Nebesu 18 metų, esu vyresnė ir jau kitaip žiūriu į eismą, atsakomybę jame, vairavimo kultūrą. Dėl pastarojo dalyko mūsų šalyje tikrai yra labai didelė problema. Kultūros ir pagarbos bei tolerantiško elgesio vairuotojų tarpe išvis nėra.

Tas mokinys, kuris mokosi vairuoti, jis ir taip patiria stresą, kai išvažiuoja į gatvę. Jam dar viskas nauja, nepatirta ir nežinoma. Bet dar reikia pridėti „smagumo“.

Vieną kartą važiuojant gatve tiesiai, kita mašina priartėjo ir staigiai nėrė į mano juostą – tiesiog prieš nosį. Visa laimė, kad instruktorius spėjo sustabdyti, nes aš tokios reakcijos vos per penktą važiavimą dar neturėjau. Matėsi, kad tos kitos mašinos vairuotojas tokį veiksmą atliko tyčia, norėdamas pasipuikuoti prieš besimokantį vairuoti. Bet pasirodė kaip tikras asilas. Tokiam atimčiau teisę vairuoti ilgam laikui.

Tą kartą tikrai patyriau daug streso ir išsigandau. Negi jūs, tie „patyrę vairuotojai“, niekada nebuvot mokiniais? Jau gal gimėt su vairu rankose? Ar teko pagalvot, kad toks piktybiškumas galėjo turėti skaudžias pasekmes? Turbūt nepagalvojot, nes noras pasirodyti kietais atėmė gebėjimą mąstyti.

Kuo daugiau mokiausi vairuoti, tuo labiau pasišlykštėjau asmenimis gatvėje. Signalizuoja net stovint prie raudono šviesoforo signalo. Signalizuoja klevam, signalizuoja mokiniam, lenkia, „užkiša“. Labai juokingai iš šono atrodo toks chuliganizmas, nes nelabai toli tie važinėtojai ir nulekia. Tiesiog tikiuosi, kad kažkada šioje šalyje žmonių mentalitetas ir kultūra pakils aukščiau plintuso lygio, nes dabar yra labai graudu stebėti, kas vyksta gatvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)