Savo pasakojimus siųskite adresu pilieciai@delfi.lt

Mary Higgins Clark „Mylėk jas ir pravirkdyk“ – knyga skirta detektyvų ir trilerių mėgėjams. Žurnalistė Džina Kein gauna el. laišką iš C. Rajen, kuri aprašo „siaubingą patirtį“ televizijoje REL, kur ji dirbo. C. Rajen sako, kad ji ne vienintelė, todėl Džina nutaria pasigilinti į šią istoriją. Tačiau Rajen staiga dingsta ir Džina sužino, kad ji žuvo atostogų metu. Pasigirsta daugiau kaltinimų REL dėl seksualinio priekabiavimo. Kai miršta dar viena kaltintoja, Džina supranta, kad ji privalo išsiaiškinti tiesą.

Knygos viršelis

Renata Lazdin „Vienas vaikas – septyni intelektai“ – skaitytojų pageidavimu kartojama knyga. Paprastas ir smagus kasdienių atradimų kelrodis šeimai! Teorinės žinios ir praktinės rekomendacijos, kaip lavinti vaiko intelektus. Kodėl vaikas nerimauja? Kaip padėti mažyliui domėtis pasauliu ir jį pažinti? Kaip mankštinti mažylį? Kodėl muzika ir sportas svarbiausia? Kaip mokyti vaiką užsienio kalbų ir kodėl tai svarbu? Kuo (ne)naudingas ekranas ir kaip išvengti neigiamų jo padarinių? Kodėl laisvasis žaidimas gyvybiškai svarbus ir kaip padėti vaikui išmokti žaisti? Kaip tinkamai įrengti vaiko kambarį?

Knygos viršelis

Selemonas Paltanavičius „Paukščiai paukščiai“ – vaikams nuo 7 metų ir suaugusiesiems. „Apie paukščius rašau ne šiaip sau – juos labiausiai myliu, jie man gražiausia gyvosios gamtos dalis“, – šiais žodžiais knygą pradeda gamtininkas Selemonas Paltanavičius, kurio šilti pasakojimai apie gamtą visada įtraukia ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius. Ši knyga – nepaprasta kelionė po Lietuvos vandenis, miškus, pievas ir žmonių gyvenvietes, kur kartu su autoriumi gėrėsitės gražuoliais skrajūnais, išmoksite juos pažinti ir sužinosite visokiausių įdomybių. Kaip skirstomi paukščiai? Kiek galėtų sverti pilkasis garnys? Kuris skrajūnas niekada nenusileidžia ant žemės ir kodėl? Selemonas Paltanavičius – gamtininkas ir daugiau nei 80 knygų autorius! Jis rašo ne tik pažintines knygas, bet ir nuostabias pasakas vaikams. Už savo kūrinius pelnė Vaikų literatūros premiją. Kitos puikios jo knygos vaikams: „Pažinkime Lietuvos gyvūnus“, „Šuniuko metai kaime“, „Sniego žmogelių žiema“.

Knygos viršelis

Cinders McLeod „Uždirbk!/Pirk!“ – 3-5 metų vaikams skirtos nuostabiai iliustruotos knygelės vaikams apie finansinį raštingumą. Kartu su tėveliais skaitydami šią knygą vaikai susipažins su žaviais triušeliais. Skaitydami istorijas apie juos vaikai priimtinu jiems būdu sužinos ir supras, iš kur atsiranda pinigėliai, kaip juos galima užsidirbti ir kaip išleisti.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Karl Newson „Paslapčių skrybėlė“ – vaikams nuo 5 metų. Henris turi vieną... didelę paslaptį! Senelis siūlo laikyti ją po skrybėle, tik bėda, kad berniukas tokios neturi. Laimė, senelis randa kitą skrybėlę. Vos tik Henris ją užsideda, paaiškėja, kad senelis ir pats turi paslapčių!

Knygos viršelis

Dashiell Fernandez „Padūkėlių mokykla. Nepamirštama išvyka“ – 6-9 m. vaikams, kuriems patinka nuotykiai. Didžiausi mokyklos pasiutėliai, išdaigininkai ir padūkėliai pasirengę kitam nuotykiui. Ne-į-ti-kė-ti-na stovykla miške. Kas gali būti įdomiau? Lukas, Asimas, dvynukės ir Karlosas pasiryžę puikiai praleisti laiką. Jie mano, kad stovykloje laukia žaidimai ir pramogos, bet kai išgirsta legendą apie miške dingusią mergaitę, viskas pakrypsta netikėta linkme. Ar jiems pavyks atskleisti dingusios mergaitės paslaptį?

