Aš Olandijoje... Miegu kažur tarp kanalų, vadinamame nuomojamų karavanų miestelyje, namelyje-karavane... Dabar liepos pabaiga. Karštis ir tvankumas pragariškas, prakaitas varva, niežti visą kūną. Jau naktis, atsiguliau apie 23 val. 30 min. Ryte – į darbą. Bet uodai jau veikia psichiką...

Iki trečios valandos nakties buvau kaip budynėje. Buvau atsidaręs duris, kad neiškepčiau, ir visas šlapias, tamponais apsikamšęs, klausiausi, kaip aplink suka ratus vampyrai.

Vampyrų koncentracija, atrodo, susikaupė iki neįtikėtino lygio, todėl budriai saugodamas savo kiekvieną kūno dalį, tekštelėdavau vienur stipriau, kitur silpniau (į akies sritį – silpniau), bet nesu tikras, kad pataikydavau į bent vieną, nes jų gretos nė kiek neretėjo.

Galų gale, kai trečią ryto atvėso, sukaupęs visas jėgas ir drąsą pakilau, nusipurčiau juos ir, išleidęs klaikų garsą, ryžtingai puoliau traiškyti parazitus po visą kambarį... Ant sienų ir lubų taškėsi kraujas. Tada uždariau duris ir staiga stojo spengianti, bet jau maloni tyla.

***

Atsiųskite savo ypatingą istoriją adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite Stepheno Kingo detektyvų trilogiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)