Toliau – dar įdomiau. Susidaro įspūdis, kad didžioji dalis gyventojų važiuos per Kūčias ir Kalėdas pas gimines ir ten švęs. Važiuos šunkeliais, miško takais kaip kontrabandininkai ar prilygindami save „knygnešiams“, ar apgaudinėdami policininkus postuose, ar kitais slaptais būdais. Nes, na, „kaip gi šventės“ arba „aš gi niekur nesilankau“, arba „manęs gripas neėmė ir korona irgi neims“, arba dar koks nors „super pasiteisinimas“. Tai, panašu, Naujiesiems prasidedant vėl bus užsikrėtimų pakilimas. Naujųjų metų ribojimus vėl visi ignoruos, vėl visi važiuos švęsti ir sausio antrą savaitę vėl bus pakilimas.

Praeitą savaitę daviau kraujo, nes jau buvo laikas, o ir jo trūksta visada. Kol laukiau savo eilės, girdėjau medikų pokalbį apie situaciją ligoninėse (kaip sakant, iš pirmų lūpų). Sakė, kad jau tada buvo kažkoks košmaras, o šią savaitę jau matosi ir pagal mirčių skaičių, ir žiniasklaidoje, kad ligoninėse jau ne košmaras, o apokalipsė. O kas bus po dar savaitės, jei mirs jau ne po 50 žmonių, o po 100? Bijau, kad tuoj bus taip, kad medikams spręsti, ką gelbėti, o ką palikti likimo valiai.

Jau miršta ne tik rizikos grupėse esantys žmonės, miršta ir jauni, sveiki, sportuojantys žmonės. Ligoninės gal ir guminės, bet medikų tai tikrai niekas neprigamins čia ir dabar. Jei ir toliau mes nesilaikysime Vyriausybės nurodymų ir šių švenčių nešvęsime ten, kur gyvenam, manau, sėdėsime karantine ne iki sausio pabaigos, o iki pavasario pabaigos, o gal ir vasaros. Arba kol nepaskiepys didžiosios dalies žmonių.

O kas tada bus su ekonomika? Kiek įmonių užsidarys, bankrutuos, kiek žmonių neteks pajamų? Kiek dar žmonių per tą laiką mirs? Kažkodėl užsienyje, kai buvo priimti tokie patys ribojimai, visi sėdėjo namie ir nesibastė po miestus arba kas dieną nevažiavo į parduotuves (nes „nu man gi reikia šviežių salotų, čia gi neįmanoma pragyventi savaitę nenuėjus į parduotuvę“)? Visi kitur stengėsi apsipirkti savaitei ar dviem.

O čia didžiajai daugumai nusispjauti ant kitų: kol manęs virusas neveikia, tol ir gerai. Gal iš tikrųjų reikia tos nepaprastosios padėties ir komendanto valandos, kad iš namų galėtum išeiti tik gavęs leidimą?

Todėl prašau visų jūsų per Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius metus – likite namuose. Nevažiuokite pas gimines, draugus ir nekvieskite jų į svečius. Švęskite tik su tais, su kuriais gyvenate. Saugokime vieni kitus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)