„Atrinkom kalną vaikiškų drabužėlių“, – rašo soc. tinkluose viena mamytė.

„Susitvarkėm kambarius, pasipuošėm, o šitos dekoracijos keliaus į kitus namučius“, – rašo ir dekoracijų nuotraukas demonstruoja kita.

„Šios trys dėžės dar visiškai gerų žaislų ras naujus namus, kitiems vaikams jų labiau reikia“, – pasakoja trečia ir rodo vaikų lobyną.

Negi manot, kad nesuprantam, kodėl taip darot? Jūsų dosnumo priežastis akivaizdi.

Kalėdų proga norite atsinaujinti, pasikeisti dekoracijas – še, bėdžiai, imkit mūsų senąsias. Vaikui prieš šventes pripirkot naujų rūbų? Tai senesnius, pirktus aną mėnesį, sudėkim varguoliam, kad neužimtų spintoj vietos.

O baisiausia dėl žaislų, nes tai daroma akivaizdžiausiai. Visos tos instagraminės šeimos laukia Kalėdų senelio. Žino, kad jis ateis nuo senelių, tetų, draugų, garantuotai ir patys nupirko kažką išsvajoto... Visai tai krūvai namuose tiesiog nebūtų vietos.

Jie nenori apsikrauti, daro vietą naujiems. Įsiskaitykite į šią mintį. Daro vietą naujiems žaislams.

O pavaizduoja tai kaip gerumo akciją. Dovaną Kalėdoms. Įsivaizduoju, kaip nejauku tiems vaikams.

Jie gauna padėvėtus žaislus ir, jeigu yra matę soc. tinklus ar yra vyresni nei penkerių metų, puikiai suvokia, kodėl juos gauna. Nes kitiems vaikams metų senumo žaislai nieko nebereiškia. Jiem jų nebereikia. Juos reikia pašalinti, kad atsirastų vietos naujiems.

Koktu į tai žiūrėti. Nuomonės formuotojų lavina, žmonės, kurie turite tokią atsakomybę ir jūsų turinį stebi tiek žmonių... Liaukitės. Jau geriau padovanokite tą dovaną liepos mėnesį. Geriau perrinktus daiktus paaukokite spalį. Tada bent nebus taip akivaizdu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (374)