Žiūrėjau per mūsų nacionalinį transliuotoją LRT dvi lietuviams artimas transliacijas: ir „Eurolygą“, ir „Euroviziją“.

„Eurovizijoje“ gal penki komisijos nariai sėdi vienoje patalpoje ir kartu komentuoja. Per šiokį tokį atstumą vienas nuo kito, bet visi vienam kambary.

„Eurolygoje“ prie vieno stalo sėdi ir vedėjas, ir vienas arba du jo kviesti pakalbinti ekspertai.

Šiuo metu, kai yra koronavirusas, pandemija, kitos televizijos esu matęs, kad geba pašnekovus kalbinti nuotoliniu būdu, o čia? Įmonės net renginius ir koncertus dabar sugeba nufilmuot nuotoliniu būdu. Komentarams sugeba pasikalbinti po vieną specialistą, per atstumą ir panašiai.

Kai savivaldybės uždarytos, kai reikia žmonėms rodyti pavyzdį ir susitelkimą, man užkliuvo, kad būtent nacionalinis transliuotojas sau leidžia rinktis ir būriuotis. Ką, negali aptarti ar pakomentuoti iš namų? Teisiškai gal nieko nepažeidžia, dirba savo darbą. Bet man, kaip piliečiui, tai yra negražus pavyzdys.

***

LRT atstovė ryšiams su visuomėne Miglė Savickaitė patikino, kad visi filmavimai bei transliacijos vyksta laikantis griežčiausių saugumo priemonių.

„Nuo pat pirmo karantino pradžios buvo staigiai imtasi priemonių ir keičiami įprasti darbo procesai, įvestos griežtos taisyklės. Prie įėjimo kiekvienam darbuotojui ir svečiui matuojama temperatūra, reikalaujama visada dėvėti apsaugines kaukes, jei darbuotojas ar svečias turi bent menkiausius peršalimo simptomus – keičiami procesai, prašoma neatvykti.

Yra minimalizuotas svečių skaičius – dauguma pokalbių su ekspertais, pašnekovais organizuojama nuotoliniu būdu, tačiau yra tam tikros programos, kurių filmavimai vyksta studijose. Siekiant užtikrinti saugią aplinką, visos patalpos yra dažniau nei įprastai valomos, dezinfekuojamos, taip pat dezinfekuojami liečiami paviršiai.

Norime pabrėžti, kad visuomeninis transliuotojas griežtai reikalauja darbuotojų ir svečių laikytis reikalavimų, o jei yra pastebėti pažeidimai, tai dar kartą primenama, stengiamasi užtikrinti, kad tai daugiau nepasikartotų.

„Eurolygos“ transliacijų metu į studiją yra kviečiamas ekspertas, nes kalbinant nuotoliniu būdu nukentėtų kokybė – nebūtų galima tiesioginės transliacijos metu analizuoti žaidimo, braižyti žaidėjų judėjimo schemų. Stengiamasi, kad tokių transliacijų metu būtų išlaikomas atstumas, o patalpoje dalyviai užsibūtų tik tiek, kiek yra būtina.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos „Pabandom iš naujo!“ komisija yra filmuojama atskiroje studijoje jau po visų dalyvių pasirodymų. Visiems dalyviams yra matuojama temperatūra, iki transliacijos privaloma dėvėti kaukes, o filmavimo metu – skydelius, laikomasi saugaus atstumo.

Užtikriname, LRT daro viską, kad darbuotojai ir svečiai jaustųsi saugūs, o visuomenę pasiektų nenutrūkstama informacija“, – teigė M. Savickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)