Šiandien 2020 gruodžio 25 dieną vykau į darbą (dirbu socialine darbuotoja, Kauno savivaldybės vaikų globos namuose). Prie Kauno miesto, Kaunas, Jotvingių – Kuršių blokados su tėvu buvome sustabdyti įvažiuodami į Kauno miestą.

Sustabdžius pareigūnui, paklausėme, ar galima įvažiuoti į miestą, „vežu dukrą į darbą, kito transporto, kaip nuvykti, pasirinkti negalime, nes šventinė diena“. Pareigūnas paklausė, kiek laiko tėvas užtruks sustoti ir paleisti dukrą, tėvas atsakė, kad ne ilgiau kaip penkias minutes.

Pareigūnas leido įvažiuoti į miestą, kadangi tai išimtis vykstant į darbo vietą. Tačiau tėvui grįžtant pro tą patį postą (Kauno miesto, Kaunas, Jotvingių – Kuršių) sustabdžius Patrulių rinktinės 1-kuopos 1-ojo būrio Vyresniajam patruliui buvo surašytas Administracinio nusižengimo protokolas už nesilaikymą ribojimų judėti Lietuvos Respublikos teritorijoje tarp miesto savivaldybėje, tuo sukėlė pavojų išplisti COVID – 19 ligai ir tuo nesilaikė Nutarimo 2.1.7 papunkčio reikalavimų bei padarė administracinį nusižengimą.

LR Administracinių nusižengimų kodekso 45 str., 4 d., tačiau prieš savivaldybės sienos kirtimą buvo patikslinta, ar vykti galima. Pavojaus sukelta niekam nebuvo, žmogus nebuvo išlipęs iš automobilio.

Kyla klausimas, ar toks ribojimas pasiteisina? Šventiniu metu dirbame ir norint pasiekti darbo vietą būtina pravažiuoti patikros postą, prašant artimo žmogaus pagalbos. Jaučiamės neteisingai nubausti, važiavimas buvo būtinas.

Kauno policijos komentaras:

Šiandien apie 10.25 val. Kaune vienas pareigūnas, dirbęs poste, praleido vykstančiuosius, kitas – grįžtant transporto priemonei, priėmė sprendimą surašyti administracinio nusižengimo protokolą už karantino sąlygų nesilaikymą.

Sužinojus apie tokį atvejį viename iš postų, buvo susisiekta tiek su dirbusiais pareigūnais, tiek ir su pačiu gyventoju, kad būtų galima objektyviai įvertinti visas aplinkybes. Paskambinus jam, pastarasis patikino, kad ne visiškai sutinka su pažeidimu, tačiau baudą jau sumokėjo. Jis taip pat pripažino, jog dukra, kurią vežė, į darbą galėjo vykti ir pati.

Posto vyresnysis pareigūnas priėmė sprendimą surašyti administracinio nusižengimo protokolą dėl įvykusios nebūtinos kelionės ir to, kad šia transporto priemone postas bandomas kirsti nebe pirmą kartą.