Apie viską nuo pradžių. Kartu su Viktorija buvome tris metus. Per visą draugystės laikotarpį ją buvau nustebinęs ne kartą, bet ši staigmena buvo kitokia.

Ilgai galvojau, kaip ją pradžiuginti. Gėlės, šampanas ir masažas. Šie dalykai visada pakeldavo nuotaiką ir priversdavo ją nusišypsoti. Nusprendžiau jų neatsisakyti, tik juos padovanoti ant... sodo namelio stogo.

Stogas buvo pakankamai horizontalus, kad galėčiau pakloti lovą. Kopėčias, kuriomis reikia lipti, kad būtų pasiektas namo viršus, papuošiau gėlėmis. Ant stogo taip pat pridėjau gėlių. Pasirūpinau minkštu čiužiniu, jį apibarsčiau rožių žiedlapiais.

Šalia padėjau šampano butelį ir krištolines taures. Reikėjo pakviesti ją ir mėgautis saulėlydžiu, kuris tą šiltą vasaros vakarą buvo įspūdingas.

Nieko nelaukęs nuvažiavau ją pasiimti, ji sutiko važiuoti į sodą. Labai nekantravau, norėjau kuo greičiau parodyti staigmeną. Atvažiavus į sodą ji mėgavosi grynu oru ir vaikščiojo tartum kažko laukdama.

Jai užrišau akis ir padėjau užlipti laiptais. Minkštai atsisėdome ant čiužinio ir nuėmiau raištį nuo akių. Virš namų stogų atsivėrė nuostabus saulėlydis. Netrukus pajutome romantinę nuotaiką ir žiūrėdami vienas kitam į akis susidaužėme šampano taurėmis ir apsikabinome.

Myliu tave“, – sušnibždėjo man į ausį.

„Aš irgi tave myliu“, – atsakiau jai tuo pačiu. Atsigulėme ant žiedlapiais apibarstyto čiužinio ir įsistebeilijome į dangų.

Po valandėlės pasirodė pirmos žvaigždės, dar po kitos jų buvo pilnas dangus. Mes tiesiog gulėjome susikibę rankomis ir tylėjome. Paskendome nakties tamsoje, mūsų meilė atsiskleidė po dangumi, kuriame matėme daug krintančių žvaigždžių.

Nubudome anksti ryte, saulė buvo ką tik patekėjusi. Kažkur toli giedojo gaidys, kartais sulodavo šuo. Mes pasitikome vienas kitą plačiomis šypsenomis.

Netrukus patiekiau pusryčius kuriais buvau pasirūpinęs iš anksto. Skaniai pavalgėme ir vėl užmigome, žinodami, kad dar ilgai mėgausimės buvimu ant stogo.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Mano karščiausias vakaras“. Savo laiškus siųskite adresu pilieciai@delfi.lt

Vieno pasakojimo autorius laimės 600 eurų vertės prizą išskirtinės prabangos 5* viešbutyje „Amsterdam Plaza“, Palangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)