Pirmiausia, pamačiusi anketą pagalvojau, kad čia yra „adolf shreder“ iš Nigerijos – toks jau tobulas. Bet vietoj „looking for a God fearing woman“, kas yra privaloma sukčiams, buvo užrašyti normalūs norai.

Trumpai tariant, sutarėme susitikti Vilniuje – tai buvo dar gerokai prieš karantiną, bet prisimenu kiekvieną akimirką.

Svarsčiau, koks jis bus realybėje? Žmogus, pasiekęs nemažų aukštumų akademinėje srityje, iškalbus, keliavęs, malonus, turtingas. Na, aš manau, kad turtingas – pati pas jį nebūčiau skridusi, nors bilietai į abi puses ne tokie jau brangūs – pora šimtų eurų.

Ir štai, sėdėdama lauko kavinėje, išvydau jį. Dėl gėlių puokštės pasijutau nejaukiai – na, labai jau senamadiška! Išvaizda buvo tipiško penkiasdešimtmečio – praplikęs, apvalutis, neaukštas. Kadangi toks pats buvo nuotraukose, nenustebau.

Pokalbis mezgėsi sunkiai. Teko gerokai pasistengti juokaujant, kol abu kiek atsipalaidavome ir ėmėme kalbėtis taip, kaip susirašinėjome. Jam pasakojant apie savo universitetą, gurkšnodama stebėjau gestus. Jaudinasi. Ir kodėl? Juk čia tik aš...

Atėjus laikui susimokėti kilo nedidelis košmaras.

„Ar... turėčiau... ar man už abu? Arararar“, – žadą prarado svetimšalis. Pasakiau, kad sumokėsiu pati...

Išėjus į lauką vėl kilo klausimai. Kur eiti? Ar į viešbutį, ar kokią gražią vietą, ar kur kolega sakė, o gal išvis į muziejų? Visa tai siūlė jis. Na, kodėl daktaro laipsnį turintis žmogus toks mėmė? Ir tai – ne pirmas kartas! Kaip būdami tokie neryžtingi jie ko nors pasiekia?

Vos tik kalba pasisuko apie istorinius faktus, architektūrą – apie Vilnių jis pripasakojo kaip koks entuziastingas gidas, šimtas balų. Bet kodėl man reikėjo rinktis, į kurią gatvę sukti? Kodėl reikėjo dešimt kartų klausinėti? Kodėl aš negalėjau atsipalaiduoti ir mėgautis malonia kompanija?

Su besmegeniais tokių problem nekyla, bet jie besmegeniai. Kur aukso vidurys? Sakoma, kad vokiečiai labiausiai ištvirkę visoje Europoje. Aha, norėtum. Kodėl, kodėl protingi vyrai tokie nuobodūs?! Tai – mįslė man.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Mano meilė užsieniečiui“. Savo istoriją siųskite adresu pilieciai@delfi.lt, temos laukelyje įrašę „Mano meilė užsieniečiui“, ir laimėkite ypatingos prabangos prizą.

Populiariausio pasakojimo autorius galės mėgautis nakvyne ir pusryčiais dviem – erdviuose „Radisson Blu Hotel Lietuva“ apartamentuose su puikiu vaizdu į Vilniaus senamiestį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)