Mūsų santykiai prasidėjo platoniškai, vienas kitu romantine prasme nesidomėjome, nors aš visada jaučiau jos simpatiją man. Ji visada matydavo mano emocijas, patardavo, kaip elgtis, kad nesipykčiau su žmona.

Mano ir žmonos santykiai buvo šiek tiek komplikuoti. Ji buvo įnikusi į savo advokatės darbus, vis mažiau atrasdavo laiko man. Iš tikrųjų, jausdamas Editos palaikymą, net nelabai domėjausi, kaip jai sekasi. Tik ji vis sakydavo, kad aš kažkoks piktas ir kažką slepiu.

Nebuvau labai drąsus vyras, bet va, Edita buvo moteris uraganas. Ji visada siekė savo tikslų ir mane tai žavėjo. Kartą ji man pasiūlė susitikti po darbo ir išgerti kavos, tuomet mirktelėjo akį. Man patiko jos pasiūlymas. Žinojau, kad pasakęs žmonai, jog išvykstu į naktinę žvejybą tikrai nesukelsiu jokio įtarimo.

Aš Editą pasiėmiau iš namų ir nuvykome prie ežero. Buvo vasara, šilta. Turėjau vyno, o ji – kai ko stipriau. Abu numanėme, kuo ši naktis baigsis, bet net neįtarėme, kaip baigsis iš tikrųjų.

Išgėrėme vyną ir nusprendėme išsimaudyti. Aplink mus buvo tikrai aistringa aura, o Edita vis labiau ją kurstė savo subtiliomis užuominomis apie tai, kad jai karšta su manimi, kad niekada nėra maudžiusis nuoga ir kad aš būčiau tas vyras, su kuriuo ji galėtų.

Pradžioje nesutikau. Akimirką mintyse išniro žmonos veidas ir jos piktas žvilgsnis – ji visada į mane taip žiūrėdavo, kai nepritardavo mano poelgiams. Aš tuomet ją pavadindavau savo pykstančia raganėle. Niekada nemaniau, kad šie mano žodžiai bus pranašiški.

Editos figūra man kaitino kraują. Ji lėtai nusirenginėjo ir numesdavo savo drabužius man. Kai nusimetė visus, negalėjau nuo jos atitraukti akių, o ji grakščiai įlipo į vandenį, pamodama man prisijungti. Aš nebegalėjau atsilaikyti ir nusekiau paskui. Jos rankų prisilietimai mane vedė iš proto, mes pradėjome bušiuotis. Vanduo lėtai tyvuliavo apie mus.

Viskas tik bučiniais nesibaigė, buvo tiesiog nuostabu. Jau artėjant palaimos akimirkai pamatėme atvažiuojantį automobilį. Buvome nuošalioje vietoje, tačiau automobilis artėjo prie mūsų stovyklavietės. Abu stovėjome ežere nuogi. Akimirksniu dingo visa aistra ir atsirado baimė, kad tai gali būti koks pažįstamas. Automobilis sustojo, bet neišjungė savo žibintų. Pamatėmė tik išlipančius du tamsius siluetus.

„Pareigūnas Mantas, prašome išlipti į krantą“, – išgirdome.

Prisidengę tik rankomis, sutrikę ir nesuprasdami situacijos išlipome. Prisidengėme rankšluosčiais ir priėjome prie pareigūnų. Viskas buvo gerai, kol nepamačiau, kad vienas iš pareigūnų – geras mano žmonos draugas Saulius.

„Jūs įvažiavote į privačią teritoriją ir savininkas mums pranešė apie garsiai grojančią muziką jo teritorijoje, taip pat girdėjo žmonių balsus. Norėtume įsitikinti, ar turite leidimą čia būti?“ – paklausė.

Jokių leidimų neturėjome, bet man tada jie nerūpėjo. Pakako Sauliaus žvilgsnio. Žmonos šalia nėra, o aš su kita moterimi ką tik nuogi buvome ežere. Gavau baudą už tai, kad neturėdamas leidimo įvažiavau į teritoriją, ir raginimą išvažiuoti. Greitai su Edita apsirengėme ir išvykome. Po keletos minučių mus pasivijo tie patys pareigūnai. Tuomet manęs paprašė pasitikrinti blaivumą.

Išvažiuodamas buvau pamiršęs, kad mes su Edita prieš savo maudynes nemažai išgėrėme. Leidžiamą ribą viršijau tiek, kad reikėjo ieškotis vairuotojo, kuris parvairuotų automobilį. Pasirodo, tuo jau buvo pasirūpinęs Saulius.

Po keleto minučių atvyko mano žmona ir kaimynas. Pasirodo, kai Saulius mums leido išvažiuoti iš poilsiavietės, jis paskambino mano žmonai ir jie abu susitarė, kad jis mane dar kartą sustabdys, nes jautė alkoholio kvapą ir matė tuščius butelius šalia automobilio. Pamatęs žmoną supratau, kad viskas.

Kitą dieną jau vykome pas advokatę pasirašyti skyrybų dokumentų. Žmona buvo kategoriška ir net nesiklausė mano pasiaiškinimų. Ji niekada neviešino šios situacijos, bet mano karščiausia naktis sudegino mano gyvenimą. Žmona susirado kitą vyrą, o Editai aš pasirodo buvau reikalingas tik laikinai.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Mano karščiausias vakaras“. Savo laiškus siųskite adresu pilieciai@delfi.lt

Vieno pasakojimo autorius laimės 600 eurų vertės prizą išskirtinės prabangos 5* viešbutyje „Amsterdam Plaza“, Palangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)