Ilgai net negalvojau, galbūt aš išvis negalvojau, koks mano bus pasirinkimas – visada dariau tai, kas atrodė širdžiai priimtiniausia. Šioje situacijoje kitaip net negalėjau pasielgti.

Buvau jau daug pasaulio apkeliavusi, susidėliojusi savo vertybes. Neseniai buvau įstojusi į magistro studijas Briuselyje, bet studijų dėl šių gyvenimo pokyčių teko atsisakyti. Iš savo artimųjų nesulaukiau neigiamų komentarų dėl tokio pasirinkimo, bet buvo kitų žmonių, kurie vienaip ar kitaip vis bandydavo man pasakyti: „O kaip tau bus su vyru? Juk dabar su tavimi du vaikai, kurie net ne tavo.“

Daugelis žmonių yra lengvai paveikiami, kai nuolatos save maitina mintimis apie tai, ką kiti apie juos mano, kalba, ką kiti galvoja.

Mano santykiai, kurie truko 6 metus, nutrūko būtent dėl mano pasirinkimo globoti vaikus. Iš vaikino pusės buvo daug neužtikrintumo ir nežinomybės.

Tačiau vėliau man viskas susiklostė būtent taip, kaip svajojau. Su Adrian susipažinome salsos festivalyje ir jis man leido suprasti, kad vaikai jo nebaugina. Atvirkščiai – jis norėjo šeimos lygiai taip, kaip ir aš. Argentinoje jo šeima yra labai gausi, penki jo broliai ir viena sesuo. Visi labai palaikė Adrian ir mane.

Kai šis argentinietis atsirado mano gyvenime, viskas susidėliojo į savo vietas. Jis buvo pasiruošęs atvykti į Lietuvą, tapti mūsų su vaikais šeimos dalimi. Visa nežinomybė išsisklaidė ir tik dar labiau įsitikinau, kad gyvenime viskas nutinka ta linkme, kuria kuri.

Iš pradžių dvejojau ir bijojau, kaip jiems seksis susikalbėti, bendrauti. Dabar šeimoje kalbame angliškai ir ispaniškai, vaikai puikiai susikalba su Adrian ir jis labai imliai mokosi lietuviškai iš vaikų. Jis nuolat stebisi, kad mes Lietuvoje kalbame daug kalbų, nes aš kalbu ispanų, italų ir portugalų kalbomis.

Jam jau teko sutikti daug ispanakalbių lietuvių. Ankščiau apie Lietuvą nebuvo daug girdėjęs. Pirmą kartą jam atvykus buvo stingdantis -15 šaltis, bet ir tai jo neatbaidė. Toks atsidavimas ir palaikymas tik sustiprina mano meilę ir pasitikėjimą juo.

Galų gale, mes viską norime įveikti kartu. Auginame ir globojame vienas kitą, esame šeima, ir aš nenustoju stebėtis Adrian atsidavimu ir tuo, kiek daug jis gali duoti, kaip palaiko ir kaip myli vaikus. Jie puikiai sutaria. Kaip sakoma, gyvenimas duoda mums iššūkius ir netgi nesėkmes gyvenime ne veltui. Derėtų išmokti priimti kiekvieną galimybę pokyčiams kaip gyvenimo kelią, kaip spyrį, kuris galų gale prives prie kažko gero ir gražaus.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Mano meilė užsieniečiui“. Savo istoriją siųskite adresu pilieciai@delfi.lt, temos laukelyje įrašę „Mano meilė užsieniečiui“, ir laimėkite ypatingos prabangos prizą.

Populiariausio pasakojimo autorius galės mėgautis nakvyne ir pusryčiais dviem erdviuose „Radisson Blu Hotel Lietuva“ apartamentuose su puikiu vaizdu į Vilniaus senamiestį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)