Buvo 2015-ieji ir olandų bei lietuvių vaikinų profiliai programėlėje skyrėsi neatpažįstamai. Čia nebuvo nė vieno trisdešimtmečio nukarusiu pilvu, neskoningais batais ar juodais paakiais. Visi vyrai lyg katino išlaižyti: stilingi, drąsūs ir seksualūs. Skrolinau ir džiaugiausi, kad patekau į pasakų šalį.

Štai vienas, antras, trečias sutapimas ir aš jau susirašinėju su olandais gražuoliais. Du vyrukai atkrito, nes tiesiog nesirišo pokalbis, o vienas iš jų, vardu Krisas, 4 metais už mane vyresnis, man netgi labai patiko. Ilgais plaukais, žydromis akimis, stilingas hipis su suktine rankoje. Kaip iš filmų.

Pirmas olandiškas vakarėlis

Ryšį pajutau jau nuo pat pirmų žinučių. Buvo be galo paprasta bendrauti, angliškai abu kalbėjome idealiai. Nutarėme pagaliau susitikti ir jis pasikvietė mane į svečius, kur taip pat buvo trumpam apsistojęs jo draugas iš Australijos ir kaimynė iš antro aukšto, – visi konkretūs hipiai.

Prisimenu, trumpai persimetėme keliais žodžiais ir namų šeimininkas prisėdo sukti suktinės. Visi puikiai žinome, kad marihuana Olandijoje dekriminalizuota, o tai reiškia, kad ją galima įsigyti ir vartoti legaliai bet kuriame Olandijos mieste. Aišku, atsisakyti tokios pramogos būtų buvę juokinga, tad visi kartu draugiškai parūkėme, įsijungėme filmą ir nuostabiai praleidome vakarą.

Jau buvo vėlu, draugas australas ir kaimynė atsisveikino ir nuėjo miegoti į savo kambarius, o aš su Krisu likome vieni. Vaikinas buvo mandagus, paklausė, ar noriu, kad parvežtų mane namo, bet aš nesu iš tų kukliųjų, tad niekur važiuoti nesiruošiau.

Po čakrų „skaitymo“ – seksas

Atsigulėme ant lovos ir kalbėjomės... Apie visatą, laiką, praeitus gyvenimus, apie patirtis ir jausmus. Turėjome daug bendro. Krisas pasakė, kad yra šamanas ir moka „nuskaityti“ čakrų energijas. Žinojau, kas tai yra, todėl labai apsidžiaugiau ir sutikau, kad „perskaitytų“ mano aurą. Laikydamas rankas virš mano kūno, Krisas „nuskaitinėjo“ mano biolauką, o aš gulėjau ekstazėje, jausdama įvairialypius jaumus: meilę, baimę ir susijaudinimą vienu metu. Aišku, kad po visko pasimylėjome.

Seksas buvo nuostabus ir jis nesibaigė. Pas Krisą važiavau beveik kiekvieną savaitgalį. Mes rūkėme žolę, žiūrėjome filmus, važiavome į gamtą, šokome festivalyje, valgėme, apsipirkinėjome ir maudėmės kartu. Džiaugiausi tokiu nuostabiu ryšiu. Tačiau viskas truko labai trumpai ir po kelių mėnesių Krisas atšalo.

Jis pradėjo neatrašinėti, supratau, kad kažkas pasikeitė.
„Gavo vyrukas viską, ko norėjo, ir pasidarė nuobodu“, – pagalvojau.
Mano kontraktas baigėsi ir grįžau atgal į Lietuvą. Bet su Krisu palaikiau ryšį internetu.

Dingimas Nr. 2

2016-tųjų vasarą nusprendžiau važiuoti į „Psy-Fi“ festivalį, kuris vyko Šiaurės Olandijoje. Bet tas festivalis buvo labiau pretekstas susitikti su Krisu, nes žinojau, kad ir jis ten gali būti. Parašiau jam, kad esu įsigijusi bilietą. Krisas nušvito, pradėjo vardinti, ką paims su savimi į festivalį.

Olandijoje susitikome. Abu buvome kažkiek pasikeitę, bet ištroškę vienas kito nežmoniškai. Bučiavomės viduryje scenos, ant smėlėto paplūdimio, mylėjomės palapinėje, supomės apsikabinę hamake... Bet paskui vėl kažkas atsitiko ir Krisas tiesiog dingo.

Kadangi mano lietuviškas numeris neveikė, negalėjau su juo susisiekti. Likusias dienas festivalyje praleidau viena, nes jis tiesiog išgaravo man iš akių. Buvome susitarę, kad apsistosiu pas jį kelioms dienoms pasibaigus festivaliui, tad žinodama, kur jis gyvena, nuskubėjau traukiniu į jo miestelį.

Bevažiuojant traukiniu pavyko prisijungti prie interneto – pamačiau, kad Krisas atrašė, jog pasijuto blogai, todėl grįžo namo anksčiau, bet aš žinojau, kad jis meluoja. Buvau be galo pikta.

Pasakė žiaurią tiesą

Atvažiavusi apsimečiau, kad nieko neįvyko, ir tiesiog tylėjau. Krisas pasodino mane ant sofos, matydamas, kad viską suprantu, ir prisipažino turįs merginą. Nebuvau nustebusi. Kažkur giliai širdyje žinojau, kad yra mergišius, bet nesitikėjau, kad taip žiauriai galėjo manimi pasinaudoti.

Vertinu atvirumą, žmogui atleidau, bet daugiau nenorėjau turėti nieko bendro. Po dviejų dienų sulaukiau savo skrydžio atgal į Vilnių ir daugiau Kriso savo gyvenime nemačiau. Gaila tik, kad dar sugebėjau jam atrašinėti ir elgiausi pagarbiai, nors turėjau viską nutraukti tą dieną, kai pakilo lėktuvas.

Nežinau, ar Krisas iš tikrųjų pravalė mano čakras, ar tik mano smegenis, bet pamiršti visko taip ir nesugebėjau. Šiam žmogui jaučiau didžiulę meilę ir dar didesnę neapykantą, ir nežinau, ar kada nors sugebėsiu jį galutinai paleisti. Galbūt kitame gyvenime mano siela atgaus viską ką prarado, o galbūt dar pasiseks ir šiame, bet kol kas mokausi iš savo klaidų ir žingsniuoju toliau – gyjančia širdimi.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Mano meilė užsieniečiui“. Savo istoriją siųskite adresu pilieciai@delfi.lt, temos laukelyje įrašę „Mano meilė užsieniečiui“, ir laimėkite ypatingos prabangos prizą.

Populiariausio pasakojimo autorius galės mėgautis nakvyne ir pusryčiais dviem erdviuose „Radisson Blu Hotel Lietuva“ apartamentuose su puikiu vaizdu į Vilniaus senamiestį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)