Esu žmogus, kuris nemėgsta skųstis, tačiau šį kartą mano kantrybė išseko. 10 metų naudojausi kito gamintojo skalbimo mašina, tačiau ji nuo amžiaus susidėvėjo ir atėjo laikas įsigyti naują.

Įsigyta „LG“ skalbimo mašina yra vienas iš blogiausių mano pirkinių (įsigijau ją prieš ~3 mėn). Esu labai nepatenkinta šiuo įrenginiu.

Net sunku pasirinkti, nuo ko pradėti aprašyti savo neigiamą patirtį.

Pirmiausia, mano nuomone, skalbimo mašina turi atlikti jai skirtą pagrindinę užduotį – skalbti drabužius, o ne galvoti! Gal galime galvojimą palikti žmonėms? Manau, mes – žmonės – vis dar sugebame patys nuspręsti, kaip ir kiek laiko skalbti savo drabužius.

Kur tai matyta, kad įdėjus keletą apatinių, kojinių, marškinėlių ir pižamų į šios mašinos būgną, ir pasirinkus standartinę programą „Cotton“, skalbimo mašina, pasukiojusi bugną sumąsto, kad skalbimas užtruks tik 3 val. 55 min.! Medvilniniams rūbams būgne suktis beveik 4 val. – ar tai normalu? Beje, skalbimo laiko režimo rankiniu būdu keisti negalima, todėl šio nepakartojamo technikos stebuklo skalbimo garso klausysitės ištisas ~4 val.!

Be abejonės, tikriausiai nenustebsite, kad po tokio skalbimo ištraukti iš būgno rūbai atrodo įspūdingai. Tai – tikras audinio „tausojimas“. O dar geresnis efektas, kai drabužiai išdžiūva. Rūbai tampa kieti, stangrūs ir nemalonūs vilkėti, nors skalbiant naudojamas skalbinių minkštiklis ir skystas skalbiklis, skirtas jautrią odą turintiems žmonėms bei kūdikiams.

Iš pradžių galvojau, kad aš įpilu per daug skalbiklio ar minkštiklio, tačiau sumažinusi gamintojo rekomenduojamą kiekį per pusę teigiamo rezultato nesulaukiau. Per šią skalbimo mašiną sugadinau daugybę savo drabužių, patalynės. Padariau didžiulę klaidą, nes nepasitikėjau savo nuojauta, kad su šia skalbykle kažkas yra ne taip ir vis bandžiau skirtingas programas, skirtingų gamintojų skalbiklius (ne pigius), tačiau rezultatą gaudavau tokį patį – kietus medvilninius rūbus, šiurkščias paklodes ir patalynę (Mako satino).

Reikia paminėti ir skalbyklės keliamą triukšmą. Naktinį skalbimą, kuomet elektra kainuoja pigiau, galite pamiršti, nes ji dirba garsiai, todėl jei negyvenate nuosavame name, o bute – skundai iš kaimynų garantuoti. Išbandžiau įvairaus kiekio drabužių įdėjimą į bugną, kad skalbyklė galėtų susibalansuoti, tačiau jeigu įdėtų drabužių daugiau, mašina tikrai neleis suabejoti, kad jūsų vonioje vyksta skalbimo procesas.

Kantrybė išseko! XXI a. žmogus neturi tiek daug laisvo laiko, kad turėtų noro žaisti su skalbimo mašina, kuri nesugeba atlikti savo svarbiausios funkcijos ir „protingai“ skalbdama gadina drabužius. Kai po darbo dienos, vakare pavargęs grįžti į namus ir įjungęs šią skalbyklę pamatai, kad paprastų rūbų skalbimas (be mirkymo!) užstruks apie 4 val., tuomet kyla tik viena negraži mintis...

Ir ar žmogus turi prisitaikyti prie skalbimo mašinos? O gal skalbimo mašina vis dėlto turėtų palengvinti žmogui buitį?

***

Laiške minėtos įmonės atstovai pakomentavo skaitytojos skundą.

„Klientė, vardu Ieva, paskambino į LG liniją 2021 metų vasarį. Nusiskundimas: skalbimo mašina gadina skalbinius.

Paprašėme atsiųsti sugadintų skalbinių nuotraukas. Gavę nuotraukas tą pačią dieną mes nedelsiant paskambinome klientei, bandydami išsiaiškinti – kokias programas ir opcijas klientė naudoja. Klientė pareiškė nenorą diskutuoti šiuo klausimu, kadangi ji „išbandė visas programas ir opcijas ir puikiai žino – kaip reikia naudotis skalbimo mašina“.

Klientė primygtinai pareikalavo skalbimo mašinos apžiūros. Meistro iškvietimą užregistravome pokalbio metu. LG autorizuoto serviso centro UAB „Emtoservis“ inžinierius apžiūrėjo ir pratestavo skalbimo mašiną po trijų dienų.

Apžiūros išvada: Skalbimo mašina LG F2WN4S6S0.ABWQWMR; gamyklinis numeris (S/N): 009PWDEL3658 dirba tinkamai. Jokių gedimų nerasta.

Mūsų komentarai:

• „LG Electronics“ gamina skalbimo mašinas nuo 1969 metų ir nusipelnė vieno iš geriausių pasaulyje šio tipo produkcijos gamintojų reputacijos.
• Tokio pobūdžio nusiskundimų sulaukiame labai nedažnai. Paskutinį kartą analogiško nusiskundimo sulaukėme 2019 metais.
• Tipinė netinkamo skalbimo rezultato priežastis – neteisingas naudojimas“, – konstatavo įmonės specialistai.

Išsamesnį komentarą pateikė ir LG atstovai žiniasklaidai: „Apgailestaujame, kad klientei teko susidurti su nemalonia patirtimi naudojantis „LG“ skalbykle. Klientams visuomet pateikiame informaciją, į kokius skalbimo aspektus atkreipti dėmesį, norint išvengti tam tikrų nesklandumų ir drabužių sugadinimo skalbimo metu.

Klientės turima skalbimo mašina yra su „AI DD“ funkcija, kuri skirta palengvinti kasdieninį gyvenimą. Renkantis šią funkciją turinčią programą, skalbyklė pasinaudodama surinktų duomenų baze atpažįsta audinio minkštumą, nustato skalbinių svorį ir pritaiko optimalų skalbimo režimą (įskaitant ir parenkamą skalbimo laiką).

Atkreipiame dėmesį, kad minėtos skalbimo mašinos garsas yra ne didesnis kaip 55 dB – 75 dB, kuris natūraliai gali būti girdimas naktį, kai aplink nėra jokio kito triukšmo. Tai įprastas garso lygis, kuris taip pat gali būti sumažintas, atsižvelgiant į naudojamą skalbimo programą. Tačiau jei garsas yra intensyvesnis, reiktų įsitikinti, kad skalbimo mašina stovi stabiliai.

Visuomet prieš skalbiant rekomenduojame atkreipti dėmesį į drabužio etiketėje nurodomą rekomenduojamą skalbimo būdą – temperatūrą, apsisukimų kiekį gręžimo metu. Jeigu laikomasi drabužio etiketėje pateikiamų rekomendacijų, audinys neturėtų būti pažeistas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)