Knygos viršelis

Holly Webb „Kaimynų katytė“ – 6-9 m. vaikams, mylintiems gyvūnus. Sofija jau seniai nori auginti katę, bet jos tėvai vis nesutinka. Margutei per kaimynų tvorą įtykinus į kiemą, mergaitė kaipmat pamilsta margo kailio katytę. Kaimynams nusprendus išsikraustyti, Sofijai plyšta širdis – ji nebegalės žaisti su Margute! Staiga mergaitė pastebi katytę kieme ir negali patikėti savo akimis – negi ši paspruko iš savo naujųjų namų? O gal vargšelė liko viena dėl kitos priežasties?

Knygos viršelis

Daiva Gedvilienė – užduočių knyga „Skaičiuok ir spalvink“, skirta 5-7 m. vaikams. Žaviosios undinėlės ir pašėlę piratai prarado spalvas. Ar gali juos išgelbėti? Atlik skaičiavimo užduotis, o gavęs atsakymą spalvink nurodytomis spalvomis ir padėk veikėjams atgyti! Smagu mokytis žaidžiant! Skaičiavimo ir spalvinimo užduotys skirtos 5-7 metų vaikams, patiks ir mergaitėms, ir berniukams.

Knygos viršelis

Aldona Vaičiulienė „Ikimokyklinuko ABC“ (atnaujinta). Ši knygelė – pirmas žingsnis ruošiantis mokyklai. Joje pateikiama daugybė įdomių užduočių skaičiavimo ir rašymo įgūdžiams ugdyti. Žaismingos užduotys paskatins vaikus tyrinėti, lavins rankos judesius, ugdys dėmesį ir pastabumą. Užduočių knygelė skiriama 5-6metų amžiaus vaikams, jų tėveliams, darželių auklėtojoms.

Knygos viršelis

Alan Marshall „Aš moku šokinėti per balas“ – iš vertingiausios klasikos kūrinių serijos. Įkvepiančioje autobiografinėje apysakoje australų rašytojas Alano Marshallas prisimena savo vaikystę ir įvykį, pakeitusį visą jo gyvenimą. Po sunkios ligos Alano kojos lieka sužalotos, jam teks likusį gyvenimą vaikščioti su ramentais, tačiau tai anokia bėda jaunam, guviam ir gyvenimo džiaugsmu trykštančiam vaikui, sulaukiančiam didžiulio tėvų palaikymo. Jis nesijaučia esąs kitoks, o jo gyvenimas XX a. vidurio Australijos provincijoje nepaprastai smagus. Nepaisydamas savo negalios, Alanas išdykauja su draugais, medžioja, išmoksta jodinėti, įsivelia į įvairiausius nuotykius ir net peštynes su kitais berniukais. O svarbiausia – jis niekam neleidžia sutrukdyti siekti svajonių.

Knygos viršelis

Mikki Daughtry, Rachael Lippincott „Visą šį laiką“ – paaugliams. Kailas su Kimberle yra tobula pora. Bent jau Kailas visada taip manė. Tačiau kai Kimberlė per išleistuvių vakarą sugriauna jų santykius, Kailo pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis. Jie patenka į automobilio avariją, po kurios Kailas atsibunda sunkiai sužalota galva. Kimberlė mirusi. Ir nė vienas žmogus negali jo suprasti. Išskyrus Marlę. Marlė pati išgyvena netektį. Tokią, dėl kurios kaltina save. Kai jų keliai susitinka, Kailas Marlės sieloje pamato tai, ką jaučia pats, bet negali išsakyti žodžiais. Iš lėto gyjant žaizdoms, jaunuolių jausmai vis stiprėja. Tačiau Kailą kankina nuojauta, kad visą šį laiką jis nenumaldomai artėja prie kitos lemtingos akimirkos, kuri sudaužys į šipulius jo gyvenimą kaip tik tada, kai jis pradeda iš naujo jį lipdyti. Ir jis teisus.

Knygos viršelis

Kevin Brooks „Dienoraštis iš bunkerio“ (atnaujinimas). Išties sukrečianti knyga skaitytojams nuo 14 metų. Šešiolikmetis Lainas gyvena gatvėje. Vieną dieną jis pagrobiamas ir įkalinamas požeminiame bunkeryje. Iš pradžių vaikinas pamano, kad buvo pagrobtas dėl išpirkos, – jis turi turtingą ir garsų tėvą. Tačiau ši istorija visai kitokia... Ji šokiruos, sujaudins ir sukrės. Tai žvilgsnis į tamsiausias ir šviesiausias žmonijos puses. Tik stiprių nervų skaitytojams.

Knygos viršelis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)