Niekur eiti nenorėjau, šampano taip pat atsisakiau, bet nuobodžiavau, todėl neprieštaravau, kad jis pats prisėstų pasikalbėti, kol lauksiu su vaikinu šokių salėje likusios draugės. Vyras atrodė pagarbus, tvarkingas, nors ne mano skonio. Bendravau atsipalaidavusi ir leidau sau net aštrokai pajuokauti, patraukti jį per dantį, bet, rodos, nepažįstamąjį žavėjo net ir tai.

Netrukus nusprendžiau vykti namo, bet mano gerbėjas ir toliau nesitraukė nė per žingsnį. Neįkyriai, bet labai atkakliai rodė dėmesį, rūpinosi, žarstė komplimentus, siūlėsi gėrimais pavaišint mano draugus. Aš juokavau, kad vienintelis būdas nuo jo pabėgti yra damų kambarys.

Kviečiant taksi išsiaiškinome, kad jo namai yra visai šalia manųjų, todėl primygtinai pasisiūlė pavežėti, o išlipant į rankas įbruko vizitinę kortelę, kad galėčiau jam paskambinti, jeigu man ko prireiktų, kol jis bus išvykęs, – taip paaiškino. Žinoma, kad to daryti tikrai neketinau. Savo telefono numerio nedaviau, nerodžiau prielankumo ir nesitikėjau tolimesnio bendravimo. Todėl ryte sulaukusi vyro skambučio gerokai nustebau.

Pasirodo, numerį gavo iš mano draugės, jo skrydis numatytas vėliau, o dabar dar labai norėjo kartu išgerti kavos. Toks dėmesys buvo malonus, todėl nusprendžiau susitikti. Mane pasitiko su gėlėmis ir dovanomis – pilnu maišu itališkų produktų. Ir labai pataikė, nes dosnumas man visuomet atrodė labai teigiama vyro savybė. Visuomet galvojau: negaili pinigų – negailės ir laiko, dėmesio, rūpesčio.

Ir šį kartą italas buvo atidus, smagiai bendravome. Sutapo mūsų požiūris, pomėgiai ir net horoskopo ženklai. Pasirodė net ir kiek simpatiškas, bet įsižiūrėti jo tikrai neplanavau.

Išvykęs į Italiją rodyti dėmesio irgi nesiliovė ir jau organizavo, ką veiksime, jam grįžus. Nors žiedo ant rankos nemačiau ir nemaniau, kad nebūdamas laisvas galėtų rodyti tokį aktyvų dėmesį, bet perklausiau dėl jo šeimyninės padėties. Vaikų prisipažino turįs, paprašė dėl to nesijaudinti ir pažadėjo viską paaiškinti susitikus.

Atvyko vėl su dovanomis. Šį kartą tai buvo madingas aksesuaras. Kiek sutrikau dėl tokių dovanų iš mažai pažįstamo vyro, bet jis aiškino, kad tikrai gali ir mėgsta daryti staigmenas. Tą vakarą patikino, kad su lietuve žmona yra ant skyrybų slenksčio, seniai nėra artimi ir gyvena kartu tik dėl vaikų.

Su vedusiais reikalų neturėjau, bet matydama, kad jis nuolat nori leisti laiką kartu ir pažindinti mane su draugais, paaiškinimais neabejojau. O pradėjus aiškėti žodžių ir elgesio neatitikimams, jau buvau stipriai įklimpusi į tuos santykius.

Nors skirti jo su žmona negalvojau, bet atsitraukti nuo mūsų įsisukusio romano, atsisakyti rodomo išskirtinio dėmesio ir jausmo, kad kažkam esu lyg 8 pasaulio stebuklas, nepajėgiau. Nesėkmingi buvo ir mano bandymai susirasti kitą. Tada jau galvojau apie jį, visus lyginau su juo.

Italas irgi pasistengė mane pririšti: organizavo keliones, įtraukė į jo vykdomas veiklas ir kėlė pavydo scenas. Taigi, dažniausiai laiką leidau jo draugų rate. Buvo daug emocinio skausmo, bet atrodė, esame labai įsimylėję.

Po dvejų metų aistringo romano mylimasis nejučia pradėjo keistis. Tapo akivaizdus jo tikrasis santykis su žmona, o nesibaigiančios verslo vakarienės ir vakarėliai įgavo pagreitį. Jis nevengė flirtuoti su kitomis motermis.

Atvykęs į Lietuvą vis neberasdavo laiko arba atvažiuodavo tik pernakvoti. Vis dar su dovanomis, bet tai jau atrodė kaip atsipirkimas dėl netinkamo elgesio, o ne dėmesys ar rūpestis. Į kalbas dėl to nesileido, kaltę neigė ir manęs paleisti neketino. O aš vis gyvenau mūsų buvusio pirminio santykio iliuzija.

Ir kuo mažiau gavau meilės ir dėmesio, tuo daugiau man jo reikėjo – lyg kokiai narkomanei.

Paskutinį tašką šioje istorijoje padėjo į mano namus aiškintis atėjusi jo meilužė, su kuria draugas, pasirodo, jau kurį laiką susitikinėjo ir kurią taip pat apipylė dėmesiu bei dovanomis... Pamoką išmokau, skausmas praėjo, o tai moteriai jaučiuosi dėkinga už atvertas akis.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Mano meilė užsieniečiui“. Savo istoriją siųskite adresu pilieciai@delfi.lt, temos laukelyje įrašę „Mano meilė užsieniečiui“, ir laimėkite ypatingos prabangos prizą.

Populiariausio pasakojimo autorius galės mėgautis nakvyne ir pusryčiais dviem – erdviuose „Radisson Blu Hotel Lietuva“ apartamentuose su puikiu vaizdu į Vilniaus senamiestį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)