Mes su draugu nuomuojamės butą. Vanduo jame ne pačios geriausios kokybės. Dėl seno vamzdyno jis visiškai netinkamas gerti. Bandėme gerti jį virintą, bet taip virduliui sunaudojame daug elektros ir ilgai užtrunkame. Tada ėmėme pirkti vandenį. Nusipirkdavome po kelias mineralinio negazuoto vandens pakuotes per savaitę. Taip pat įvairių kitų gėrimų. Vakare prie televizoriaus: giros, alaus, kitų gazuotų gėrimų.

Kokia buvo žala? Sveikatai - nuo gazuotų gėrimų. Piniginei - nuo nuolatinio pirkimo. Gamtai - dėl didžiulių plastiko kiekių. Nei aš, nei draugas, tikrai ne visada nuvažiuodavome į taromatą, o mažame bute nebuvo kur kaupti daug mažų buteliukų. Paprasčiausiai išmesdavome.
Vieną savaitę neturėjome laiko net mesti, krovėsi viskas kampe. Apsižiūrėjome, kad gyvename plastiko prikimštame 30 kv. metrų butuke. Situaciją pakeitėme štai kaip.

Savaitgalį nuvažiuojame į prekybos centrą maisto, nusiperkame pakuotę penkialitrių vandens talpų. Trijų talpų mums dviems užtenka savaitei. Nes dar einame į darbą ir ten vandens nesinešame. Tai - tik trys talpos, ne penkiolika, o ir kaina mažesnė. Tada, per savaitę visą vandenį išgėrę, kitą savaitgalį naujo neperkame. Nuvažiuojame į draugo tėviškę šalia miesto, ten yra švarus, gėrimui tinkamas šulinio vanduo. Juo papildome butelius. Ir šuliniui gerai, nes nenaudojamas jis blogsta.

Tiek geriamo vandens namuose mums užtenka savaitei

Tada dar savaitę geriame šulinio vandenį. Ir tik po to išmetame tas tris talpas į plastiką. Be to, susitarėme nepirkti visų tų gazuotų gėrimų ir vakare prie televizoriaus sėdame su arbata ar pieniška kava. Susitaupo pinigų, plastiko, o ir sveikiau. Rekomenduoju.

Šis pasakojimas dalyvauja NESTE konkurse „Mano ekologinis sprendimas“. Papasakokite arba parodykite, kaip pakeitėte savo buitį – laišką siųskite adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite 200 eurų SPA čekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)