Pagrindinės temos – šimtus kartų girdėtos, nes kiekvienas metų metais, o kai kurie ir dešimtmečiais, visose televizijos laidose bei portaluose kartoja tą pačią išmoktą maldą apie savo gyvenimą.

Kartais paįvairinama aktualijomis, kurios tik atspindi tos įžymybės gyvenimo būdą – jei kaitalioja moteris, vadinasi, bus nauja, dar jaunesnė „amžina“ meilė. Žinoma, iki kitos mūzos. Jei kalbinama nuolat konfliktuojanti įžymybė, bus naujas konfliktas su kelių policija, kaimynais, draugais ar net gerbėjais, iš kurių malonės juk ir gyvena, bet kai kurioms susireikšminusioms mūsų įžymybėms net to nesuprasti.

Kas dažnai tuokiasi, santuokų rūmuose prisieks amžiną meilę 4 ar 10 kartą. Kažkam gal vėl iškils nagų nulaužimo konfliktas, kažkas vėl mes svorį, kažkas vėl aiškinsis su policija, bet, kas įdomiausia, visi „pirmą kartą visai atvirai“ atvers širdis, kad 1000-tąjį kartą papasakotų apie tai, ką visa Lietuva jau kaip „Du gaideliai“ dainelę moka.

Ir juos visus vienys vienas posmas: aš, aš, aš, man man man.

O jei taip ne sau? Ką nors, bent kartą gyvenime? Kaip gydytojai, net pardavėjai dabar, dirbant rizikuodami gyvybėmis? Žinoma, šoks išpūtusi akis įžymybė, yra labdaros koncertai, maisto bankas, maltiečiai, Lietuvos garbė ir kitos garbytės.

Labai garbinga ten sudalyvauti, nes galima pasidaryti reklamą, pavyzdžiui, pristatyti savo naujas dainas. Dviguba nauda šiais laikais, kai koncertų nėra: ir naivioms dūšelėms pasirodom geri, ir reklamą gaunam.

Bet gal truputį įsigykite gėdos ir nustokite demonstruoti tokiu sunkiu visiems metu savo tuštybę su namų vaizdeliais, buitinėmis intrigėlėmis, eiliniais pirkiniais ar nuolat keičiamomis moterimis?

Prisiminkite, kad jūsų turtai, jei tokių sukaupėte, yra jumis patikėjusių žmonių auka jums – panašiai, kaip tikintys aukoja Bažnyčiai.

Jei važinėjate už suneštus gerbėjų pinigus nupirktais džipais, jau bent tupėkite po šluota, nes įsivedus jūsų dainas į bet kokią muzikos paieškos sistemą matosi, iš ko jūs „pasiskolinote“ motyvus, o kartais ir visą dainą. Jau nekalbant apie vaizdo klipus, kurių dauguma „copy-paste“ iš užsienio dainininkų kanalų, tik su jūsų veidais ir Lietuvos vaizdais.

Koktu žiūrėti į jūsų tuštybės kupinus savireklamos tekstus, kai iš budėjimų grįžę gydytojai net nebeturi jėgų pasipuošti savo eglutės. Koktu skaityti apie jūsų smulkias intrigas, dažniausia atsiradusias dėl jūsų susireikšminimo, kai kiti žmonės gelbėja gyvybes.

Gėdykitės kišti savo tuščius ego į viešumą maro metu, nebent kuris iš jūsų ryžtųsi eiti dirbti normalaus darbo, kurio dabar labai reikia. Pvz., taptumėte kurjeriais, pardavėjomis, pagalbiniais darbuotojais ligoninėse.

Tada mielai skaitysime apie jūsų veiklą. O jei ne, geriau šį Advento laikotarpį ištylėkite, taip bus padoriau ir garbingiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)