuomet tai darysi? Tai nereikia pradėti ir dabar, nereikia kenkti sau pačiam ir jai. Kartais jos būna silpnos ir joms reikalingas stiprus žodis, bet kitu metu susilaikyk nuo to.

2. Išklausyk ir pabendrauk. Kartais žmogus nori išsikalbėti, kartais žmogui sunku. Visuomet jas išklausyk ir prisidėk savo patirtimis, net jei tau tai visiškai neįdomu. Jei matai, kad mergina apsiverkusi ir negerai jaučiasi, prieik, kad ir prie nepažįstamos, pakalbink. Ji pati pasakys, ar tu jai nereikalingas. Atsiprašyk, kad sutrukdei.

3. Įsiklausyk ir atsakyk. Kartais jos nori tau kai ką pasakyti. Visuomet tokiais atvejais įsiklausyk, ką jos sako, nes dažniausiai merginoms tai būna labai svarbus dalykas ir jos nori būti išgirstos, ir tai daro labai aptakiai. Jos nenori tavęs įskaudinti. Jei matai, kad negali to ar ano padaryti, būtinai paaiškink, kodėl, nenueik su „čia ne tavo reikalas“ pasakymu.

4. Atsiprašyk ir ištaisyk. Atsimink, kad niekuomet nevėlu atsiprašyti už negerus poelgius, net jei juos supratai po 10 metų. Atsiprašymas nieko nekainuoja, nebent dalelę savimylos. Ir visuomet viską gali ištaisyti į gerą pusę. Net jei ji tuo metu su kitu. Gal praeis keli metai, ji bus vėl vieniša ir prisimins tave.

5. Nevertink jos poelgių. Kartais kiti pasielgia taip, kad jų nesuprasi, ir nereikia. Atsimink, kad kitaip veikia jausmai ir protas, tad nepulk kaltinti ir teisti. Nesikabinėk prie jų politinių, socialinių, religinių, kultūrinių asmenybių aspektų, joms tai nepatiks. Orientuokis į tai, kas jus vienija, o ne skiria.

Pabaigai, tu gali dar 100 būdų sugadinti savo santykius su jomis, tad šie penki patarimai tėra maža dalis kelyje į sėkmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)